Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου

Λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου και πώς να τα διορθώσεις!


Κέλλυ Νόβακ

Το να περιποιηθείς τα μαλλιά σου, ώστε να είναι υγιή, δεν είναι και σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ό,τι «λειτουργεί» όμως στα δικά σου μαλλιά, δεν σημαίνει ότι θα «λειτουργήσει» το ίδιο και στα δικά μου, μιας και η κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό τύπο μαλλιών!

Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικά λάθη που όλες οι γυναίκες κάνουμε -τα πιο κοινά τουλάχιστον- και τα οποία μπορεί να είναι ο λόγος που τα μαλλιά μας δεν είναι τελικά έτσι όπως θα θέλαμε να είναι. Ανάλογα με τη σεζόν σίγουρα, αλλάζουν και οι ανάγκες που έχουν τα μαλλιά μας, παρόλα αυτά υπάρχουν 5 κοινά λάθη που, όποια η σεζόν, όποιος ο τύπος των μαλλιών σου, παίζουν σημαντικό ρόλο, στο να μην είναι υγιή ή λαμπερά τα μαλλιά σου.

Τι λάθη κάνεις με τα μαλλιά σου;

Άπαξ λοιπόν, και σταματήσεις να τα κάνεις αυτά, θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στα… υγιή και λαμπερά μαλλιά!

#1. Λούζεις τα μαλλιά σου πάρα πολύ

Αν αναρωτιέσαι γιατί είναι συνέχεια αφυδατωμένα τα μαλλιά σου, τότε παίζει ρόλο και αυτό. Λούζοντας συνέχεια τα μαλλιά σου, «αφαιρείς» αυτόματα και όλα τα φυσικά έλαια που παράγει η τρίχα, και που τα κάνει μαλακά και λαμπερά. Δύο με τρεις φορές λοιπόν, την εβδομάδα είναι αρκετές.

#2. Παραλείπεις το conditioner

Τι δεν προλαβαίνεις να λουστείς ΚΑΙ να βάλεις conditioner στα μαλλιά; Να βρεις χρόνο τότε! Γιατί αυτό είναι το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ βήμα για να ενυδατωθούν τα μαλλιά σου, όποιο τύπο μαλλιών κι αν έχεις. Η χρήση του conditioner σταματάει το φριζάρισμα, αναδομεί την τρίχα και θρέφει και ενυδατώνει την τρίχα.

#3. Χρησιμοποιείς βαμβακερές πετσέτες όταν στεγνώνεις τα μαλλιά

Αυτού του είδους, οι πετσέτες, λόγω του ότι είναι πολύ απορροφητικές, έχουν ως αποτέλεσμα να αφυδατώνουν την τρίχα, κάνοντας τα μαλλιά στεγνά και να φριζάρουν. Προτίμησε, μετά το λούσιμο, να τα τυλίγεις σε μια ειδική πετσέτα από microfibers ή πολύ απλά, με ένα t-shirt!

#4. Δεν τα ξεμπερδεύεις συχνά

Με μια ειδική βούρτσα ή χτένα που δεν σπάει την τρίχα, είναι σημαντικό να βουρτσίζεις και να ξεμπλέκεις τα μαλλιά σου!

#5. Τα στεγνώνεις συνέχεια με πιστολάκι

Οκέι, μπορεί ένα σεσουάρ να είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, αλλά η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στα μαλλιά σου. Προσπάθησε που και που να το αποφεύγεις και να στεγνώνεις φυσικά τα μαλλιά σου ή τουλάχιστον να εφαρμόζεις πριν την χρήση, μια κρέμα που προστατεύει την τρίχα από την θερμότητα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα