Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να αποφύγεις το καθημερινό λούσιμο όταν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά

Χρήσιμες συμβουλές που θα τα σώσουν από την ταλαιπωρία, χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στην εμφάνισή σου.



Η αντιμετώπιση των λιπαρών μαλλιών μπορεί να είναι απαιτητική διαδικασία, υπάρχουν όμως αρκετές στρατηγικές που μπορείς να δοκιμάσεις για να αποφύγεις το καθημερινό λούσιμο που τα φθείρει και αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία.

Δοκίμασε το dry shampoo

Το dry shampoo απορροφά τη λιπαρότητα και προσθέτει όγκο στα μαλλιά μας, επιτρέποντας ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ των λουσιμάτων. Άπλωσέ το στις ρίζες, άφησέ το να δράσει για λίγα λεπτά και μετά δώσε σχήμα με τα χέρια ή τη βούρτσα σου.

Εφάρμοσε conditioner μόνο στις άκρες

Εφάρμοσε conditioner μόνο στις άκρες των μαλλιών σου για να αποφύγεις την προσθήκη υπερβολικής υγρασίας στο τριχωτό της κεφαλής.

Απόφυγε το υπερβολικό άγγιγμα

Το άγγιγμα των μαλλιών σου μπορεί να μεταφέρει έλαια από τα χέρια σου σε αυτά, επομένως προσπάθησε να μην περνάς τα δάχτυλά σου μέσα από αυτά άσκοπα.

Χρησιμοποίησε απαλό σαμπουάν

Όταν λούζεις τα μαλλιά σου, χρησιμοποίησε ένα απαλό σαμπουάν σχεδιασμένο για λιπαρά μαλλιά. Τα σκληρά σαμπουάν μπορούν να αφαιρέσουν από το τριχωτό της κεφαλής σου τα απαραίτητα φυσικά έλαια, με αποτέλεσμα να παράγει ακόμα περισσότερη λιπαρότητα για να ανακάμψει.

Ρύθμισε τη συχνότητα λουσίματος σταδιακά

Ξεκίνα αυξάνοντας σταδιακά τον χρόνο μεταξύ των λουσιμάτων για καλύτερα αποτελέσματα. Το τριχωτό της κεφαλής σου μπορεί να υπερπαράξει έλαια στην αρχή καθώς προσαρμόζεται, όμως με την πάροδο του χρόνου θα ρυθμιστεί.

Ξέβγαλε με κρύο νερό

Μετά το λούσιμο και την περιποίηση, ξέβγαλε τα μαλλιά σου με κρύο νερό. Αυτό βοηθά στο σφράγισμα των λεπιών της τρίχας, μειώνοντας τη λιπαρότητα και προσθέτοντας λάμψη.

Απόφυγε τα εργαλεία για styling

Η θερμότητα μπορεί να διεγείρει την παραγωγή ελαίων, επομένως προσπάθησε να περιορίσεις τη χρήση εργαλείων για styling όπως ισιωτικά ή σίδερα για μπούκλες.

Υγιεινή διατροφή και ενυδάτωση

Η ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική ενυδάτωση μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της παραγωγής λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής.

Τακτικό βούρτσισμα

Το βούρτσισμα των μαλλιών βοηθά στη διανομή των φυσικών ελαίων από το τριχωτό της κεφαλής σε όλα τα μήκη στα μαλλιά, μειώνοντας τη συγκέντρωσή τους στις ρίζες.

Πειραματίσου με χτενίσματα

Πειραματίσου με διαφορετικά χτενίσματα που κρατούν τα μαλλιά σου μακριά από το πρόσωπό σου. Αυτό μπορεί να ελαχιστοποιήσει την επαφή τους με τα έλαια από το δέρμα σου που τα επιβαρύνουν.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιους στόχους να αναζητήσετε για να είστε ευτυχισμένοι για το υπόλοιπο της ζωής σας

Μια νέα μελέτη συγκρίνει τους στόχους για τον πλούτο έναντι της υγείας για να τονώσει τα συναισθήματα ευτυχίας

FITNESS

5 είδη άσκησης στη φύση για να δοκιμάσεις αυτό το Πάσχα

Τι να επιλέξεις σαν είδος γυμναστικής για επαφή με τη φύση και χαλάρωση του πνεύματος