Skip to main content

BEAUTY TIPS

6 συμβουλές για ενυδατωμένα μαλλιά τους χειμερινούς μήνες

Ο ψυχρός καιρός μπορεί να συμβάλει στην αφυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής σου. Δες πώς μπορείς να φροντίσεις τα μαλλιά σου.



Ο χειμώνας μπορεί να είναι σκληρός για τα μαλλιά μας, οδηγώντας τα συχνά σε ξηρότητα και έλλειψη ενυδάτωσης, η οποία φαίνεται γρήγορα στην ποιότητά τους. Ακολουθούν έξι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα μαλλιά σου ενυδατωμένα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ενυδατικό σαμπουάν και conditioner

Άλλαξε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς, επιλέγοντας ένα ενυδατικό σαμπουάν και conditioner ειδικά σχεδιασμένο για ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως γλυκερίνη, βούτυρο καριτέ, λάδι argan ή καρύδας, καθώς αυτά μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγρασίας και στη θρέψη των μαλλιών σου.

Περιόρισε τη συχνότητα λουσίματος

Μείωσε τη συχνότητα των λουσιμάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς αυτό μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά σου τα φυσικά του έλαια. Αντίθετα, προσπάθησε να λούζεσαι κάθε 2-3 ημέρες για να διατηρήσεις τη φυσική υγρασία.

Θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης

Ενσωμάτωσε στην καθημερινότητά σου θεραπείες βαθιάς περιποίησης των μαλλιών σου. Χρησιμοποίησε μια ενυδατική μάσκα μαλλιών ή δραστικό μαλακτικό μία φορά την εβδομάδα για να προσφέρεις έντονη υγρασία και επανόρθωση στα μαλλιά σου. Άφησε τη θεραπεία για τον συνιστώμενο χρόνο για να επιτρέψεις στα συστατικά να διεισδύσουν στην τρίχα.

«Προστατευτικά» χτενίσματα

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επένδυσε στα «προστατευτικά» χτενίσματα που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας και στην ελαχιστοποίηση της έκθεσης των μαλλιών σε παράγοντες όπως ο ισχυρός άνεμος. Οι πλεξούδες, οι κότσοι, τα χαμηλά σινιόν ή ακόμα και ένα μεταξωτό φουλάρι που τα καλύπτει τελείως μπορούν να προστατεύσουν τα μαλλιά σου από τους ψυχρούς ανέμους και να αποτρέψουν την απώλεια υγρασίας.

Απόφυγε το πολύ ζεστό νερό

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό το να κάνεις ένα ζεστό ντους όταν έχει κρύο καιρό, το πολύ ζεστό νερό μπορεί να ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σου και να συμβάλει στην ξηρότητα. Λούσε τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό και «κλείδωσε» την υγρασία με ένα δροσερό ξέβγαλμα.

Χρησιμοποίησε έναν υγραντήρα

Τα συστήματα θέρμανσης εσωτερικών χώρων όπως ο κλιματισμός από aircondition κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορούν να συμβάλουν στον ξηρό αέρα, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα υγρασίας στα μαλλιά σου. Η χρήση ενός υγραντήρα στο σπίτι μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις ένα πιο υγρό περιβάλλον, αποτρέποντας την περαιτέρω ξηρότητα στα μαλλιά.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της