Αυτή η δροσιστική DIY μάσκα προσώπου θα ανακουφίσει την επιδερμίδα σου μετά την έκθεση στον ήλιο

Μια εύκολη συνταγή για το καλοκαίρι

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Το καλοκαίρι μας βρίσκει για πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο τόσο κατά τις ημέρες που μένουμε στην πόλη λόγω υποχρεώσεων, κυρίως όμως, όταν βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών. Αναζητούμε λίγες ανάσες δροσιάς στις παραλίες και τις πισίνες, πώς όμως μπορούμε να προσφέρουμε βαθιά αναζωογόνηση και δροσιά στην επιδερμίδα μας;

Η λύση βρίσκεται στο skincare και τις μάσκες προσώπου. Μάλιστα, αυτή τη μάσκα που σου προτείνουμε είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι ή όπου κι αν βρίσκεσαι το καλοκαίρι.

Μάσκα από αγγούρι και καρπούζι

Τόσο το αγγούρι όσο και το καρπούζι είναι δύο τροφές οι οποίες έχουν την ιδιότητα να κρατούν το δέρμα καλά ενυδατωμένο, διατηρώντας την υγρασία του, ενώ παράλληλα προσφέρουν μια δροσιστική αίσθηση. Για να φτιάξεις αυτή τη μάσκα προσώπου θα χρειαστείς χυμό από αγγούρι και καρπούζι. Ανακάτεψε τα δύο υλικά με λίγο γάλα σε μορφή σκόνης, βάζοντας τα στο μπλέντερ. Μόλις δημιουργηθεί μια μαλακή πάστα, μπορείς να την εφαρμόσεις στο πρόσωπο και το λαιμό. Άφησε τη μάσκα να δράσει για μισή ώρα και στη συνέχεια, καθάρισε το πρόσωπο και τον λαιμό με άφθονο νερό και σκούπισε την περιοχή της εφαρμογής με μια καθαρή, νωπή πετσέτα. Τέλος, συνέχισε την περιποίηση του προσώπου σου ακολουθώντας την ρουτίνα ομορφιάς με τα προϊόντα της επιλογής σου.

 

 

 

 

 

 

 

cover photo credits pexels.comAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares