Skip to main content

BLOGS

«Το να είσαι γονιός είναι πολύ πιο δύσκολο από το κομμάτι της υποκριτικής. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι να κάνεις» Helena Bonham Carter

Η Helena Bonham Carter μας ξεναγεί στο υπέροχα μυστηριώδες σύμπαν της



Γοητευτική, ταλαντούχα, σκοτεινή, αντισυμβατική, πετυχημένη και πολλά παραπάνω από ηρωίδα του Τιμ Μπάρτον ή ταινιών εποχής. Η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ (Helena Bonham Carter) γεννήθηκε στις 26 Μαΐου 1966 και είναι Αγγλίδα ηθοποιός. Έκανε το υποκριτικό της ντεμπούτο στην τηλεταινία A Pattern of Roses και το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο Lady Jane (1986). Είναι γνωστή για τους ρόλους της στις ταινίες Δωμάτιο με θέα (A Room with a View, 1986), Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ (Howards End, 1992), Fight Club (1999) και ως Μπελατρίξ Λεστρέιντζ στη σειρά ταινών Χάρι Πότερ (Harry Potter). Συχνά συνεργάζεται με τον πρώην σύντροφό της στη ζωή, τον σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον σε ταινίες όπως Ο πλανήτης των πιθήκων (Planet of the Apes, 2001), Big Fish: Απίθανες ιστορίες (Big Fish, 2003), Η νεκρή νύφη (Corpse Bride, 2005), Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας (Charlie and the Chocolate Factory, 2005), Sweeney Todd: Ο φονικός κουρέας της οδού Φλιτ (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, 2007), Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (Alice in Wonderland, 2010) και Dark Shadows (2012) . Το 2012 εμφανίστηκε στις ταινίες Μεγάλες προσδοκίες (Great Expectations) και Οι άθλιοι (Les Misérables). Εμφανίζεται επίσης το 2015 στην ταινία Σταχτοπούτα (Cinderella).

Έχει δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ για τις ερμηνείες της στις ταινίες Τα φτερά της αγάπης (The Wings of the Dove, 1997) και Ο λόγος του βασιλιά (The King's Speech, 2010) και επτά υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα. Έχει βραβευτεί με Έμμυ Καλύτερης Ηθοποιού, με BAFTA και με Screen Actors Guild Award.

Με αφορμή τα γενέθλιά της, θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Πίνω, καπνίζω και είμαι εθισμένη στην καφεΐνη. Πραγματικά είναι γνωστό ότι βρίζω κατά καιρούς και ρεύομαι, ακόμη και υψώνω τη φωνή μου όταν με προκαλούν. Και δεν είμαι σωματικά καταπιεσμένη!»

 

«Με ελκύουν οι συναισθηματικά κατεστραμμένοι χαρακτήρες γιατί υπάρχουν περισσότερα για να ξεκλειδώσω».

 

«Δεν υπάρχει κανονικότητα στη ζωή».

 

«Ήμουν ένα μείγμα απίστευτα μεγάλη για την ηλικία μου και απίστευτα οπισθοδρομική. Γεννήθηκα αρκετά μεγάλη, αλλά μετά σταμάτησα να μεγαλώνω. Έζησα με τη μαμά και τον μπαμπά μου μέχρι τα 30 μου».

 

«Η μαμά μου ως ψυχοθεραπεύτρια, με έχει μεγαλώσει με όλο αυτό το ψυχαναλυτικό πεδίο».

 https://www.instagram.com/p/CdgoNKVuf5f/

«Το να φοράς κορσέδες όλη την ώρα ήταν εντελώς ανυπόφορο, όσον αφορά την πέψη».

 

«Multitasking; Δεν μπορώ να κάνω ούτε δύο πράγματα ταυτόχρονα. Δεν μπορώ να κάνω ούτε ένα πράγμα καλά καλά».

 

«Μου αρέσει να προσποιούμαι ότι είμαι άλλοι άνθρωποι: μπορούσα να επανεφεύρω τον εαυτό μου, να επανεφεύρω τη δική μου πραγματικότητα».

 

«Πρέπει να αγωνιστώ για να αλλάξω την αντίληψη των ανθρώπων για εμένα. Απογοητεύτηκα πολύ με την αντίληψη ότι είμαι αυτό το ντροπαλό, βαρετό, συνεσταλμένο αριστοκρατικό πλάσμα, ενώ δεν είμαι καθόλου έτσι. Νομίζω ότι είμαι πολύ πιο εξωστρεφής και πληθωρική από την εικόνα μου».

 

«Η ζωή μου ήταν πολύ προσανατολισμένη στη δουλειά, και όλα σε κοντινό πλάνο. Μόλις απέκτησα την οικογένεια, μπήκε ξαφνικά σε ευρεία οθόνη».

 https://www.instagram.com/p/CdzRMPpDlLf/

«Νομίζω ότι απλά ανοίγω το στόμα μου και λέω αυθόρμητα πράγματα που μου έρχονται».

 

«Σε κάθε σχέση, αφού περάσει ο πρώτος χρόνος, δεν γίνεται να μην θέλεις τον δικό σου χώρο».

 

«Απολαμβάνω αυτές τις μικρές συζητήσεις που κάνεις όταν οι άνθρωποι έρχονται και σας μιλάνε για τη δουλειά σας. Απαιτούνται μόνο λίγα δευτερόλεπτα προσπάθειας για να είσαι καλός με αυτούς τους ανθρώπους και είμαι πολύ ευγνώμων για τα καλά λόγια που οι άνθρωποι μπήκαν στον κόπο να εκφράσουν».

 

«Τα προβλήματα έρχονται όταν η προσωπική σας ζωή και οι σχέσεις σας τίθενται υπό τον έλεγχο του Τύπου και συχνά τυπώνονται πολύ περίεργα πράγματα για εσάς».

 

«Μου πήρε χρόνια για να νιώσω γυναίκα, και να είμαι ευτυχισμένη με αυτό».

 https://www.instagram.com/p/CeAjeSmBb_s/

«Μου άρεσε να κάνω όλα αυτές τις σκοτεινές ταινίες με τα περίεργα ρούχα. Δεν σκέφτηκα, "Ωχ, πρέπει να αποφύγω να με τυποποιήσουν" - δεν μπορεί ποτέ να υπαγορευτείς από το τι σκέφτονται οι άλλοι. Απλώς κάνω πράγματα γιατί μου αρέσουν τα μέρη και οι σκηνοθέτες».

 

«Είναι εύκολο για μένα να επιστρέψω στο μέσα μου παιδί. Ξέρετε πώς τα παιδιά μπορούν να είναι σαν άγριοι πριν εκπολιτιστούν; Υπάρχει αυτή η σαδιστική ιδιότητα. Ξέρεις, σαν αγόρια που τους αρέσει να ξεχωρίζουν ένα έντομο για χάρη του.

 

«Το να είσαι γονιός είναι πολύ πιο δύσκολο από το κομμάτι της υποκριτικής. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι να κάνεις».

 

«Για μένα η υποκριτική είναι να ξεφύγω από τον εαυτό μου. Οπότε το να κοιτάξω μέσα στον εαυτό μου είναι το τελευταίο πράγμα που θέλω».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή