Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

4 ενδείξεις ότι έχεις μια «τοξική» φίλη

Φύγε τρέχοντας!


Γεωργία Κοντού

Κάποιες φορές, γυρίζοντας από έναν καφέ, αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε κακοδιάθετες. Ίσως η υποτιθέμενη φίλη με την οποία βγήκαμε να μας γεμίζει, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, με αρνητική ενέργεια – να είναι για παράδειγμα νάρκισσος, επικριτική ή μνησίκακη, δηλαδή «τοξική», όπως αποκαλούμε αυτές τις σχέσεις. Πώς θα την ξεχωρίσουμε;

1. Δεν μας κάνει κέφι να μοιραστούμε μια καλή είδηση μαζί της. Κι αυτό γιατί ξέρουμε κατά βάθος ότι θα μας τη χαλάσει με ένα πικρόχολο σχόλιο και ότι στην πραγματικότητα δεν θα χαρεί μαζί μας.

2. Βγάζει τον χειρότερο εαυτό μας. Μας κάνει, για παράδειγμα, αμυντικές, γιατί περιμένουμε να «μας την πει» με κάθε ευκαιρία ή επιθετικές, επειδή αισθανόμαστε ότι αντιμετωπίζει επιπόλαια τα προβλήματά μας.

3. Προσπαθεί να μας κόψει τα φτερά σε κάθε απόφαση που παίρνουμε. Θα κολλήσει στα αρνητικά σημεία αυτής της απόφασης, προσπαθώντας να την παρουσιάσει ως επικίνδυνη, ακόμη και λανθασμένη. Δεν θα το κάνει από ενδιαφέρον, αλλά επειδή κατά βάθος απεχθάνεται να βλέπει τους γύρω της να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους.

4. Φοβόμαστε να τη φέρουμε σε επαφή με άλλους φίλους μας. Νιώθουμε ότι υπάρχει κίνδυνος να μην τους σεβαστεί, να μας εκθέσει απέναντί τους ή να μας φέρει σε αμηχανία. Όμως, μια φίλη πρέπει να μας εμπνέει εμπιστοσύνη και εκτίμηση.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.