Skip to main content

DO IT YOURSELF

Τα οφέλη ομορφιάς και ευεξίας των bath salts – και συνταγές για DIY

Βυθιστείτε σε έναν υπέροχο κόσμο skin care και wellness



Υπάρχει κάτι απίστευτα πολυτελές στο να βυθίζεσαι σε ένα ζεστό μπάνιο μετά από μια κουραστική μέρα. Αλλά γιατί να συμβιβαστείτε με ένα συνηθισμένο μούλιασμα όταν μπορείτε να αναβαθμίσετε την εμπειρία με τα άλατα μπάνιου DIY; Όχι μόνο ενισχύουν το τελετουργικό μπάνιου σας με παραδεισένιες μυρωδιές και καταπραϋντικές αισθήσεις, αλλά προσφέρουν επίσης πολλά οφέλη περιποίησης και ευεξίας. Ας δούμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας άλατα μπάνιου και τα υπέροχα εφέ που προσφέρουν.

Τα οφέλη των αλάτων μπάνιου

Τα άλατα μπάνιου είναι κάτι περισσότερο από μια απλή αρωματική προσθήκη στο νερό του μπάνιου σας. Εδώ είναι μερικά από τα αξιοσημείωτα οφέλη τους:

Αποτοξίνωση του δέρματος: Τα άλατα μπάνιου, ιδιαίτερα αυτά που περιέχουν αλάτι Epsom (θειικό μαγνήσιο), μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των τοξινών και των ακαθαρσιών από το δέρμα σας. Αυτό το αποτοξινωτικό αποτέλεσμα αφήνει το δέρμα σας αναζωογονημένο.

Ενισχυμένη χαλάρωση: Τα μέταλλα που βρίσκονται στα άλατα του μπάνιου, όπως το μαγνήσιο, μπορούν να βοηθήσουν στη χαλάρωση των τεντωμένων μυών και να ηρεμήσουν το νευρικό σύστημα. Αυτό κάνει τα άλατα μπάνιου μια τέλεια προσθήκη στη νυχτερινή σας ρουτίνα, προάγοντας καλύτερο ύπνο και μειώνοντας το στρες.

Βελτιωμένη κυκλοφορία: Τα άλατα μπάνιου μπορούν να τονώσουν τη ροή του αίματος και να βελτιώσουν την κυκλοφορία, κάτι που είναι ευεργετικό για τη συνολική υγεία και τη ζωτικότητα του δέρματος. Η αυξημένη κυκλοφορία βοηθά επίσης στην επούλωση μικρών κοψιμάτων και μωλώπων.

Ενυδάτωση και μαλάκωμα του δέρματος: Τα άλατα μπάνιου, ειδικά αυτά που αναμειγνύονται με αιθέρια έλαια, μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση του δέρματός σας και να το αφήσουν απαλό και λείο. Άλατα όπως το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας έχουν μέταλλα που είναι γνωστό ότι θρέφουν και βελτιώνουν την υφή του δέρματος.

Πλεονεκτήματα αρωματοθεραπείας: Η προσθήκη αιθέριων ελαίων στα άλατα του μπάνιου σας μπορεί να προσφέρει οφέλη αρωματοθεραπείας, βοηθώντας να ανεβάσει τη διάθεσή σας, να μειώσει το άγχος και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που μοιάζει με σπα στο σπίτι.

DIY Συνταγή με άλατα μπάνιου

Η δημιουργία των δικών σας αλάτων μπάνιου είναι απλή, διασκεδαστική και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το μείγμα στις προτιμήσεις και τις ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας σας. Ακολουθεί μια βασική συνταγή για να ξεκινήσετε:

Συστατικά:

1 φλιτζάνι αλάτι Epsom

1 φλιτζάνι ροζ αλάτι Ιμαλαΐων ή αλάτι της Νεκράς Θάλασσας

½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα (προαιρετικά, για επιπλέον μαλάκωμα)

10-20 σταγόνες αιθέριου ελαίου (όπως λεβάντα για χαλάρωση, ευκάλυπτος για διαύγεια ή τριαντάφυλλο για πολυτελές άρωμα)

Προαιρετικά: 1-2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα βότανα ή λουλούδια (όπως μπουμπούκια λεβάντας, ροδοπέταλα ή χαμομήλι)

Οδηγίες:

Ανακατέψτε τα άλατα: Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλάτι Epsom και το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων (ή αλάτι της Νεκράς Θάλασσας). Ανακατεύετε καλά για να ανακατευτούν ομοιόμορφα.

Προσθέστε μαγειρική σόδα: Εάν χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα, προσθέστε τη στο μείγμα αλατιού. Η μαγειρική σόδα βοηθά στην απαλότητα του δέρματος και μπορεί να καταπραΰνει τον ερεθισμό.

Αιθέρια Έλαια: Προσθέστε 10-20 σταγόνες από τα αιθέρια έλαια που έχετε επιλέξει στο μείγμα. Τα αιθέρια έλαια όχι μόνο παρέχουν ένα όμορφο άρωμα, αλλά προσθέτουν και στα θεραπευτικά αποτελέσματα των αλάτων μπάνιου σας. Ανακατεύουμε καλά για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα λάδια.

Βότανα και λουλούδια: Αν θέλετε, ανακατέψτε τα αποξηραμένα βότανα ή λουλούδια. Αυτά προσθέτουν μια οπτική γοητεία και επιπλέον οφέλη, όπως ηρεμιστικές ιδιότητες από τη λεβάντα ή τα καταπραϋντικά αποτελέσματα του χαμομηλιού.

Αποθηκεύστε σωστά: Μεταφέρετε τα άλατα του μπάνιου σας σε ένα αεροστεγές δοχείο, όπως ένα γυάλινο βάζο. Αποθηκεύστε τα σε δροσερό, ξηρό μέρος. Μπορούν να διαρκέσουν για αρκετούς μήνες εάν αποθηκευτούν σωστά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα άλατα μπάνιου DIY

Για να χρησιμοποιήσετε τα σπιτικά άλατα μπάνιου σας, απλά προσθέστε 1/2 έως 1 φλιτζάνι σε ζεστό νερό μπάνιου. Ανακατέψτε το νερό με το χέρι σας για να βοηθήσετε στη διάλυση των αλάτων και στη συνέχεια μουλιάστε για τουλάχιστον 20 λεπτά για να απορροφήσετε πλήρως τα οφέλη. Χαλαρώστε, εισπνεύστε τα καταπραϋντικά αρώματα και αφήστε τα μέταλλα να κάνουν τη μαγεία τους στο δέρμα και τις αισθήσεις σας.

Έτσι, προγραμματίστε αυτό το δώρο, πασπαλίστε με το προσαρμοσμένο μείγμα σας και αφήστε το καταπραϋντικό αφρόλουτρο να σας μεταφέρει σε ένα μέρος απόλυτης χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Το μυαλό, το σώμα και το δέρμα σας θα σας ευχαριστήσουν για αυτό!

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο και τη θάλασσα

Συμβουλές ηλιοπροστασίας και «δώρο» μια DIY after sun μάσκα

DO IT YOURSELF

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να φροντίσεις το δέρμα και τα μαλλιά σου μετά την παραλία

Βασικές κινήσεις για το απαραίτητο pampering μετά την έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό νερό

DO IT YOURSELF

Ροδόνερο για το πρόσωπο – τα πολύτιμα οφέλη του

7 αντιγηραντικές μάσκες προσώπου για να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral