Skip to main content

BLOGS

«Οι χαρακτήρες που έπαιξα ήταν στην πλειοψηφία τους βίαιοι και απέχω πολύ από το να είμαι βίαιος ή επιθετικός» Tom Hardy

Δηλώνει «αγόρι της μαμάς του» και πολύ ευαίσθητος και στα 45 του είναι κι ένας αξιολάτρευτα τρυφερός μπαμπάς…ίσως κι ο επόμενος James Bond



Εκτός από ωραίος είναι έξυπνος και ταλαντούχος. Εκτός από δυναμικός και με σαρωτικό παρουσιαστικό, είναι τρυφερός και ευαίσθητος. Παρά τη φήμη και την αναγνωρισιμότητά του, εκείνος προτιμά να είναι ανώνυμος ή απλώς κάποιος από τους ήρωες ή ρόλους που ενσαρκώνει. Κατάφερε να νικήσει τη μάχη του με τις κακές συνήθειες και τις εξαρτήσεις του και έχει αφοσιωθεί στην οικογενειακή του ζωή αλλά και σε μια πετυχημένη καριέρα που συνεχίζει ακάθεκτος.

Ο Έντουαρντ Τόμας ή αλλιώς Τομ Χάρντι (Edward Thomas - Tom Hardy) γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1977 και είναι Άγγλος ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός. Έκανε το ντεμπούτο του το 2001 στην ταινία δράσης του Ρίντλεϊ Σκοτ, Black Hawk Down.  Άλλες αξιόλογες ταινίες του Χάρντι είναι η ταινία επιστημονικής φαντασίας Star Trek: Nemesis (2002), η ταινία RocknRolla (2008), το βιογραφικό ψυχολογικό δράμα Bronson (2008), το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας Inception (2010), το αθλητικό δράμα Warrior (2011), η ταινία κατασκοπείας Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι (2011), σχετική με το Ψυχρό Πόλεμο και κατασκοπεία, το δράμα Lawless (2012), το δράμα Locke (2013), η ταινία The Drop (2014) και το βιογραφικό γουέστερν θρίλερ The Revenant (2015), για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ για Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου. Επίσης, απεικόνισε τον Bane στην ταινία με υπερήρωες Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή (2012). Έπαιξε τον Mad Max Rockatansky στην ταινία Mad Max: Ο δρόμος της οργής (2015), και τους δίδυμους Κρέι στο θρίλερ Legend (2015).

Μεταξύ των ρόλων του Χάρντι στην τηλεόραση περιλαμβάνονται η μίνι σειρά πολεμικού δράματος της ΗΒΟ, Band of Brothers (2001), η μίνι σειρά ιστορικού δράματος της BBC, The Virgin Queen (2005), τα Ανεμοδαρμένα Ύψη (2008) του ITV, η δραματική τηλεοπτική σειρά The Take (2009) του Sky 1, και η δραματική τηλεοπτική σειρά Peaky Blinders (2013) του βρετανικού BBC.

harda

Ο Χάρντι έχει επίσης υποδυθεί ρόλους σε βρετανικές και αμερικανικές σκηνές. Ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Ολίβιε για το ρόλο του ως Σανκ το 2003  στην παραγωγή Στην Αραβία θα Είμασταν Όλοι Βασιλιάδες, και τιμήθηκε το 2003 με βραβείο στα Evening Standard Awards για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του τόσο Στην Αραβία θα Είμασταν Όλοι Βασιλιάδες και για το ρόλο του ως ο Λούκα στο Αίμα. Πρωταγωνίστησε το 2007 στην παραγωγή: Ο Άντρας της Λειτουργίας και έχει λάβει θετικά σχόλια για το ρόλο του στη ταινία του 2010: Το Μακρύ Κόκκινο Δρόμο σε σκηνοθεσία του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

Ο Χάρντι έπαιξε τον πιλότο μαχητικού της Βασιλικής Αεροπορίας στο δράμα-θρίλερ του Κρίστοφερ Νόλαν Dunkirk (2017), βασισμένο στη βρετανική στρατιωτική εκκένωση του γαλλικού λιμανιού της Δουνκέρκης το 1940 κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Εμφανίστηκε δίπλα στους Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy και Harry Styles. Ήταν επίσης συμπαραγωγός και πρωταγωνιστής στην οκταμελή τηλεοπτική δραματική σειρά του BBC One Taboo. Δημιουργήθηκε από τον Χάρντι, τον Στίβεν Νάιτ και τον πατέρα του Χάρντι, τον Έντουαρντ «Τσιπς» Χάρντι. Το Taboo προβλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το FX.

harde

Το 2018, πρωταγωνίστησε στην ταινία Venom και θα επαναλάβει τον ρόλο του Έντι Μπροκ στο σίκουελ Venom: Let There Be Carnage. Το 2019, υπηρέτησε ως εκτελεστικός παραγωγός στην τριμερή μίνι σειρά BBC/FX A Christmas Carol. Το 2020, πρωταγωνίστησε στο βιογραφικό του Καπόνε του Τζος Τρανκ, Al Capone.

