Skip to main content

BLOGS

Η «μεγάλη χίμαιρα» του Maestro-Παπακαλιάτη…

Ή πώς ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έκανε «μόδα» τον Μ. Καραγάτση και το διάβασμα λογοτεχνίαςΕκτός από το ότι έγινε η πρώτη σειρά που διακαιώματά της αγόρασε το Netflix, φαίνεται ότι η νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη θα μείνει στην ιστορία και για άλλον έναν άλλο λόγο, το ότι προωθεί τη φιλαναγνωσία. Είναι γνωστό ότι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι αγαπητός και έχει μεγάλο κοινό που παρακολουθεί το έργο του. Με προσεγμένους συνεργάτες, προσεχτικές επιλογές, καταφέρνει να βελτιώνεται και να ξαφνιάζει ευχάριστα, παρά τους «εχθρούς» που συνεχίζει να δημιουργεί. Κι όσα κακά κι αν ενδέχεται να του καταλογίζεις, αυτά δεν αφορούν ούτε τα μηνύματα, ούτε την ευαισθησία σε κοινωνικά προβλήματα που θίγει, ούτε στα στερεότυπα που μέσω των χαρακτήρων που επιλέγει στα έργα του προσπαθεί να σπάσει. Εκτός από τον αγώνα του για την αποδοχή και τον σεβασμό της διαφορετικότητας, από το ότι θίγει τα κακώς κείμενα και τοξικές συμπεριφορές της σύγχρονης κοινωνίας μας, αυτή τη στιγμή βοήθησε σε ένα τεράστιο καλό. Να κάνει τους τηλεθεατές να διαβάσουν…

Η παρακάτω είδηση έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες – ενώ μια αίσθηση της επίδρασής της είχαμε ήδη από τη στιγμή που προβλήθηκε το τέταρτο επεισόδιο, όπου σε μια σκηνή ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο σκάφος διαβάζει τη Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση.

maestro-karagatsis

Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το προφίλ στο facebook του Ioannis Kousathanas όπου διαβάζουμε:

«Οι εκδόσεις Εστία "ανακοίνωσαν", ότι από την προηγούμενη εβδομάδα που προβλήθηκε το τέταρτο επεισόδιο της επιτυχημένης (σε όλους τους τομείς και δικής μου αγαπημένης) σειράς "Μαέστρο" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τίτλο επεισοδίου: "Μέγαλη Χίμαιρα" από το ομότιτλο αριστούργημα του Μ. Καραγάτση, το βιβλίο αυτό "εξαφανίσθηκε" από τα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας και θα ξανά εκτυπωθεί υποθέτω, κάνοντας πιθανότατα ρεκόρ πωλήσεων στα 70 χρόνια της κυκλοφορίας του. Και όχι μόνο αυτό. Η επισκεψιμότητα αυξήθηκε στο ζενίθ, στο συνοικιακό βιβλιοπωλείο της Κέρκυρας, όπου ο ήρωας "Ορέστης" αγόρασε ως δώρο και άλλα δύο βιβλία του συγγραφέα στην ηρωίδα "Κλέλια", ακόμη και από μερικούς ντόπιους, που αγνοούσαν μέχρι πριν λίγες μέρες, το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο.

https://www.instagram.com/p/Cky2AxprjOp/

Μπορείς να κατηγορήσεις για πολλά αρνητικά την τηλεόραση, αλλά όχι όταν, ακόμη και με αυτόν τρόπο φέρνει τη μάζα κοντά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων (για όποιον λόγο, δεν με ενδιαφέρει) γιατί την μπαγκέτα της ορχήστρας της ζωής μας, ο "Μαέστρος" που την κρατάει είναι τα βιβλία και τα παράθυρα που ανοίγουν αυτά στη ζωή μας, πολλές φορές σώζοντάς την κυριολεκτικά από βέβαιο θάνατο».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Το μόνο αφύσικο είναι η ανικανότητα να αγαπάς» Αναΐς Νιν

Η Αναΐς Νιν γεννήθηκε στο Παρίσι στις 21 Φεβρουαρίου 1903

BLOGS

«Η απόλυτη ειρήνη μετά τον θάνατο, το να γίνω κάποιος άλλος είναι η καλύτερη ελπίδα μου» Kurt Cobain

Aτίθασος κι αντισυμβατικός, εύθραυστος και ρομαντικός, ο τραγουδιστής των Nirvana γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1967

Προτεινόμενα

VIRAL

Στο φεγγάρι βρίσκονται πλέον τραγούδια των Elvis Presley, Jimi Hendrix και Timbaland

Το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο που ακούμπησε στην επιφάνεια της σελήνης από το 1972 μετέφερε μεταξύ άλλων μια κάψουλα γεμάτη από καλλιτεχνικά έργα μεγάλης σημασίας για τον παγκόσμιο πολιτισμό