Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

BEAUTY TIPS

Τα χείλη σας λεπταίνουν με την ηλικία – δείτε πώς να διατηρήσετε τον όγκο τους

Τα χείλη σας μπορούν να παραμένουν γεμάτα και λαμπερά, αρκεί να τα προστατεύετε όπως πρέπει



Τα χείλη λεπταίνουν και χάνουν όγκο με τον καιρό. Είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης και μπορεί να αποδοθεί σε φυσικές μειώσεις μέσα και κάτω από το δέρμα. Αρχικά, η απώλεια κολλαγόνου είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Το κολλαγόνο είναι μια από τις δομικές πρωτεΐνες του δέρματος που κρατά τα πράγματα γεμάτα, σφριγηλά και ακμαία. Κάποια στιγμή στα 20 μας, το δέρμα μας δεν παράγει αρκετό κολλαγόνο για να αναπληρώσει ό,τι έχει χαθεί – και έτσι το φυσικό μας απόθεμα αρχίζει να μειώνεται. Επιπλέον, τα επιθέματα λίπους κάτω από τα χείλη μας χάνουν όγκο με την πάροδο του χρόνου (αυτό συμβαίνει και αλλού στο πρόσωπο – το λίπος κάτω από το δέρμα συρρικνώνεται και μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.) Τέλος, το δέρμα επίσης δεν παράγει τόσα ενυδατικά και λιπίδια (όπως τα κεραμίδια και το υαλουρονικό οξύ). Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα γίνεται πιο επιρρεπές στην ξηρότητα και τις λεπτές γραμμές και δεν φαίνεται τόσο ελαστικό όσο κάποτε.

Αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι αναπόφευκτες με την ηλικία, αλλά δεν είμαστε χωρίς λύσεις. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά εργαλεία και συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του σχήματος και της πληρότητας. Εδώ, τρία πράγματα που πρέπει να αρχίσετε να κάνετε τώρα εάν αντιμετωπίζετε απώλεια όγκου.

Διατηρήστε τα ενυδατωμένα.

Η καλύτερη συνήθεια για να υιοθετήσετε είναι να έχετε κοντά σας ένα υψηλής ποιότητας balm για τα χείλη. Το να διατηρείτε το δέρμα ενυδατωμένο είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να το υποστηρίξετε καθώς μεγαλώνετε. Τα καλύτερα lip balms αφήνουν το δέρμα σας να αισθάνεται άνετα για ώρες (ωστόσο: η εκ νέου εφαρμογή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι φυσιολογική – ειδικά εάν πίνετε ζεστά υγρά, τρώτε πικάντικα τρόφιμα ή γλείφετε τα χείλη σας).

Αλλά δεν δημιουργούνται όλα τα balms με τον ίδιο τρόπο. Πολλά balms καταλήγουν να αφήνουν το δέρμα σας πιο στεγνό από πριν. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι σημαντικό να βρείτε μια επιλογή που χρησιμοποιεί ένα μείγμα υγραντικών, μαλακτικών και αποφρακτικών, ώστε να επιτυγχάνουν τρία πράγματα: να προσελκύουν υγρασία, να ρυθμίζουν το φράγμα και να παρέχουν προστασία στα χείλη.

Χρησιμοποιήστε υψηλής τεχνολογίας, σύγχρονους «γεμιστήρες» (plumpers)  χειλιών.

Αν το άκουσμα της λέξης «γέμισμα» σας κάνει να σκεφτείτε τσιμπήματα κι ενέσεις από τα τέλη της δεκαετίας του '90 και άλλα, μην ανησυχείτε, η αισθητική έχει προχωρήσει. Τα σύγχρονα plumpers χειλιών είναι υψηλής τεχνολογίας, υποστηρίζουν πραγματικά το δέρμα και προσφέρουν αποτελέσματα χωρίς βελόνες. Αυτά τα προϊόντα δεν είναι μόνιμα (ΟΚ, οπότε ίσως δεν είναι ακριβώς όπως το filler), αλλά τα αποτελέσματα δημιουργούνται και διαρκούν με την τακτική χρήση. Αυτή η διαδρομή τείνει να είναι λίγο ακριβότερη, αλλά αν μπορείτε να την υιοθετήσετε – θα εντυπωσιαστείτε με τα αποτελέσματα.

Υποστηρίξτε & προστατέψτε το δέρμα.

Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις νέες, φανταχτερές θεραπείες στον κόσμο, αλλά αν δεν προστατεύετε το δέρμα σας σε καθημερινή βάση, δεν σημαίνει πραγματικά πολλά.

Ενώ η διατήρηση της ενυδάτωσης και της θρέψης του δέρματος είναι ένα ζωτικό κομμάτι αυτού, δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου. Η αντηλιακή προστασία είναι ένα συχνά ξεχασμένο βήμα για την περιοχή των χειλιών. Οι απροστάτευτες ακτίνες UV είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην απώλεια κολλαγόνου – που ευθύνεται για έως και το 80% της ορατής γήρανσης του προσώπου. Πάντα να προστατεύετε τα χείλη με SPF όταν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Η φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες είναι άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση, καθώς μπορούν να εξαντλήσουν το κολλαγόνο, τα υγροσκοπικά και τα λιπίδια. Αυτά είναι πιο δύσκολα για να τα αντιμετωπίσετε, καθώς πολλά πράγματα μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στα χείλη σας – αλλά γενικά, είναι καλή πρακτική να χρησιμοποιείτε συστατικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καταπραϋντικά στοιχεία. Θα πρέπει επίσης να είστε ευγενικές με την περιοχή και να αποφεύγετε τα υπερβολικά σκληρά συστατικά. Τα χείλη είναι ευαίσθητα με λεπτό δέρμα και όταν χρησιμοποιείτε πολύ ισχυρά συστατικά, μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Καινούργιου: Το λαμπερό δείπνο για τα γενέθλιά της πλάι στο κύμα

«Ένας χρόνος πιο κοντά στο να γίνω milf», ήταν το μήνυμα στην τούρτα της

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

CELEBS

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ έχει γενέθλια - Η φωτογραφία που τράβηξε η Κέιτ

To μήνυμα του πριγκιπικού ζεύγους στον λογαριασμό του στο instagram