Skip to main content

SEX

Αυτός είναι ο πιο απολαυστικός τρόπος να αποκτήσεις κοφτερή μνήμη

Κανένα Sudoku: Kαναδοί επιστήμονες μας προτείνουν κάτι άλλο για να «βρούμε» τη... μνήμη μας.


Φύλλις Νικολάου

Κι όμως οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε πιο έντονα και η μνήμη σου γίνεται καλύτερη όχι με πους-απς, Sudoku και σταυρόλεξα αλλά κάθε φορά που επιδίδεσαι στο αγαπημένο οριζόντιο σπορ, τονίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου ΜακΓκιλ στον Καναδά.

Αυτό μάλιστα υποστηρίζουν σε σχετικό δημοσίευμα που εμφανίζεται στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour, όπου παρουσιάζουν σχετική πρόσφατη μελέτη του. Για τους σκοπούς της μάλιστα, οι Καναδοί μελετητές ζήτησαν από 78 γυναίκες να τους αποκαλύψουν τη συχνότητα με την οποία κάνουν σεξ. Στη συνέχεια, τους υπέβαλαν σε μια σειρά μνημονικών τεστ και ασκήσεων κατά τα οποία οι συμμετέχουσες έπρεπε να απομνημονεύσουν και να ανακαλέσουν μια σειρά λέξεων και ονομάτων.

Ποια ήταν τα επιστημονικά συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι ερευνητές; Ότι οι γυναίκες που έχουν πιο έντονη και δραστήρια κοινωνική ζωή φαίνεται πώς έχουν καλύτερη μνήμη. Όσο για το πού μπορεί να οφείλεται αυτό το φαινόμενο, οι Καναδοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το σεξ επιδρά θετικά στην εγκεφαλική λειτουργία διεγείροντας ιδιαίτερα τη λειτουργία του ιππόκαμπου, της περιοχής του εγκεφάλου που ελέγχει την επεξεργασία των λέξεων, γεγονός που, σύμφωνα με τους ίδιους, εξηγεί γιατί οι γυναίκες που κάνουν περισσότερο σεξ εμφανίζουν αυξημένες επιδόσεις στην απομνημόνευση λέξεων.

Αν λοιπόν θέλεις να τονώσεις τη μνήμη σου, η λύση είναι μία: πέσε (άμεσα) στο κρεβάτι!

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department