Skip to main content

FASHION RADAR

8+1 fashion κανόνες για να βρεις το τέλειο outfit για ένα γάμο.

Μικρά tips για να κάνεις μια αξέχαστη εμφάνιση! 



Οι γάμοι αυτές τις μέρες έχουν όλο και λιγότερους κανόνες μόδας σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, κάτι που μπορεί να είναι υπέροχο, αλλά αν θέλεις να είσαι πραγματικά καλοντυμένη ένα χάος στο μυαλό μας το προκαλεί. Πολλές από τις σημερινές νύφες φορούν παραδοσιακές τουαλέτες, κομψά παντελόνια ή σετ ακόμα και ολόσωμες  φόρμες, ενώ ο γαμπρός λέει όχι σε ένα τυπικό μαύρο σμόκιν για ένα παστέλ κοστούμι, ακόμη και οι παράνυμφοι παραιτούνται από τα στιλιζαρισμένα φορέματα για κάτι που μπορούν να φορέσουν ξανά και ξανά. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες επίσης έχουν εξίσου μεγάλη ελευθερία με το στυλ τους.

Πρωτού νομίσετε οτι βρέκατε το ιδανικό outfit για μια πρόσκληση σε γάμο καλό είναι να θυμάστε μερικά πράγματα ώστε να σεβαστείτε την τελετή αλλά και τους ανθρώπους που σας κάλεσαν.  Μερικοί από τους κανόνες είναι αρκετά απλοί και εύκολοι στην εφαρμογή ενώ άλλοι απαιτούν λίγο περισσότερο σχεδιασμό, όπως το να καταλάβετε τι σημαίνει το καλό και επίσημο ντύσιμο.  

1. Μην φορέσεις λευκό.

…ή υπόλευκο, ή πραγματικά, πολύ ανοιχτό μπλε. Τα ανοιχτότερα χρώματα τείνουν να φαίνονται σαν λευκά και αυτό δεν το θέλει κανείς σε έναν γάμο όπου όλοι κοιτάζουν τη νύφη.  Η αποφυγή του λευκού θα πρέπει να τηρείται εκτός αν η νύφη έχει ζητήσει συγκεκριμένα να το φορέσουν οι καλεσμένοι. Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι ανοιχτό βρες ένα ουδέτερο χρώμα που δε θα θυμίζει νυφικό. 

2. Απόφυγε χρώματα που θυμίζουν γάμο

Καλό είναι να μείνεις μακριά από χρώματα που ταιριάζουν με τον γάμο για να μην φαίνεσαι σαν να είσαι μέρος του νυφικού πάρτι. Μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι ο συνδυασμός χρωμάτων για το γάμο από την πρόσκληση ή τον ιστότοπο του γάμου, που δίνει μια ιδέα για την κατεύθυνση που μπορεί να έχειτο ζευγάρι. Το να φορέσεις κάτι εμπριμέ μπορεί να σε βοηθήσει να μην ταιριάζεις με το νυφικό πάρτι, καθώς, παραδοσιακά, οι περισσότερες παράνυμφοι φορούν μονόχρωμα χρώματα.

3. Σκέψου την εποχή.

Αν πρόκειται για χειμωνιάτικο γάμο, προτίμησε ένα slinky φόρεμα ή ίσως ακόμη και ένα βελούδινο υλικό. Αν είναι άνοιξη, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσεις τα φλοράλ και όποιο διασκεδαστικό print μπορείς να σκεφτείς. Για το καλοκαίρι, προτίμησε αέρινα ελαφριά υφάσματα ώστε να μείνεις μακριά από τους λεκέδες του ιδρώτα. Πραγματικά, το σιφόν, το βαμβάκι και το λινό θα είναι ο καλύτερος φίλος σου. Και για το φθινόπωρο, συστήνονται της εποχής τα  χρώματα όπως ο χαλκός, το χρυσό, το πράσινο και το καφέ.

4. Μην ντυθείς casual.

Ακόμα κι αν ο γάμος έχει πιο χαμηλών τόνων ενδυματολογικό κώδικα, δεν ντυνόμαστε με τίποτα casual. Αυτό σημαίνει πως δεν πάμε απεριποίητοι, δεν φοράμε σορτς, τζιν , απλά μπλουζάκια. Αν πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε έναν κακοντυμένο ή σε έναν υπερβολικά ντυμένο, είναι πάντα καλύτερο το δεύτερο. Αν ψάχνεις για κάτι που είναι πιο casual αλλά εξακολουθεί να είναι κατάλληλο για γάμο, επέλεξε ένα απλό αλλά κομψό σύνολο και απογείωσέ το με όμορφα αξεσουάρ.  

5. Παντελόνι ναι με προϋποθέσεις δε

Αν θέλεις να φορέσεις παντελόνι είναι μια χαρά. Απλώς βεβαιώσου οτι ενδείκνυται για γάμο.  Ξεκίνα με ένα παντελόνι και μια ιδιαίτερη μπλούζα ή κάνε τα πράγματα εύκολα για τον εαυτό σου, παίρνοντας ένα ασορτί blazer. Τα κοστούμια είναι πολύ καλή επιλογή, ή μπορείς ακόμα να ταιριάξεις το χρώμα του παντελονιού με το τοπ και να δημιουργήσεις ένα υπέροχο και σικ εφέ μονοχρωμίας.

6. Ντύσου κομψά.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι γάμοι είναι μια ιερή περίσταση. Να σεβόμαστε το περιβάλλον και να μην επιλέγουμε έξαλλα ή προκλητικά ντυσίματα. Αν έχεις ένα αρκετά ανοιχτό ντεκολτέ καλό θα ήταν να το συνδυάσεις με κάποια πασμίνα που και δίνει χάρη αλλά παράλληλα θα σε ζεστάνει στην πρώτη βραδινή ψυχρούλα.  Σίγουρα δεν χρειάζεται να φορέσεις κάτι που είναι παλιομοδίτικο αλλά να θυμάσαι ότι μέρος του γάμου είναι μια πολύ θρησκευτική περίσταση, οπότε ντύσου με σεμνότητα. Πρόσεξε το μήκος, τα έντονα σκισίματα τα πολύ χαμηλά ντεκολτέ. Άλλωστε όλα αυτά πέρα από τη σεμνότητα στερούν πόντους και από την κομψότητα. 

7. Όχι στις υπερβολές.

Ακόμα κι αν ο γάμος απαιτεί ένα φόρεμα υπερπαραγωγή το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να ξεπεράσεις τους ανθρώπους που παντρεύονται! Τα prints και τα διασκεδαστικά χρώματα είναι σίγουρα εντάξει, αλλά βεβαιώσου ότι δεν θα κλέψεις τα φώτα της δημοσιότητας. Το ρούχο που θα επιλέξεις δεν πρέπει να τραβάει πολύ την προσοχή από το ζευγάρι. Ένα midi φόρεμα με λαιμόκοψη και μια λαμπερή φόρμα είναι και τα δύο υπέροχες επιλογές!

8. Ξανασκέψου την έντονη λάμψη!

Μερικές φορές στη σκέψη του να μην ξεπερνάς το ζευγάρι μπορεί να αφήσεις στην άκρη κάτι σούπερ λαμπερό. Φυσικά θέλεις να κερδίσεις τον τίτλο της καλοντυμένης της βραδιάς, αλλά δεν θέλεις και όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα πάνω σου...και μακριά από τη νύφη. Αντί για υπερβολικές παγιέτες, δοκίμασε άλλες υφές όπως βολάν, δαντέλα ή πλισέ για μια εμφάνιση που ξεχωρίζει, αλλά δεν λάμπει στην κυριολεξία

9. Μην πας ενάντια στο dress code.

Σκέψου το dress code του γάμου αν έχει ζητηθεί και που γίνεται αυτός. Η τοποθεσία έχει να κάνει πολύ με το τι πρέπει να φορέσεις. Για παράδειγμα, σε έναν destination wedding επιτρέπεται ένα στυλ πιο χαλαρό. Εάν πρόκειται να γίνει σε ένα ξενοδοχείο πολλών αστέρων, τότε αυτό είναι ικανό να σου δώσει μια ιδέα για το θέμα.

Διαβάστε επίσης

FASHION RADAR

Αυτά είναι τα πιο κομψά λευκά sneaker που θα φοράς όλη μέρα.

Ποιος είπε ότι το άνετο δεν μπορεί να είναι κομψό;

FASHION RADAR

Η Zendaya μόλις φόρεσε την αφίσα της ταινίας Challengers ως φόρεμα

Άλλη μία εμφάνιση που δεν πέρασε απαρατήρητη.

FASHION RADAR

"Το πραγματικό μυστικό της απόλυτης ομορφιάς είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου" Κίρστεν Ντανστ

Στα σαράντα, συνεχίζει να ζει μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της

Προτεινόμενα

CELEBS

Τομ Χανκς - Ρίτα Γουίλσον: Έχουν επέτειο γάμου και το γιορτάζουν!

Πόσα χρόνια είναι παντρεμένο το celebrity couple;

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

CELEBS

Aν Χάθαγουεϊ: Αποκάλυψε ότι γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας

«Ένιωθα μια μεγάλη αποξένωση από το σώμα μου»