Τελικά, πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ζευγάρια; - AllYou.gr

Search

Τελικά, πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ζευγάρια;

ΑΥΤΗ η έρευνα θα σε καθησυχάσει...

> SEX ::
19 Μαρτίου 2016

Νοσταλγείς κι εσύ την περίοδο εκείνη στην αρχή της σχέσης όταν με τον σύντροφο σου δεν ξεκολλούσατε ο ένας από τον άλλον; Θυμάσαι, μελαγχολώντας λιγάκι, τις άπειρες ώρες στο κρεβάτι και ανησυχείς μήπως η σπίθα έχει χαθεί για πάντα; Σου έχουμε καλά νέα, αφού οι επιστήμονες εξηγούν ότι είναι λογικό η διάθεση για σεξ να χάνεται μετά από ένα διάστημα συμβίωσης.

Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι λίγο - πολύ γνωστά. Οι ειδικοί, όμως, με μία νέα μελέτη, έρχονται να δώσουν απάντηση στην ερώτηση: πόσο συχνά, κατά μέσο όρο, έχει σεξουαλική επαφή ένα ζευγάρι που είναι χρόνια μαζί;

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων, τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα, γεγονός που έχει αποδειχθεί από πολλές έρευνες.

Την ίδια στιγμή, το 46% των αντρών και το 58% των γυναικών ανέφεραν πως ήταν ικανοποιημένοι/ες από τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών σε πρόσφατη μελέτη, η οποία κατέγραψε κατά πόσο τα ζευγάρια που βρίσκονται σε σταθερή μακροχρόνια σχέση είναι ικανοποιημένα από τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών.

Η συντριπτική πλειονότητα των αντρών που δεν ήταν χαρούμενοι με τη συχνότητα των επαφών τους, θα ήθελε να κάνει σεξ πιο συχνά. Από τις γυναίκες που δεν ήταν ικανοποιημένες, τα 2/3 ήθελαν σεξ πιο συχνά και μόνο το 1/3 ήθελε σεξ πιο αραιά.

Το πρόβλημα, πάντως, δεν εστιάζεται στην περιορισμένη σεξουαλική επιθυμία, αλλά στις διαφορετικές ασχολίες και υποχρεώσεις που καταλαμβάνουν τον κοινό χρόνο που το ζευγάρι θα μπορούσε να περνάει μαζί. Μάλιστα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι έχουν βρει και την εστία του... κακού, η οποία ξεκινάει όταν το ζευγάρι αποκτήσει παιδί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, λοιπόν, η φθίνουσα πορεία στη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού δεν αρχίζει ούτε με την συγκατοίκηση, ούτε με τον γάμο, αλλά από την τεκνοποίηση και μετά.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΩ

Αυτή είναι η δυσκολότερη ηλικία να είσαι γυναίκα

Η Wendy McCarthy ξέρει ποιες χρονιές είναι οι χειρότερες στη ζωή ενός θηλυκού. Και εξηγείται.
DO IT YOURSELF

Πώς να φτιάξεις το δικό σου serum από βιταμίνη C

Ετοίμασε με τα χεράκια σου, το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σου.
ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!