Για αυτό, ούτε «μία στον πωπό» - AllYou.gr

Search

Για αυτό, ούτε «μία στον πωπό»

Δεν φαντάζεσαι πόσο επιβλαβές είναι το χτύπημα στα οπίσθια.

> ΠΑΙΔΙ ::
13 Ιουνίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Στο 2018 είμαστε και δεν θα συζητήσουμε για το ξύλο που βγήκε από την κόλαση. Ποιος γονιός χτυπάει το παιδί του; Κάποιοι αρρωστημένοι που δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει καν γονείς.

Πολλοί είναι όμως αυτοί που θεωρούν αμελητέο το χτύπημα στα οπίσθια. Μια στον πωπό, δεν θα του κάνει κακό, λένε.

Κι όμως μέχρι σήμερα έχει απαγορευτεί σε 53 χώρες και πολιτείες σε όλο τον κόσμο ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, το «μία στον πωπό» σχετίζεται με επιθετικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά, προβλήματα στις σχέσεις γονιών-παιδιών.

Εάν πιστεύεις ότι αυτό το χτύπημα δεν επηρεάζει αρνητικά το παιδί αλλά το συνετίζει, εάν λες «σιγά το πράγμα», μάθε ότι καμία επιστημονική έρευνα δεν έχει αποδείξει ότι είναι ωφέλιμο για τα παιδιά. Καμία.

Γιατί, λοιπόν, να υφίσταται το παιδί σου αυτή την έκφραση σωματικής κακοποίησης; Γιατί να αυξάνονται οι πιθανότητές του να αποκτήσει ψυχικά προβλήματα, να φτάσει στη χρήση ουσιών, σε απόπειρα αυτοκτονίας και άπειρα προβλήματα στην ανάπτυξη και την κοινωνικοποίησή του;

Για ένα «έλα, μωρέ, μια ξυλιά στον πωπό του έριξα»;

Προσοχή, εάν έχει συμβεί μία και μοναδική φορά την οποία ακόμα θυμάσαι και μετανιώνεις, εάν ζήτησες συγγνώμη στο παιδί, όχι αυτή η φορά δεν πρόκειται να του δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα. Ας μην φτάνουμε στα άκρα.    Ακολούθησε το allyou στο Instagram!