Ήταν παντρεμένος με την παραγωγό Sarah Ward από το 1999 μέχρι να χωρίσουν το 2004. Συνάντησε την βοηθό σκηνοθέτη Rachael Speed ​​στα γυρίσματα του The Virgin Queen το 2005 και απέκτησαν έναν γιο τον Απρίλιο του 2008 πριν χωρίσουν το 2009. Εκείνη τη χρονιά, ο Χάρντι ξεκίνησε μια σχέση με την ηθοποιό Σάρλοτ Ράιλι αφού γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του Wuthering Heights. Παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 2014. Έχουν δύο παιδιά.

Έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους 50 πιο καλοντυμένους Βρετανούς άνδρες του περιοδικού GQ το 2015. Εμφανίστηκε στη λίστα του Debrett το 2016 με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διορίστηκε Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) το 2018 για τις υπηρεσίες του στον χώρο της τέχνης.

 hardd

Με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Έχω έναν πολύ δραστήριο εγκέφαλο. Έχω μέσα μου φωνές που έχω μάθει να συγκρατώ».

 

«Μισώ τους δημοσιογράφους και τη δημοσιότητα. Αγαπώ όμως τους ανθρώπους».

 

«Είμαι πολύ ευαίσθητος. Επειδή η μαμά μου ήταν ο κύριος συναισθηματικός φροντιστής μου μεγαλώνοντας, βρέθηκα καρφωμένος στα φορέματα, επιλέγοντας τα ψηλά τακούνια της για το βράδυ ή τι να φορέσει. Είμαι πολύ αγόρι της μαμάς».

 https://www.instagram.com/p/CT1w31XISK7/

«Αν κοιτάξετε γύρω από το Χόλιγουντ, δεν υπάρχει τέλος στα λευκά χαμόγελα και τους άψογους κοιλιακούς. Μακριές σειρές όμορφων ανθρώπων που παρατάσσονται για να πάρουν μέρος σε μια ταινία».

 

«Οι χαρακτήρες που έπαιξα ήταν στην πλειοψηφία τους βίαιοι και απέχω πολύ από το να είμαι βίαιος ή επιθετικός. Περνάω πολύ χρόνο παρακολουθώντας το Fireman Sam με τον τρίχρονο γιο μου Louis».

 

«Ήθελα ο μπαμπάς μου να είναι περήφανος για μένα και μπήκα στην υποκριτική γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, και μέσα σε αυτό βρήκα μια πειθαρχία στην οποία ήθελα να συνεχίσω, την οποία αγαπώ και συνεχίζω να  μαθαίνω κάθε ημέρα».

 https://www.instagram.com/p/CT105QQgi0K/

«Μου αρέσει να είμαι άλλος, όχι εγώ. Και όταν βρίσκομαι στο κόκκινο χαλί, είναι σαν να ακούω ή να νιώθω: “Να ο Τομ Χάρντι”. Δεν θέλω να είμαι εγώ. Γι' αυτό παίζω άλλους ανθρώπους».

 

«Το στιλ, νομίζω, είναι παντού και αφορά τα πάντα. Ποιος είσαι; Τι έκανες σήμερα; Και τι αξίζεις; Τι έχετε να προσφέρεις στον κόσμο; Πώς πέρασες τον χρόνο σου σήμερα σε αυτόν τον πλανήτη; Πώς διαθέτεις τον χρόνο σου κάθε δευτερόλεπτο; Τι κάνεις τώρα; Είσαι ξύπνιος ή υπνοβατείς»;

 

«Υπάρχει αφθονία έκθεσης όταν ξεκινάς να εργάζεσαι σε αμερικανικές ταινίες. Αναπόφευκτα γίνεσαι “φίρμα” και αυτό πρέπει να ελεγχθεί».

 hardb

«Ασχολούμαι με τις θεατρικές σκηνές. Ασχολούμαι με το θέατρο. Είμαι εκπαιδευμένος για τη σκηνή. Εκπαιδεύτηκα για να κάνω Τσέχωφ και Σαίξπηρ, εκπαιδεύτηκα για τη σκηνή».

 

«Η φήμη και τέτοια πράγματα είναι πολύ ωραία, αλλά στο τέλος της ημέρας, όλοι είμαστε άνθρωποι. Αν και αυτό που κάνω είναι απίστευτα σουρεαλιστικό και διασκεδαστικό και εκπληκτικό και είμαι πραγματικά ευγνώμων για αυτό, δεν πιστεύω όλα όσα γράφει το δικό μου δελτίο τύπου, ξέρετε τι εννοώ;»

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του

Προτεινόμενα

CELEBS

Η Hilary Duff φέρνει στον κόσμο το τέταρτο μωρό της – δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες!

«Εδώ και μήνες ονειρευόμουν να σε κρατήσω στην αγκαλιά μου» Hilary Duff

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού: Ο λόγος που δεν πήγε καλά στην Eurovision το 2021

Όσα δήλωσε η ερμηνεύτρια του πολυσυζητημένο El Diabo

INTERVIEW

«Είχα την υπομονή να “δυσκολευτώ” λίγο παραπάνω, αλλά να υπάρξω μουσικά όπως θέλω και μου ταιριάζει» Βασιλική Μιχαλοπούλου

Λίγο πριν το live της στο Faust, η Βασιλική Μιχαλοπούλου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο allyou.gr και την Αγγελική Λάλου