Ετοιμάζεται η πρώτη ψηφιακή εβδομάδα μόδας για τo Mιλάνο

Milano Digital Fashion Week: Όλες οι λεπτομέρειες

Τόνια Τζαφέρη

Ο κόσμος της μόδας απέδειξε πως μπορεί να επιβιώσει για μια ακόμη φορά. Τις συνθήκες που επικράτησαν και εξακολουθούν να επικρατούν τις ξέρουμε. Πολλοί πίστεψαν πως το τέλος δεν είναι πολύ μακριά… Για ν' αποδειχθεί όμως τελικά, πως η δημιουργικότητα και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα είναι η σωτήρια λύση.

Γι’ αυτό και η Ιταλία, αρνούμενη να τα παρατήσει  ετοιμάζει την πρώτη ψηφιακή εβδομάδα μόδας! Η πρώτη Milano Digital Fashion Week είναι γεγονός και προγραμματισμένη για τις 14-17 Ιουλίου. Οι σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις ανδρικές συλλογές για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, καθώς και τις ανδρικές και γυναικείες pre-collections για την επόμενη Άνοιξη. Η πρωτότυπη αυτή εβδομάδα μόδας θα οργανωθεί από τον οργανισμό Camera Nazionale della Moda Italiana, ο οποίος ανακοίνωσε:

«Το αρχικό μας σχέδιο ήταν να παρουσιάσουμε την εβδομάδα μόδας στα μέσα Ιουνίου, αλλά μόλις επανεκκινήσαμε την παραγωγή, επομένως οι συλλογές θα είναι έτοιμες γύρω στη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου», δήλωσε ο Carlo Capasa, πρόεδρος του Camera στο WWD. Όσον αφορά την πρωτοβουλία της βιομηχανίας της μόδας για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, ανέφερε: «Δεν μπορούμε να χάσουμε μέρη της αλυσίδας που δεν αντικαθίστανται».

«Τα brands θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν διαφορετικές εικόνες και υλικό, είτε πρόκειται για ταινία, σόου πίσω από κλειστές πόρτες, στιγμιότυπα από διαφημιστικές καμπάνιες ή συνεντεύξεις. Ο κάθε σχεδιαστής θα μπορεί να αποφασίζει ανάλογα με τη δομή και οργάνωση της εταιρίας του. Αυτό είναι μέρος των αλλαγών που επιβάλλονται στη βιομηχανία λόγω της διάδοσης του ιού. Εμείς, ως Camera, παρέχουμε πολλές δυνατότητες», πρόσθεσε ο Capasa.

H σύσταση του Milano Digital Fashion Week, καθώς και η δυνατότητα των brands να παρουσιάσουν τις συλλογές τους ψηφιακά, δεν αναιρεί τη δήλωση Μαρτίου του Capasa, σύμφωνα με την οποία οι κολεξιόν της σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 έχουν προγραμματιστεί για την εβδομάδα μόδας του Σεπτεμβρίου. Μάλιστα τόνισε πως τα brands μπορούν να παρουσιάσουν τα νέα τους σχέδια και στις δύο εβδομάδες.

Cover photo: BOTTEGA VENETA, CATWALK SUMMER 2020About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares