Skip to main content

SEX

Τα 5 μυστικά μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής

Υιοθέτησέ τα τώρα!



Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι από την ζωή μας. Είναι μία σαρκική απόλαυση, αλλά και μία συναισθηματική σύνδεση με τον σύντροφό μας. Είναι κάτι απλό και όμορφο. Υπάρχουν, όμως, και κάποια πράγματα που δεν πρέπει να τα παίρνουμε αψήφιστα, καθώς είναι πολύ εύκολο να βρεθούμε... προ εκπλήξεων.

Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε τους 5 κανόνες που υπόσχονται να διασφαλίσουν την υγεία της σεξουαλικής ζωής σου. Κυριολεκτικά. 

1. Μιλάμε ανοιχτά για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Αν θέλουμε να τα αποφύγουμε, τότε πρέπει να γνωρίζουμε για την πρόληψη. Πέρα, όμως, από τους τρόπους πρόληψης που πρέπει να γνωρίζουμε, πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι κακό ή ντροπή να συζητάμε με τον σύντροφό μας, για αυτά τα θέματα. Πρέπει να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε, αν στο παρελθόν υπήρχε κάποια σεξουαλική νόσος από την οποία νοσήσαμε ή νόσησε ο καλός μας. Έστω και αν έχουμε μύκητες ή οποιαδήποτε άλλη παροδική ενόχληση, επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας και κάνουμε την θεραπεία.

2. Μία πιθανή εγκυμοσύνη, δεν πρέπει ποτέ να κρατείται μυστική. Στη σχέση, το παν είναι η ειλικρίνεια. Μαζί μπορούμε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Αν μας δυσκολεύει η επικοινωνία με τον σύντροφό μας, τότε ας μιλήσουμε με δικά μας άτομα από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον.

3. Δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε ή να νιώθουμε άσχημα για την σεξουαλικότητα μας. Οι ορμές για σεξ είναι φυσιολογικές και επιθυμητές. Το σώμα μας μπορεί να καθοδηγήσει τον σύντροφό μας και να του στείλει μηνύματα ότι τον ποθεί. Είναι η απόλυτη υγεία μεταξύ των ζευγαριών. Δεν χρειάζεται να κάνει ο άνδρας την πρώτη κίνηση.

4. Εάν δεν επιθυμούμε να κάνουμε σεξ μαζί του, μπορούμε να του το πούμε. Δεν είναι καλό να πιεστούμε, καθώς η πράξη του σεξ δεν σηματοδοτεί μόνο κάτι σωματικό, ωμό και στείρο. Αλλά είναι μια συναισθηματική ολοκλήρωση. Δεν σημαίνει ότι πάντα θα έχουμε διάθεση για κάτι τέτοιο. Μπορεί να έχουμε προβληματισμούς και σκέψεις. Τότε, καλύτερα να τα μοιραστούμε με τον σύντροφό μας.

5. Δεν κάνουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν, ενώ πειραματιζόμαστε με άλλα που τα προτιμάμε. Μπορούμε να ενδώσουμε σε κάτι που θεωρούμε πρόκληση για τον εαυτό μας και θέλουμε να το δοκιμάσουμε. Μοιραζόμαστε τις ερωτικές μας προτιμήσεις και τις λέμε στον σύντροφό μας. Χάδια, στοματικό ή κολπικό σεξ, κάτι που θεωρείται extreme και ανεβάζει την λίμπιντο μας.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.