Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 ενδείξεις ότι πρέπει να επενδύσεις σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά

Ακόμη κι αν νόμιζες ότι δεν το χρειάζεσαι



Πολλές φορές, η καθημερινότητα με συχνό λούσιμο και styling, βαφές και σφιχτές αλογοουρές και σινιόν για τις ανάγκες της δουλειάς μας μπορούν να ταλαιπωρήσουν αρκετά τα μαλλιά μας, καταστρέφοντάς τα μέρα με τη μέρα και κάνοντας την πιο εξειδικευμένη προστασία απαραίτητη για τη διάσωσή τους. Ακολουθούν 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επενδύσεις σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά, για να την ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου 2 φορές την εβδομάδα μετά (ή και πριν, αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά) το λούσιμο.

Ξηρότητα και φριζάρισμα

Εάν τα μαλλιά σου σου φαίνονται ξαφνικά ξηρά και εύθραυστα στις άκρες ή φριζάρουν έντονα, ειδικά μετά το λούσιμο ή το styling, ίσως τους λείπει η απαραίτητη υγρασία. Μια ενυδατική μάσκα μαλλιών που συνδυάζει την επανορθωτική δράση μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγρασίας, αφήνοντας τα μαλλιά σου πιο απαλά και πιο προετοιμασμένα για να υποδεχθούν το styling.

Ψαλίδα στις άκρες

Η ψαλίδα στις άκρες των μαλλιών εμφανίζεται όταν το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα των στελεχών της τρίχας είναι φθαρμένο, οδηγώντας στην περαιτέρω καταστροφή της τρίχας. Εάν παρατηρήσεις αύξηση της ψαλίδας παρά το τακτικό κούρεμα (κάθε έναν με 1,5 μήνα), η χρήση μιας επανορθωτικής μάσκας μαλλιών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής υγείας των μαλλιών σου και στην πρόληψη επιπλέον ζημιάς.

Θαμπάδα

Εάν τα μαλλιά σου σου φαίνονται θαμπά και έχουν χάσει τη λάμψη τους, μπορεί να είναι σημάδι ότι τους λείπουν θρεπτικά συστατικά και ενυδάτωση. Μια αναζωογονητική μάσκα μαλλιών εμπλουτισμένη με βιταμίνες και έλαια μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της λάμψης και της ζωτικότητας στα μαλλιά σου, αφήνοντάς τα να φαίνονται πιο υγιή και λαμπερά.

Υπερβολικό σπάσιμο

Το συχνό σπάσιμο, ειδικά όταν βουρτσίζεις ή φτιάχνεις τα μαλλιά σου, μπορεί να υποδηλώνει ότι αυτά είναι αδύναμα και επιρρεπή σε επιπλέον φθορά. Μια ενισχυτική μάσκα μαλλιών που περιέχει πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του στελέχους της τρίχας, μειώνοντας το σπάσιμο και βελτιώνοντας την ελαστικότητα της τρίχας.

Προβλήματα με το τριχωτό της κεφαλής

Εάν νιώθεις ξηρότητα, φαγούρα ή βλέπεις ξεφλούδισμα του τριχωτού της κεφαλής, θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ερεθισμού ή πιτυρίδας. Η χρήση μιας ενυδατικής μάσκας μαλλιών με καταπραϋντικά συστατικά όπως η αλόη βέρα ή το έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση και να ηρεμήσει με τη σειρά της το τριχωτό της κεφαλής, προωθώντας ένα καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα