Skip to main content

BLOGS

«Αυτό θέλω στον παράδεισο... λέξεις που να γίνονται νότες και συνομιλίες που να γίνονται μουσική».

Η iconic Tina Turner πέθανε σε ηλικία 83 ετών



Αεικίνητη, δυναμική, με απίστευτη ενέργεια, ταλαντούχα, πετυχημένη, ήταν μια κατηγορία από μόνη της! Η Τίνα Τέρνερ (Tina Turner), γεννήθηκε ως Anna Mae Bullock, στις 26 Νοεμβρίου 1939 είναι πρώην Αμερικανίδα, νυν Ελβετίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός, χορεύτρια και συγγραφέας. Απέκτησε φήμη με το συγκρότημα Kings of Rhythm του Ike Turner προτού ηχογραφήσει τα δικά της singles τόσο μαζί με τον Ike Turner όσο και ως σόλο ερμηνεύτρια. Μια από τις καλλιτέχνιδες με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων στον κόσμο, αναφέρεται ως η Βασίλισσα του Rock 'n' Roll και έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους και singles παγκοσμίως. Είναι γνωστή για την ενεργητικότητα που προβάλει πάνω στην σκηνή, για τα δυναμικά της φωνητικά και για την μακρόχρονη καριέρα της. Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, η Τέρνερ έχει πουλήσει τα περισσότερα εισιτήρια σε συναυλίες από οποιονδήποτε καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής.

Το 1960, ο σύντροφός της και συνεργάτης της Άικ Τέρνερ άλλαξε το όνομά της σε Τίνα Τέρνερ. Το 1962 παντρεύτηκε τον Άικ Τέρνερ και ο γάμος τους έληξε το 1978. Σύμφωνα με όσα έγραψε η Τέρνερ στην αυτοβιογραφία της, ο σύζυγός της ήταν βίαιος και την κακοποιούσε συχνά. Το 1985 γνώρισε τον Έρβιν Μπαχ, τον οποίο παντρεύτηκε το 2013. Την ίδια χρονιά, απέκτησε την ελβετική υπηκοότητα και αποποιήθηκε την αμερικανική.

Καθ' όλη την διάρκεια της καριέρας της, η Τέρνερ έχει κερδίσει 12 βραβεία Γκράμμυ, τρία βραβεία Grammy Hall of Fame και ένα βραβείο Grammy Lifetime Achievement. Είναι η μόνη γυναίκα καλλιτέχνης που έχει λάβει συνεχόμενες υποψηφιότητες στα βραβεία Γκράμμυ στις κατηγορίες pop, rock και R&B. Το 1993, τα World Music Awards αναγνώρισαν τα χρόνια και την προσφορά της στην μουσική βιομηχανία και της απένειμαν το βραβείο Legend Award. Το 2000 η Τέρνερ έγινε η γυναίκα καλλιτέχνης με τις περισσότερες συναυλίες μέσα σε έναν χρόνο, μεταξύ των οποίων 25 συναυλίες στην Wembley Arena και 5 συναυλίες στο Wembley Stadium (τρεις το 1996 και δυο το 2000).

https://www.instagram.com/p/CspQvTkvSOq/

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης της οποίας οι επιτυχίες βρίσκονται στο top 40 επί έξι συνεχόμενες δεκαετίες. Στο top 40 έχουν συμπεριληφθεί 34 επιτυχίες της. Το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε την Τέρνερ στην 63η θέση στην λίστα με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών και στην 17η θέση στην λίστα με τους 100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών. Το 1991, η Τέρνερ μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Η Τέρνερ έχει το δικό της αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας του Χόλυγουντ και το δικό της αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας του St. Louis. Το 2014 έλαβε το βραβείο Soul Music Hall of Fame Lifetime Achievement.

Απεβίωσε στις 24 Μαΐου 2023.

https://www.instagram.com/p/CspM9OQsUY9/

Με αφορμή την είδηση του θανάτου της, θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

Για μένα θεά είναι η γυναίκα του Θεού, είναι το ίδιο ισχυρή σε μια διαφορετική μορφή.

 

Λυπάμαι που δεν είχα περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου όταν μεγάλωναν.

 


«Το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς μου είναι να είμαι ευτυχισμένη με τον εαυτό μου. Δεν χρησιμοποιώ ειδικές κρέμες ή θεραπείες - θα χρησιμοποιήσω λίγο από τα πάντα. Είναι λάθος να πιστεύεις ότι είσαι αυτό που βάζεις στον εαυτό σου. Πιστεύω ότι πολλά από αυτά που βλέπετε σχετίζονται με το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας και τη ζωή σας. Η ευτυχία είναι το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς».

«Δεν είμαι σοφή, αλλά η αρχή της σοφίας είναι εκεί, είναι στο να χαλαρώνεις - και να αποδέχεσαι τα πράγματα».

 

«Πιστεύω ότι αν απλά σηκωθείς και προχωρήσεις, η ζωή θα σου ανοιχτεί».

  

«Η κληρονομιά μου είναι ότι έμεινα πιστή στην πορεία, στον δρόμο μου ... από την αρχή έως το τέλος, γιατί πίστευα σε κάτι μέσα μου».

 https://www.instagram.com/p/CsqAuMzqGOc/

«Η ηλικία δεν είναι θέμα για μένα. Νομίζω ότι τα 50 είναι τα νέα 30 και τα 70 είναι το νέα 50. Δεν υπάρχουν κανόνες που να λένε ότι πρέπει να ντύνεσαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο ή να ζεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο».

 

 «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ζωή μου ήταν δύσκολη, αλλά νομίζω ότι ήταν ένα υπέροχο ταξίδι. Όσο μεγαλώνετε, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείτε ότι δεν είναι αυτό που συμβαίνει που έχει σημασία αλλά πώς το αντιμετωπίζεις».

 

Με ελκύουν οι μύθοι.

  

«Είμαι αυτοδημιούργητη. Πάντα ήθελα να γίνω καλύτερος άνθρωπος, γιατί δεν ήμουν εκπαιδευμένη. Αλλά αυτό ήταν το όνειρό μου - να έχω όραμα».

 https://www.instagram.com/p/CsqAwDeMFtL/

«Πιστεύω στην προσευχή και στην ισχυρή πίστη».

 

«Πιστεύω όμως ότι έχουμε ένα υψηλότερο επίπεδο πνευματικότητας μέσα μας, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη με τον σωστό τρόπο».

 

«Αυτό θέλω στον παράδεισο... λέξεις που να γίνονται νότες και συνομιλίες που να γίνονται  μουσική».

 

«Η φυσική δύναμη σε μορφή γυναίκας – αυτό είμαι».

 https://www.instagram.com/p/CsqAxLTAuBX/

«Μερικές φορές πρέπει να αφήσετε τα πάντα – να καθαρίστε τον εαυτό σας. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με οτιδήποτε ... ό,τι σας ρίχνει κάτω, ξεφορτωθείτε το. Επειδή θα βρείτε ότι όταν είστε ελεύθεροι, η αληθινή σας δημιουργικότητα, ο αληθινός σας εαυτός βγαίνει προς τα έξω και ανθίζετε».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department