Κaia Geber θα σε μαλώσουμε!

Πιστεύει ότι ο ψηφιακός κόσμος είναι καλύτερος από τον πραγματικό

Ζωή Γκόρου

Και μας βγάζει έξω από τα ρούχα μας!
Προσοχή, προσοχή. Κυκλοφορεί στο instagram μας ανάρτηση του γνωστού top model με άκυρο content. Η Kaia φορά virtual reality γυαλιά και συνοδεύει το post με το σχόλιο "καλοί οι φίλοι, αλλά αυτό είναι το κάτι άλλο" (αναφερόμενη στη εμπειρία VR γυαλιών).

Ελπίζουμε μόνο να μην πιάσαμε σωστά στην εκφορά του λόγου στην Αγγλική γλώσσα γιατί κατά τα άλλα η Kaia είναι ξεκάθαρα φάουλ.

Πως θα μπορούσε ποτέ η εικονική πραγματικότητα να είναι καλύτερη από την πραγματική ζωή; Επιπλέον είναι κάπως επικίνδυνο ένα επιδραστικό πρόσωπο να αναφέρεται στις απολαύσεις της ψηφιακής ζωής με τέτοια ελαφρότητα.

Οι λόγοι που το κάνουν επικίνδυνο είναι για παράδειγμα ένα σχόλιο στην ανάρτησή, όπου μία μητέρα γράφει ότι από τη στιγμή που αγόρασε τα γυαλιά στο γιό της και από τότε δεν τον έχει ξαναδεί. Η εξάρτηση από VR και τα video games ιδιαίτερα στη νεαρή ηλικία είναι μάστιγα και οι περισσότερες έρευνες αναφέρουν ότι η τεχνολογία μας βοήθησε να επικοινωνούμε, να παίξουμε, μας διασκέδασε  και την ίδια στιγμή μας αποξένωσε. Oχι, Kaia η εικονική πραγματικότητα δεν μπορεί να φτάσει την ποιότητα της αληθινής ζωής. Μια βουτιά σε ένα virtual κόσμο δεν μπορεί να συγκριθεί με μια βόλτα με φίλους, ούτε μπορεί να τους αντικαταστήσει.

Και όχι, δεν μπορώ να αγνοήσω ένα ελαφρύ post ενός top model που διαφημίζει VR γυαλιά από τη στιγμή που επηρεάζει στρατιές από followers.

Aντίθετα, οφείλω να σταματήσω και να κοιτάξω πόσο τελικά είμαι συνδεδεμένη με την αληθινή ζωή. 

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares