Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να μακρύνετε υγιή και δυνατά μαλλιά

Θέλετε πιο μακριά μαλλιά μέχρι το 2025; Ξεκινήστε τη χρονιά με αυτές τις 3 συνήθειες



Αναζητάτε μακρύτερα μαλλιά; Θεωρήστε την ανάπτυξη των μαλλιών ένα διαρκώς εξελισσόμενο ταξίδι, όχι έναν στόχο που έχει ολοκληρωθεί. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν μπορείτε να αλλάξετε ακριβώς, όπως οι ορμονικές διακυμάνσεις και η γενετική, αλλά υπάρχει επίσης μια μακρά λίστα με συνήθειες που μπορείτε να ελέγξετε για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να αποκτήσουν μερικά έξτρα εκατοστά μέχρι το 2025.

Για να το πετύχετε, αυτές είναι οι τρεις βασικές υποχρεώσεις σας:

Σταματήστε να έχετε πολύ σφιχτά χτενίσματα ή λαδώστε τα μαλλιά σας όταν το κάνετε

Λατρεύω έναν κότσο με γυαλιστερή κορδέλα, αλλά αυτοί οι τύποι στυλ μπορεί να βλάψουν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Στην πραγματικότητα, μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν έναν συγκεκριμένο τύπο τριχόπτωσης, γνωστό ως αλωπεκία έλξης.

Αυτή η μορφή τριχόπτωσης προκαλείται από χτενίσματα (όπως σφιχτές αλογοουρές, πλεξούδες και κότσους) που τραβούν τα μαλλιά, οδηγώντας σε στοχευμένο σπάσιμο και πτώση με την πάροδο του χρόνου. Στυλ όπως οι λείοι κότσοι και οι αλογοουρές μπορούν όχι μόνο να προκαλέσουν τριχόπτωση γύρω από το ελαστικό των μαλλιών αλλά και γύρω από το πρόσωπο, καθώς τα μαλλιά τραβιούνται προς τα πίσω τόσο σφιχτά.

Δεν χρειάζεται να αποσύρετε εντελώς την εμφάνιση. Αλλά μάλλον να το δείτε ως περιστασιακή απόλαυση. Και όταν αποφασίσετε να το κάνετε, σκεφτείτε να προετοιμάσετε το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας εκ των προτέρων, παρέχοντας λείανση και υγρασία ώστε να γλιστράνε τα μαλλιά σας σας πριν αρχίσετε να τα τραβάτε.

Ρυθμίστε το πρόγραμμα λουσίματος

Άλλη μια άξια προσπάθεια για υγιή μακριά μαλλιά: Προσδιορίστε πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας. Ενώ μερικοί άνθρωποι ορκίζονται σε ένα ξέβγαλμα μία φορά την εβδομάδα, άλλοι επιλέγουν σχεδόν καθημερινές θεραπείες με σαμπουάν. Ο ρυθμός που είναι κατάλληλος για τα μαλλιά σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, από ανησυχίες για το τριχωτό της κεφαλής μέχρι την υφή των μαλλιών έως τις συνήθειες styling.

Ο μόνος πραγματικός τρόπος για να μάθετε τι είναι καλύτερο είναι μέσω δοκιμής και λάθους. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά το να κρατάτε μια σημείωση (ψηφιακά ή σε χαρτί) με λεπτομέρειες για την εμφάνιση και την αίσθηση των μαλλιών σας με διαφορετικά προγράμματα λουσίματος θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την καλύτερη ρουτίνα σας.

Βρείτε έναν ορό ανάπτυξης και επιμείνετε σε αυτόν

Όπως κάθε συνήθεια, η συνέπεια είναι το κλειδί. Αυτό ισχύει για πολλές συνήθειες περιποίησης μαλλιών, αλλά ειδικά για ορούς ανάπτυξης. Εάν αποφασίσετε να επενδύσετε σε ένα νέο προϊόν ανάπτυξης, αφήστε τουλάχιστον τρεις μήνες πριν αξιολογήσετε εάν σας ταιριάζει ή όχι.

Ορισμένες επωνυμίες ενδέχεται να εμφανίζουν φωτογραφίες πριν και μετά στις διαφημίσεις τους, κάτι που μπορεί να σας κάνει να ελπίζετε για άμεσα αποτελέσματα. Ωστόσο, τα ψιλά γράμματα συχνά αποκαλύπτουν τους δοκιμαστές που χρησιμοποιούν τον ορό για τρεις, έξι ή ακόμα και 12 μήνες πριν εμφανιστούν τα μέγιστα αποτελέσματα – γι' αυτό να έχετε υπομονή.

Συμβουλή μπόνους

Να θυμάστε ότι το άγχος και η τριχόπτωση έχουν ισχυρό δεσμό, επομένως η υπερβολική ανησυχία για την ανάπτυξη των μαλλιών θα υπονομεύσει την πιθανότητα κορυφαίων αποτελεσμάτων. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την τριχόπτωση, μιλήστε με έναν δερματολόγο πριν υιοθετήσετε νέα τελετουργικά ή προϊόντα στο σπίτι.

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας