Skip to main content

SEX

Ναι, ΑΥΤΟ είναι το φυσικό βιάγκρα!

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα από την Ιταλία.



Ερευνητές του πανεπιστημίου της Foggia στην Ιταλία, υποστηρίζουν ότι ο χυμός από ένα συγκεκριμένο καλοκαιρινό φρούτο, έχει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα σε άντρες με στυτική δυσλειτουργία, καθώς περιέχει ένα αμινοξύ, το οποίο αποδείχτηκε πως βελτιώνει σημαντικά τη ροή του αίματος στο πέος.

Στην σχετική έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Urology οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ο χυμός από καρπούζι είναι εκείνος που βοηθάει τους άντρες με στυτική δυσλειτουργία με τρόπο παρόμοιο με εκείνον του γνωστού βιάγκρα.

Για τις ανάγκες της έρευνάς τους, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 24 αντρών με μέσο όρο ηλικίας τα 57 έτη, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με στυτική δυσλειτουργία. Τους έδωσαν ένα συμπλήρωμα L-κιτρουλίνης -  η οποία περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στο καρπούζι - σε δοσολογία 1,5 γραμμαρίων ανά 10 λίτρα νερού για έναν μήνα. Τον επόμενο μήνα έλαβαν ένα φάρμακο "placebo".

Διαπίστωσαν ότι οι 12 από τους 24 συμμετέχοντες είχαν σημαντική βελτίωση στη στυτική δυλειτουργίας τους, όταν έπαιρναν το συμπλήρωμα L-κιτρουλίνης. Αντίθετα, όταν έπαιρναν το placebo, μόλις 2 στους 24 έδειξαν κάποια βελτίωση, κάτι που υποδεικνύει ότι το δικό τους θέμα ήταν περισσότερο ψυχολογικό.

Αυτή η έρευνα έρχεται να συμπληρώσει αντίστοιχη του 2008 από το πανεπιστήμιο Texas A&M, όπου ερευνητές διαπίστωσαν ότι το καρπούζι περιέχει συστατικά που έχουν επιδράσεις στο σώμα αντίστοιχες με εκείνες του βιάγκρα, ενώ μπορεί ακόμα και να αυξήσει τη λίμπιντο.

Παρά το γεγονός ότι το καρπούζι δεν επικεντρώνει τη «δράση» του σε ένα συγκεκριμένο όργανο, όπως το Viagra, εντούτοις μπορεί να δώσει παρόμοια αποτελέσματα χωρίς τις παρενέργειες του φαρμάκου

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department