Skip to main content

SEX

Πεσμένη λίμπιντο; Αυτά τα 5 μυστικά θα ξυπνήσουν το πάθος που κρύβεις μέσα σου

Ξαναβρες τη χαμένη σου σεξουαλικότητα.



Το πάθος, ο ερωτισμός και η σεξουαλικότητα κάθε ανθρώπου είναι μοναδική. Όλοι έχουμε και γνωρίζουμε πώς να το βγάλουμε και να το χειριστούμε. Ωστόσο μερικές φορές είτε από άγχος, είτε από μία δυσάρεστη κατάσταση που πιθανόν περάσαμε, να παρουσιάζουμε χαμηλό έως μηδαμινό ενδιαφέρον για το σεξ. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι λογικό και καλό να δώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας. Σε συνδυασμό με κάποια βήματα, η λίμπιντο μας θα αυξηθεί και το πάθος μας θα ξαναγεννηθεί.

1. Απομακρύνσου από οτιδήποτε σου προκαλεί άγχος. Αυτό μπορεί να είναι κάποιο περιβάλλον που μας βομβαρδίζει με αρνητικά μηνύματα. Μπορεί να μας προκαλεί θλίψη και στεναχώρια κάποιο αντικείμενο ή φωτογραφία. Φροντίζουμε να το απομακρύνουμε από κοντά μας ή να το κρύψουμε.

2. Άλλαξε διατροφικές συνήθειες. Υπάρχουν τροφές και συμπληρώματα που αυξάνουν τη λίμπιντο. Αυτά είναι το σέλινο, το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, το μάνγκο, τα ροδάκινα, τα σύκα, οι φράουλες, τα στρείδια, το συκώτι, τα κολοκυθάκια και η σοκολάτα! Τροφές σαν αυτές, πλούσια σε βιταμίνες και ιδιαίτερα αντιοξειδωτικά, δίνουν καλύτερα αποτελέσματα στην απόδοση του sex και αυξάνουν τον ρυθμό που παράγεται η τεστοστερόνη. Ο καφές επίσης, το πράσινο τσάι, τα καρύδια και τα βατόμουρα, ενεργοποιούν την σεξουαλική επιθυμία. Παράλληλα κάνουμε μία καλή αποτοξίνωση στον οργανισμό μας και νιώθουμε ευρωστία.

3. Φτιάξε τον χώρο σου. Αν σου αρέσει ο χαμηλός φωτισμός, τα κεριά, και γενικά η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας καν΄το. Θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα πιο άνετα και σίγουρα θα αρχίσεις να βρίσκεις την σεξουαλικότητά σου, μέσα σε ένα περιβάλλον που νιώθεις καλά.

4. Ξεκίνησε την γυμναστική. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες εκδηλώνουν σεξουαλικές ορμές μετά από μία προπόνηση. Η έντονη άσκηση προκαλεί την παραγωγή τεστοστερόνης. Εάν η προπόνηση συνδυάζεται με διατροφή, τότε η λίμπιντο μας, είναι πιθανό να αυξηθεί γρηγορότερα.

5. Μίλα με κάποιον ειδικό. Δεν είναι κακό να επισκεφτείς έναν θεραπευτή. Πιθανόν η απώλεια της σεξουαλικής απόλαυσης να είναι ψυχολογικής προέλευσης. Οι θεραπευτές μπορούν να σε βοηθήσουν και να σου βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε σε προβληματίζει.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.