Skip to main content

BEAUTY TIPS

Μυστικά ομορφιάς της γιαγιάς

Οι συμβουλές που αξίζει να ακολουθήσεις



Κάθε φορά που κοιτάς μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της γιαγιάς σου και άλλων γυναικών της γενιάς της, θα παρατηρήσεις πως ενώ δεν είχαν πολλά κι ενώ δεν είχαν και πρόσβαση σε τόσο τεράστια ποικιλία προϊόντων ομορφιάς, παρόλα αυτά έλαμπαν. Πώς άραγε το κατάφερναν αυτό; Η απάντηση βρίσκεται σε κάποια μυστικά που ακολουθούσαν τα οποία ωστόσο αξιοποιούνται και σήμερα τόσο από τη βιομηχανία της κοσμητολογίας όσο και από makeup & skincare experts αλλά και απλές γυναίκες.

Ας ανακαλύψουμε τρία από αυτά:

  • Λούσιμο με κρύο νερό

Αυτό είναι σίγουρα ένα tip που έχεις διαβάσει ή ακούσει πολλές φορές και αφορά στην υγεία και τη λάμψη της τρίχας. Το κρύο νερό βοηθάει στην αποφυγή της φθοράς της τρίχας, σφραγίζει την υγρασία στα μαλλιά αφήνοντας το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένο, ενώ ταυτόχρονα κλείνει τους πόρους και μειώνει το φριζάρισμα.

  • Άρωμα

Το άρωμα είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει κάθε γυναίκα. Είναι το σήμα κατατεθέν της για αυτό και είναι τόσο σημαντικό. Ένα από τα μυστικά των παλιότερων είναι πως πέρα από τα σημεία όπως πίσω από τα αυτιά και αυτά των σφυγμών, θα πρέπει να αρωματίζεις και τις παλάμες σου αλλά και τη βούρτσα ή χτένα που χρησιμοποιείς για να απελευθερώνουν τα μαλλιά σου τις νότες του αρώματος σε κάθε σου κίνηση.

  • Μάσκα ομορφιάς με βερίκοκο

Αυτή η μάσκα θα χαρίσει στην επιδερμίδα σου λάμψη και θα κάνει το πρόσωπό σου πιο φωτεινό. Το βερίκοκο είναι πλούσιο σε προβιταμίνη Α, σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο, συστατικά τα οποία ενυδατώνουν βαθιά την επιδερμίδα και την αναζωογονούν.

Τι θα χρειαστείς:

  • 4-5 βερίκοκα
  • 4-5 σταγόνες καροτέλαιο
  • 2 κουταλάκια γλυκού παπάγια
  • 1 κουταλιά σούπας γιαούρτι

Πώς θα τη φτιάξεις:

Πολτοποίησε τα βερίκοκα και βάλε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα καθαρό σκεύος κουζίνας. Ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Εφάρμοσε τη μάσκα σε καθαρή επιδερμίδα και περίμενε για 20 λεπτά μέχρι να δράσει. Στη συνέχεια μπορείς να ξεβγάλεις με χλιαρό νερό και μια καθαρή, νωπή πετσέτα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo credits pexels.com

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