Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παιδί χωρισμένων γονιών και ψέματα

Παιδί χωρισμένων γονιών: τα 2 βασικότερα ψέματα που υποσυνείδητα πίστεψες



Η ποιότητα των ανθρώπων που ελκύεις δίπλα σου, είτε σε ερωτικό είτε σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο, συνδέεται άμεσα με  την ποιότητα της σχέσης σου με τους γονείς σου, καθώς και με τις πεποιθήσεις που σου δημιουργήθηκαν μετά το χωρισμό τους. 

Ας επικεντρωθούμε στο επίπεδο της ερωτικής σου ζωής κι ας δούμε ξεκάθαρα τα 2 βασικότερα ψέματα που υποσυνείδητα πίστεψες, ως συνέπεια αυτής της εξέλιξης και τα οποία καθορίζουν τη δική σου ευτυχία:

• «Δεν θα παντρευτώ ποτέ». Ο φόβος της ευπάθειας και της ανασφάλειας οδηγεί πολλούς ανθρώπους στην αποφυγή της δέσμευσης, ώστε να μην πληγωθείς συναισθηματικά από υποσχέσεις που ενδεχομένως να πέσουν στο κενό.

• «Σε μια σχέση οφείλω να αποδέχομαι κάθε είδους συμπεριφορά και να αγαπώ». Το γεγονός ότι μπορεί να μεγάλωσες σε ένα «οικογενειακό» περιβάλλον στο οποίο η βίαιη συμπεριφορά ήταν συχνό φαινόμενο (είτε λεκτικά είτε με πράξεις), δεν αποτελεί δεδομένη κατάσταση για κάθε σχέση και πόσο μάλλον η δεκτικότητα αυτής της βίας από τη μια ή και τις δυο πλευρές. Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα καθαρό, ανιδιοτελές και ιερό. Οποιοσδήποτε το θυσιάζει και γίνεται αποδέκτης τραυματικών εμπειριών, δημιουργεί προβλήματα, όχι μόνο στον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και στους ανθρώπους που συνδέονται μαζί του. 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.