Παιδί χωρισμένων γονείων; ΑΥΤΑ είναι τα 2 ψέματα στα οποία (πιθανότατα) πιστεύεις - AllYou.gr

Search

Παιδί χωρισμένων γονείων; ΑΥΤΑ είναι τα 2 ψέματα στα οποία (πιθανότατα) πιστεύεις

Αναθεώρησε τώρα!

22 Μαϊου 2015

Η ποιότητα των ανθρώπων που ελκύεις δίπλα σου, είτε σε ερωτικό είτε σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο, συνδέεται άμεσα με  την ποιότητα της σχέσης σου με τους γονείς σου, καθώς και με τις πεποιθήσεις που σου δημιουργήθηκαν μετά το χωρισμό τους. 

Ας επικεντρωθούμε στο επίπεδο της ερωτικής σου ζωής κι ας δούμε ξεκάθαρα τα 2 βασικότερα ψέματα που υποσυνείδητα πίστεψες, ως συνέπεια αυτής της εξέλιξης και τα οποία καθορίζουν τη δική σου ευτυχία:

• «Δεν θα παντρευτώ ποτέ». Ο φόβος της ευπάθειας και της ανασφάλειας οδηγεί πολλούς ανθρώπους στην αποφυγή της δέσμευσης, ώστε να μην πληγωθείς συναισθηματικά από υποσχέσεις που ενδεχομένως να πέσουν στο κενό.

• «Σε μια σχέση οφείλω να αποδέχομαι κάθε είδους συμπεριφορά και να αγαπώ». Το γεγονός ότι μπορεί να μεγάλωσες σε ένα «οικογενειακό» περιβάλλον στο οποίο η βίαιη συμπεριφορά ήταν συχνό φαινόμενο (είτε λεκτικά είτε με πράξεις), δεν αποτελεί δεδομένη κατάσταση για κάθε σχέση και πόσο μάλλον η δεκτικότητα αυτής της βίας από τη μια ή και τις δυο πλευρές. Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα καθαρό, ανιδιοτελές και ιερό. Οποιοσδήποτε το θυσιάζει και γίνεται αποδέκτης τραυματικών εμπειριών, δημιουργεί προβλήματα, όχι μόνο στον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και στους ανθρώπους που συνδέονται μαζί του. 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!