Skip to main content

SEX

Τελικά, πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ζευγάρια;

ΑΥΤΗ η έρευνα θα σε καθησυχάσει...



Νοσταλγείς κι εσύ την περίοδο εκείνη στην αρχή της σχέσης όταν με τον σύντροφο σου δεν ξεκολλούσατε ο ένας από τον άλλον; Θυμάσαι, μελαγχολώντας λιγάκι, τις άπειρες ώρες στο κρεβάτι και ανησυχείς μήπως η σπίθα έχει χαθεί για πάντα; Σου έχουμε καλά νέα, αφού οι επιστήμονες εξηγούν ότι είναι λογικό η διάθεση για σεξ να χάνεται μετά από ένα διάστημα συμβίωσης.

Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι λίγο - πολύ γνωστά. Οι ειδικοί, όμως, με μία νέα μελέτη, έρχονται να δώσουν απάντηση στην ερώτηση: πόσο συχνά, κατά μέσο όρο, έχει σεξουαλική επαφή ένα ζευγάρι που είναι χρόνια μαζί;

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων, τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα, γεγονός που έχει αποδειχθεί από πολλές έρευνες.

Την ίδια στιγμή, το 46% των αντρών και το 58% των γυναικών ανέφεραν πως ήταν ικανοποιημένοι/ες από τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών σε πρόσφατη μελέτη, η οποία κατέγραψε κατά πόσο τα ζευγάρια που βρίσκονται σε σταθερή μακροχρόνια σχέση είναι ικανοποιημένα από τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών.

Η συντριπτική πλειονότητα των αντρών που δεν ήταν χαρούμενοι με τη συχνότητα των επαφών τους, θα ήθελε να κάνει σεξ πιο συχνά. Από τις γυναίκες που δεν ήταν ικανοποιημένες, τα 2/3 ήθελαν σεξ πιο συχνά και μόνο το 1/3 ήθελε σεξ πιο αραιά.

Το πρόβλημα, πάντως, δεν εστιάζεται στην περιορισμένη σεξουαλική επιθυμία, αλλά στις διαφορετικές ασχολίες και υποχρεώσεις που καταλαμβάνουν τον κοινό χρόνο που το ζευγάρι θα μπορούσε να περνάει μαζί. Μάλιστα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι έχουν βρει και την εστία του... κακού, η οποία ξεκινάει όταν το ζευγάρι αποκτήσει παιδί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, λοιπόν, η φθίνουσα πορεία στη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού δεν αρχίζει ούτε με την συγκατοίκηση, ούτε με τον γάμο, αλλά από την τεκνοποίηση και μετά.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.