Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Μου αρέσει ό,τι κάνω να έχει κάποιο νόημα» Adam Driver

Ταλαντούχος που ωριμάζει όλο και περισσότερο, ο Adam Driver μας γοητεύει όλο και πιο πολύ



Μετά την προκλητική διαφήμιση της Burberry Hero ως άλλος Πήγασος, «επέστρεψε» στον χώρο της μόδας, πρωταγωνιστώντας στην ταινία House of Gucci. Γοητευτικός, με έναν δυναμισμό που εναρμονίζεται με ένα ντροπαλό ύφος, ειλικρινές βλέμμα, ευαίσθητος, ονειροπόλος και αναμφισβήτητα ταλαντούχος. Ο Άνταμ Ντράιβερ (Adam Douglas Driver) γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1983 και είναι Αμερικανός ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, όπως επίσης και πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ. Έχει λάβει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων ένα Κύπελλο Βόλπι Καλύτερου ηθοποιού από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, καθώς και υποψηφιότητες για δύο Βραβεία Όσκαρ, δύο Χρυσές Σφαίρες, δύο Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τρία Βραβεία Έμμυ και ένα Βραβείο Τόνυ.

Έκανε το θεατρικό ντεμπούτο του το 2010, στο Μπρόντγουεϊ, με στην παράσταση Mrs. Warren's Profession, ένα έργο του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω. Το 2011 επέστρεψε στο Μπρόντγουεϊ, στην παράσταση Man and Boy, ένα έργο του Τέρενς Ράττιγκαν, ενώ την ίδια χρονιά έκανε και το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο, στην ταινία J. Edgar. Στη συνέχεια έκανε αρκετές εμφανίσεις, υποδυόμενος βοηθητικούς ρόλους σε ταινίες γνωστών σκηνοθετών, όπως το Λίνκολν (2012) του Στίβεν Σπίλμπεργκ, το Frances Ha (2012) του Noah Baumbach, το Inside Llewyn Davis (2013) των Αδερφών Κοέν, και το Σιωπή (2016) του Μάρτιν Σκορσέζε, ο όποιος αργότερα τον αποκάλεσε «καλύτερο ηθοποιό της γενιάς του». To 2014 ερμήνευσε τους πρώτους του πρωταγωνιστικούς ρόλους, στις ταινίες Όσο είμαστε νέοι και Πεινασμένες καρδιές για την οποία έλαβε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας. Για την ερμηνεία του στην ταινία Paterson (2016) του Τζιμ Τζάρμους έλαβε πολλά βραβεία καλύτερου ηθοποιού ενώ η Stephanie Zacharek του περιοδικού Time έγραψε «Ο Ντράιβερ είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της εποχής, ένας ανεπιτήδευτος σταρ, με ένα σπουδαίο-μη κινηματογραφικό πρόσωπο».

Το 2015 έγινε παγκοσμίως γνωστός, λαμβάνοντας και καλές κριτικές, για τον ρόλο του ως Kylo Ren, στην ταινία Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 7 - Η Δύναμη Ξυπνά, τον οποίο επανέλαβε και στις επερχόμενες ταινίες της σειράς, Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi(2017) και Star Wars: Skywalker Η άνοδος (2019). Στην τηλεόραση, είχε βασικό ρόλο στη σειρά Girls (2012–2017) του HBO, για τον όποιο ήταν υποψήφιος τρεις συνεχόμενες φορές στα Βραβεία Έμμυ.

Το 2019, επέστρεψε στο θέατρο με το Burn This, για το οποίο κέρδισε μια υποψηφιότητα για ένα Βραβείο Τόνυ. Κέρδισε σημαντική αναγνώριση και υποψηφιότητες για δύο Βραβεία Όσκαρ και δυο Χρυσές Σφαίρες, μεταξύ άλλων βραβείων, για τις ερμηνείες του στις ταινίες Η παρείσφρηση (2018) και Ιστορία Γάμου (2019).

