Τα 5 μυστικά μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής - AllYou.gr

Search

Τα 5 μυστικά μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής

Υιοθέτησέ τα τώρα!

> SEX ::
21 Μαρτίου 2015

Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι από την ζωή μας. Είναι μία σαρκική απόλαυση, αλλά και μία συναισθηματική σύνδεση με τον σύντροφό μας. Είναι κάτι απλό και όμορφο. Υπάρχουν, όμως, και κάποια πράγματα που δεν πρέπει να τα παίρνουμε αψήφιστα, καθώς είναι πολύ εύκολο να βρεθούμε... προ εκπλήξεων.

Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε τους 5 κανόνες που υπόσχονται να διασφαλίσουν την υγεία της σεξουαλικής ζωής σου. Κυριολεκτικά. 

1. Μιλάμε ανοιχτά για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Αν θέλουμε να τα αποφύγουμε, τότε πρέπει να γνωρίζουμε για την πρόληψη. Πέρα, όμως, από τους τρόπους πρόληψης που πρέπει να γνωρίζουμε, πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι κακό ή ντροπή να συζητάμε με τον σύντροφό μας, για αυτά τα θέματα. Πρέπει να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε, αν στο παρελθόν υπήρχε κάποια σεξουαλική νόσος από την οποία νοσήσαμε ή νόσησε ο καλός μας. Έστω και αν έχουμε μύκητες ή οποιαδήποτε άλλη παροδική ενόχληση, επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας και κάνουμε την θεραπεία.

2. Μία πιθανή εγκυμοσύνη, δεν πρέπει ποτέ να κρατείται μυστική. Στη σχέση, το παν είναι η ειλικρίνεια. Μαζί μπορούμε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Αν μας δυσκολεύει η επικοινωνία με τον σύντροφό μας, τότε ας μιλήσουμε με δικά μας άτομα από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον.

3. Δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε ή να νιώθουμε άσχημα για την σεξουαλικότητα μας. Οι ορμές για σεξ είναι φυσιολογικές και επιθυμητές. Το σώμα μας μπορεί να καθοδηγήσει τον σύντροφό μας και να του στείλει μηνύματα ότι τον ποθεί. Είναι η απόλυτη υγεία μεταξύ των ζευγαριών. Δεν χρειάζεται να κάνει ο άνδρας την πρώτη κίνηση.

4. Εάν δεν επιθυμούμε να κάνουμε σεξ μαζί του, μπορούμε να του το πούμε. Δεν είναι καλό να πιεστούμε, καθώς η πράξη του σεξ δεν σηματοδοτεί μόνο κάτι σωματικό, ωμό και στείρο. Αλλά είναι μια συναισθηματική ολοκλήρωση. Δεν σημαίνει ότι πάντα θα έχουμε διάθεση για κάτι τέτοιο. Μπορεί να έχουμε προβληματισμούς και σκέψεις. Τότε, καλύτερα να τα μοιραστούμε με τον σύντροφό μας.

5. Δεν κάνουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν, ενώ πειραματιζόμαστε με άλλα που τα προτιμάμε. Μπορούμε να ενδώσουμε σε κάτι που θεωρούμε πρόκληση για τον εαυτό μας και θέλουμε να το δοκιμάσουμε. Μοιραζόμαστε τις ερωτικές μας προτιμήσεις και τις λέμε στον σύντροφό μας. Χάδια, στοματικό ή κολπικό σεξ, κάτι που θεωρείται extreme και ανεβάζει την λίμπιντο μας.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Τα κτίρια του Παρισιού φωνάζουν "φίλα με"

Ένα υπέροχο street project κλέβει τις εντυπώσεις στην πόλη του Φωτός.
ΑΣΤΡΑ

Oι προβλέψεις της εβδομάδας 24-30 Οκτωβρίου

Η Βιργινία Λεούση αναλύει, προβλέπει και συμβουλεύει…
BEAUTY TIPS

Ο πιο απλός τρόπος για να έχεις πάντα περιποιημένα νύχια

Λίγα λεπτά αρκούν για να έχεις μόνιμα άψογο αποτέλεσμα!
ΕΓΩ

Μόλις βρήκες ακόμα ένα τέλειο λόγο να φύγεις για εκδρομή

Η φύση δεν σε ηρεμεί απλά: σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο, λένε οι ειδικοί.
ΠΑΙΔΙ

Πως η διατροφή επηρεάζει τη συμπεριφορά των παιδιών

Ήξερες ότι τα θεμέλια για ψυχολογικές διαταραχές απο τη νηπιακή ήδη ηλικία, μπαίνουν... στο πιάτο;
ΕΓΩ

Αυτή είναι η δυσκολότερη ηλικία να είσαι γυναίκα

Η Wendy McCarthy ξέρει ποιες χρονιές είναι οι χειρότερες στη ζωή ενός θηλυκού. Και εξηγείται.