Πεντικιούρ στο σπίτι: Όλες το μπορούμε

Πεντικιουρ στο σπίτι:  και μόνες μας θα τα καταφερουμε περίφημα

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Δεν είναι ανάγκη να ξοδευτείς και να κλείσεις ραντεβού ... Μπορείς και μόνη σου να κάνεις ένα τέλειο  πεντικιούρ σαν επαγγελματίας, ακολουθώντας απλά βήματα. Άλλωστε, η εποχή δικαιολογεί και μικρολαθάκια. Μη φοβού τίποτα! Δεν είναι δα και καλοκαίρι ώστε να βγάλεις τα δαχτυλάκια σου και κοινή θέα τόσο εύκολα. Παρόλαυτα, η περιποίηση των άκρων μας είναι θέμα υγιεινής, θηλυκότητας και επιβάλλεται να την εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα.

 

pedi.jpg

Θα χρειαστείς τα εξής: άλατα, ελαφρόπετρα ή scrub ποδιών, πετσέτα, ενυδατική κρέμα ποδιών, λίμα, buffer, νυχοκόπτη, λάδι για τα πετσάκια, βάση νυχιών και top coat και φυσικά το αγαπημένο σου βερνίκι.

1. Βύθισε τα πόδια σου σε μία λεκάνη με ζεστό νερό όπου θα έχεις ρίξει άλατα και αφήσέ τα για πέντε λεπτά.

2. Χρησιμοποίησε μία ελαφρόπετρα ή το scrub ποδιών για να απολεπίσεις με κυκλικές κινήσεις τις πατούσες σου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις φτέρνες και ξέπλυνέ τις καλά. Σκούπισέ τις με μία πετσέτα.

3. Άπλωσε ενυδατική κρέμα -ειδική για τα πόδια- κάνοντας απαλό μασάζ με πιέσεις δίνοντας έμφαση στις καμάρες, ώστε να τις ανακουφίσεις από την κούραση.

4. Βάλε κρέμα για τα πετσάκια και τρίψε απαλά τα δάχτυλα και σπρώξε πίσω τα πετσάκια με το ειδικό στικ.

5. Κόψε και λίμαρε κάθε νύχι σε ένα τετράγωνο ή οβάλ σχήμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

6. Με το buffer τρίψε την επιφάνεια των νυχιών ώστε να τα λειάνεις και να τα ετοιμάσεις την επιφάνεια για βάψιμο με το βερνίκι νυχιών της επιλογής σου.

7. Βρέξε ένα δίσκο από βαμβάκι με ασετόν και πέρασέ το πάνω από τα νύχια ώστε να απομακρύνεις την περίσσια λιπαρότητα από την ενυδατική που έβαλες πριν.

8. Άπλωσε ένα λεπτό στρώμα διάφανης βάσηςσε όλα τα νύχια και αφήσέ την να στεγνώσει.

9. Πέρασε δύο στρώσεις από το βερνίκι σου περιμένοντας δύο λεπτά ανάμεσα στην κάθε στρώση.

10. Τελείωσε με το top coat που θα περάσεις από πάνω για να στεγνώσει το χρώμα πιο γρήγορα και να δώσεις μεγαλύτερη λάμψη.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares