Ένα αμφιλεγόμενο application για την πρόληψη κατά του βιασμού - AllYou.gr

Search

Ένα αμφιλεγόμενο application για την πρόληψη κατά του βιασμού

Ονομάζεται Good2Go και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

13 Οκτωβρίου 2014

Δημιουργήθηκε με σκοπό να προλαμβάνει το σεξ ανάμεσα σε νέους που δεν είναι αρκετά νηφάλιοι για να μπορούν να αποφασίσουν συνειδητά αν θέλουν να έρθουν σε επαφή. Ας υποθέσουμε για παράδειγμα ότι ένα αγόρι και ένα κορίτσι γυρίζουν σπίτι μαζί. Το app θα ρωτήσει το χρήστη: "Are you Good2Go?" (Είσαι έτοιμος να προχωρήσεις;). Αυτός μπορεί να απαντήσει "ναι", "όχι", ή "ναι, αλλά...". 

Αν επιλέξει το "ναι", η εφαρμογή θα τον ρωτήσει πόσο έχει πιει, όπου εκείνος μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στα "νηφάλιος", "λίγο πιωμένος", "πιωμένος αλλά έτοιμος να προχωρήσω" ή "λιώμα". Στην περίπτωση που "κλικάρει" το "λιώμα", η εφαρμογή θα αποφανθεί ότι η επαφή του ζευγαριού δεν πρέπει να ολοκληρωθεί. Αν επιλέξει οποιαδήποτε από τις άλλες απαντήσεις, ο χρήστης θα χρειαστεί τότε να εισαγάγει τον αριθμό τηλεφώνου του για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

Η δημιουργός της εφαρμογής, Λι Αν Άλμαν, υποστηρίζει ότι το Good2Go σκοπεύει να "βοηθήσει τον κόσμο να παίρνει υπεύθυνες αποφάσεις" και να μειώσει τις σεξουαλικές επιθέσεις, ειδικά στις φοιτητικές εστίες. Όμως, παρά τις καλές προθέσεις, θα ήταν μάλλον αφελές να σκεφτεί κάποιος ότι ένα ζευγάρι... υπ' ατμόν θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα για να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο προτού πέσει στο κρεβάτι. Υπάρχουν επίσης και ζητήματα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων: Η εφαρμογή μπορεί να μοιραστεί τα δεδομένα του χρήστη με νομικούς φορείς, συνεργάτες τρίτου μέρους και διαφημιστές. Πάντως, όπως διαβεβαίωσε η κ. Άλμαν: "Δεν είναι στην πολιτική μας να διαθέσουμε αυτά τα αρχεία σε κανέναν".

Hot αυτή τη στιγμή!

FASHION NEWS

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το φετινό show της Victoria’s Secret

Οι πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου έφτασαν μέχρι το Παρίσι, για να περπατήσουν στο μοναδικό αυτό show!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις στα σγουρά μαλλιά σου όταν τα ισιώνεις

Έτσι θα κάνεις το ίσιωμα παιχνιδάκι.
ΕΓΩ

Το τρικ που θα σε απαλλάξει από τις ενοχές σου

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι μπορείς να διώξεις τις Ερινύες σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.
ΥΓΕΙΑ

Τι να κάνεις για να προλάβεις την υποθερμία

Μύθοι και αλήθειες για το κρύο! Ενημερώσου και απόφευγε την υποθερμία.
ΑΣΚΗΣΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να βρεις τη φόρμα σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποιο αντικείμενο σού δίνει το ιδανικό κίνητρο για να βάλεις τα αθλητικά σου και να μείνεις πιστή στο πρόγραμμα άσκησής σου.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Μπες σε εορταστικό mood με αυτά τα μακιγιάζ

Τα πιο εντυπωσιακά μακιγιάζ από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα.