Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Ανέβασε πυρετό; ΑΥΤΑ είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

...για να μην πανικοβάλλεσαι άδικα.



Πρώτα απ' όλα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα παιδιά με πυρετό έχουν συνήθως ιώσεις. Στην περίπτωση, όμως, που το παιδί κάνει πυρετό γιατί έχει σοβαρή λοίμωξη, η έγκαιρη διάγνωση παίζει πολύ μεγάλη σημασία. Ο γιατρός που εξετάζει το παιδί σας μπορεί να σας πει τι βλέπει εκείνη μόνο τη στιγμή, εσείς όμως ζείτε μαζί του στο σπίτι και θα πρέπει να προβληματιστείτε και να ξαναζητήσετε ιατρική συμβουλή σε περίπτωση που η κατάσταση αλλάξει. Ποια είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να σας προβληματίσουν και να σας ανησυχήσουν;

1. Κακή διάθεση και υπνηλία, που επιμένουν ακόμα και όταν έχει πέσει ο πυρετός: Το παιδί δεν σηκώνεται, δεν παίζει, δεν χαμογελά ή κοιμάται συνέχεια.

2. Πονοκέφαλος: Παιδιά που έχουν ίωση και πυρετό, συχνά έχουν πονοκέφαλο. Το παιδί θα πρέπει να εξετασθεί και πάλι από γιατρό, εάν ο πονοκέφαλος είναι έντονος, δεν περνάει με το αντιπυρετικό, όταν υποχωρεί ο πυρετός ή ταυτόχρονα έχει και εμετούς.

3. Εξάνθημα (κοκκινίλες ή σπυριά στο σώμα): Σε περίπτωση που το παιδί σας ενώ έχει πυρετό, εμφανίσει εξάνθημα, θα πρέπει οπωσδήποτε να εξετασθεί αμέσως από γιατρό. Παιδιά με ιώσεις συχνά εμφανίζουν εξανθήματα, όμως ορισμένα από αυτά σημαίνουν την ύπαρξη σοβαρής λοίμωξης και είναι πολύ ανησυχητικό εύρημα. Τα εξανθήματα αυτά μοιάζουν σαν αίμα μέσα στο δέρμα και μπορούν να έχουν μέγεθος σαν κεφάλι καρφίτσας ή μεγαλύτερο, ακόμα και σαν μελανιές. Καθε φορά που το παιδί σας έχει πυρετό, θα πρέπει να το γυμνώνετε κάθε 2-3 ώρες και να το εξετάζετε (ακόμα και τη νύχτα) προσεχτικά, μήπως και εμφανίσει εξάνθημα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τις δύο πρώτες ημέρες του πυρετού.

4. Εμετοί: Εάν το παιδί εμφανίσει εμετούς μετά την εξέτασή του στα εξωτερικά ιατρεία, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Πηγή: infokids.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.