Μαίρη Κατράντζου:" Η μόδα αντιδρά και αντικατοπτρίζει τους καιρούς"

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά

Τόνια Τζαφέρη

Ποιος θα λάνσαρε μια καινούργια συλλογή ρούχων την στιγμή που όλα τα καταστήματα έχουν κλείσει, οι επιδείξεις μόδας ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, οι καταναλωτές αναθεωρούν περί καταναλωτισμού και πρωταρχικά μελήματα αφορούν τον τομέα της υγείας και όχι της μόδας;

Η απάντηση είναι πως περισσότεροι σχεδιαστές αναστέλλουν τις συλλογές τους και παίρνουν τον χρόνο τους να σκεφτούν και να δημιουργήσουν ανταποκρινόμενοι στις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω του νέου ιού. Στην μέση μιας παγκόσμιας πανδημίας εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που ονειρεύονται παραπέρα χωρίς φραγμούς και πλαίσια. Αυτοί συνήθως είναι που πετυχαίνουν και περισσότερα.

Μια από αυτούς είναι και η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Μαίρη Κατράντζου. Η οποία προσαρμοζόμενη στα νέα δεδομένα βρίσκει την δική της λύση να παρουσιάσει μια νέα συλλογή που έχει ήδη γίνει ευρέως γνωστή και συζητηθεί από τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης διεθνώς.

Σε αυτά τα δεδομένα λοιπόν που πολλοί αποφεύγουν να παρουσιάζουν τις νέες συλλογές τους, η Μαίρη Κατράντζου αρπάζει την ευκαιρία και μας παρουσιάζει μια συλλογή αισιοδοξίας και ‘’πραγματικότητας’’! Τα κομμάτια της συλλογής είναι seasonless, θα μπορεί κανείς δηλαδή να προμηθευτεί τα κομμάτια όλο τον χρόνο και μπορούν να φορεθούν όλες τις εποχές. Έτσι η ανταποκρίνεται εκπληκτικά κατά της ‘’γρήγορης μόδας’’. Κομμάτια διαχρονικά που μπορούν να φορεθούν επί χρόνια και όλο τον χρόνο!

Επίσης η συλλογή αυτή, πέρα από την διαχρονικότητα της, έχει μειωμένες τιμές και τα αισιόδοξα-good vibes κυριαρχούν.

Το καλύτερο όλων όμως είναι πως η συγκεκριμένη συλλογή είναι αποκλειστικά φτιαγμένη από 100% φυσικές ίνες. Γεγονός που καθιστά την συλλογή βιώσιμη και ανταποκρινόμενη στην πράσινη επιχειρηματικότητα που απασχολεί όσο ποτέ τους τελευταίους μήνες τον κόσμο της μόδας.

‘’Με κάποιον τρόπο πιστεύω πως (η συλλογή) είναι μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτήν την στιγμή. Όλες μου οι τελευταίες συζητήσεις με έχουν εμπνεύσει πως η μόδα είναι μια βιομηχανία οραματισμού που συμπεριλαμβάνει, αντιδρά και αντικατοπτρίζει τους καιρούς ’’, δήλωσε χαρακτηριστικά η σχεδιάστρια στην  Vogue.

Kαι με αυτά της τα λόγια, δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε πιο όμορφα και αισιόδοξα την συγκεκριμένη ανάρτηση.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares