4 ενδείξεις ότι έχεις μια «τοξική» φίλη - AllYou.gr

Search

4 ενδείξεις ότι έχεις μια «τοξική» φίλη

Φύγε τρέχοντας!

02 Απριλίου 2016

Κάποιες φορές, γυρίζοντας από έναν καφέ, αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε κακοδιάθετες. Ίσως η υποτιθέμενη φίλη με την οποία βγήκαμε να μας γεμίζει, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, με αρνητική ενέργεια – να είναι για παράδειγμα νάρκισσος, επικριτική ή μνησίκακη, δηλαδή «τοξική», όπως αποκαλούμε αυτές τις σχέσεις. Πώς θα την ξεχωρίσουμε;

1. Δεν μας κάνει κέφι να μοιραστούμε μια καλή είδηση μαζί της. Κι αυτό γιατί ξέρουμε κατά βάθος ότι θα μας τη χαλάσει με ένα πικρόχολο σχόλιο και ότι στην πραγματικότητα δεν θα χαρεί μαζί μας.

2. Βγάζει τον χειρότερο εαυτό μας. Μας κάνει, για παράδειγμα, αμυντικές, γιατί περιμένουμε να «μας την πει» με κάθε ευκαιρία ή επιθετικές, επειδή αισθανόμαστε ότι αντιμετωπίζει επιπόλαια τα προβλήματά μας.

3. Προσπαθεί να μας κόψει τα φτερά σε κάθε απόφαση που παίρνουμε. Θα κολλήσει στα αρνητικά σημεία αυτής της απόφασης, προσπαθώντας να την παρουσιάσει ως επικίνδυνη, ακόμη και λανθασμένη. Δεν θα το κάνει από ενδιαφέρον, αλλά επειδή κατά βάθος απεχθάνεται να βλέπει τους γύρω της να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους.

4. Φοβόμαστε να τη φέρουμε σε επαφή με άλλους φίλους μας. Νιώθουμε ότι υπάρχει κίνδυνος να μην τους σεβαστεί, να μας εκθέσει απέναντί τους ή να μας φέρει σε αμηχανία. Όμως, μια φίλη πρέπει να μας εμπνέει εμπιστοσύνη και εκτίμηση.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!