Ήταν μέλος του Group 38 της Δραματικής Ομάδας (2005-2009), όπου γνώρισε τη μελλοντική σύζυγό του, Joanne Tucker, την όποια και παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 2013. Μαζί απέκτησαν ένα γιο του όποιου τη γέννηση κράτησαν κρυφή για δύο χρόνια.

 driverb

Με αφορμή τα γενέθλιά του, θυμόμαστε μερικές χαρακτηριστικές του φράσεις:

«Η υποκριτική είναι πραγματικά να έχεις το θάρρος να αποτύχεις μπροστά σε ανθρώπους».

 

«Νομίζω ότι είναι μια κοινή παρανόηση στην πολιτική κοινότητα ότι η στρατιωτική κοινότητα είναι γεμάτη μόνο ασκήσεις, πειθαρχία και πόνο. Ξεχνούν ότι πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονται σε μια αφύσικη κατάσταση».

 

«Δεν έχω πραγματικά διορατικότητα ως ηθοποιός όσον αφορά την πορεία της καριέρας μου - απλώς επιμένω σε καταστάσεις χωρίς να τις πολυσκέφτομαι».

«Νομίζω ότι είναι καλό να ζεις μια έντεχνη ζωή».

 

«Δεν νιώθω ότι πρέπει να ντυθώ καλά για να πεταχτώ στο μαγαζί της γειτονιάς».

 

«Είμαι σαν ντροπαλό βλέμμα».

 

Μπορώ να πω περισσότερα για τις αδυναμίες μου παρά για τα δυνατά μου.

 

«Μακάρι να μπορούσα να φορέσω σορτς. Η γυναίκα μου μου λέει ότι απλά δεν μπορώ. Αλλά δεν πειράζει. Είμαι ψηλός, μπορώ να κάνω άλλα πράγματα, όπως να αλλάζω λάμπες».

 

«Νιώθω ότι πρέπει να κινούμαι βίαια μια φορά την ημέρα, αλλιώς θα χάσω το μυαλό μου».

 

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί είμαστε εδώ, κανείς δεν μας δίνει απάντηση, η θρησκεία είναι ασαφής, οι γονείς σου δεν μπορούν να σε βοηθήσουν γιατί είναι απλά άνθρωποι, και όλα αυτά είναι τρομερά, και τίποτα δεν έχει νόημα».

 

«Υπάρχει μια τέτοια έμφαση στο να είναι ένας χαρακτήρας συμπαθητικός. Δεν νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο αν ανησυχούσα για αυτό. Θέλω να πω, δεν είναι όλοι συμπαθείς».

 

«Μου αρέσει ό,τι κάνω να έχει κάποιο νόημα».

 

«Δεν είμαι τόσο μεγάλος οπαδός του να έχω μια γραμμική απάντηση στα πράγματα».

 

«Για μένα, το να γίνω άντρας είχε να κάνει πολύ με την εκμάθηση της επικοινωνίας και το έμαθα με την υποκριτική».

 

«Η υποκριτική είναι μια επιχείρηση και μια πολιτική πράξη και μια τέχνη, αλλά αισθάνομαι επίσης ότι είναι μια υπηρεσία - ειδικά, για ένα στρατιωτικό κοινό».

 

«Υπάρχει κάτι πραγματικά συναρπαστικό στο να παίζεις κάποιον όπου σου δίνεται άδεια να είσαι απρόβλεπτος».

 

«Κάθε ηθοποιός είναι χαρούμενος που ασχολείται με κάτι που είναι προκλητικό, αμφιλεγόμενο και δεν είναι εύκολα απολαυστικό. Πράγματα που είναι πολύ ανόητα ή εύκολο να τα καταπιούν δεν είναι ενδιαφέροντα... Είναι καλό όταν οι άνθρωποι έχουν μια τέτοια πολωτική αντίδραση».

 

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου διασημότητα. Αυτό θα ήταν κάπως λυπηρό».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν». Edgar Degas

In art we trust! Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, μέσα από τα λόγια σημαντικών καλλιτεχνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