ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το (ξανα)πάρει ο ύπνος - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το (ξανα)πάρει ο ύπνος

Βγες από το δωμάτιο ΤΩΡΑ!

> ΠΑΙΔΙ ::
16 Ιουνίου 2016

Μέσα στη νύχτα αρχίζει να κλαίει σπαραχτικά, "αναγκάζοντάς" σε να πας στο δωμάτιο του και να παραμείνεις εκεί για να το παρηγορήσεις μέχρι να αποκοιμηθεί; Ήρθε η στιγμή να αλλάξεις τακτική, καθώς νέα μελέτη έδειξε ότι οι γονείς πρέπει να αφήνουν τα παιδιά να κλαίνε κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να τρέχουν αμέσως κοντά τους. 

Στα πλαίσια της μελέτης τους, οι ερευνητές από την Αυστραλία εξέτασαν 43 ζευγάρια που έχουν παιδιά 6 έως 16 μηνών, τα οποία έχουν προβλήματα ύπνου. Οι ειδικοί χώρισαν τα ζευγάρια σε 3 ομάδες. Στην πρώτη, ζήτησαν από τους γονείς κάθε φορά που το μωρό άρχιζε να κλαίει να μην μπαίνουν στο δωμάτιο του, αλλά να περιμένουν λίγη ώρα μέχρι να το παρηγορήσουν. Στη δεύτερη, ζητήθηκε να εφαρμόσουν άλλη τακτική: να βάζουν για ύπνο τα μωρά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα και να φεύγουν από το δωμάτιο μέχρι να τα πάρει ο ύπνος, ενώ από την τρίτη να παίρνουν τα παιδιά αγκαλιά κάθε φορά που έκλαιγαν και να μένουν στο δωμάτιο μέχρι αυτά να αποκοιμηθούν. 

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα μετά από 3 μήνες; Ότι τα μωρά που έκλαιγαν περισσότερη ώρα χωρίς να μπαίνουν οι γονείς τους στο δωμάτιο για να τα παρηγορήσουν, κοιμόντουσαν 15 λεπτά νωρίτερα από ότι τα βρέφη που οι γονείς τους βρίσκονταν στο δωμάτιο. Επιπλέον, κοιμόντουσαν καλύτερα και περισσότερες ώρες.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!