Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Μία μητέρα (τεσσάρων παιδιών) μετράει τις μοτοσυκλέτες

...ή αλλιώς: ποτέ δεν είναι αργά να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου


Νίκος Κοντομήτρος

«Οδήγησα το πρώτο μου μηχανάκι στα 16». Και κάπως έτσι, ένας νέος έρωτας γεννήθηκε για την Πολυτίμη Κυριακοπούλου. Ένας έρωτας που ούτε και η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί, εκείνη τη στιγμή, πού θα την οδηγούσε.

Δύο χρόνια αργότερα ,  στα 18 της, και μετά από την πρώτη επαφή με δική της μοτοσικλέτα, η Πολυτίμη σπουδάζει Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο . Στη συνέχεια (συν)δημιουργεί το αρχιτεκτονικό γραφείο «DK Architects»  όμως μετά από μακρά θητεία στο χώρο της Αρχιτεκτονικής, η Πολυτίμη αποφασίζει να ακολουθήσει το πάθος της, αυτό που γέμισε τη ψυχή της από την πρώτη στιγμή: να οδηγεί μοτοσυκλέτα.

mixani.jpg

 

«Ξεκίνησα πολύ αργά. Το 2008 βρέθηκα να κάνω μαθήματα εκτός δρόμου (off road) οδήγησης με τη μοτοσυκλέτα του άντρα μου, που είχε ξεκινήσει μαθήματα νωρίτερα από εμένα. Και εκεί κατάλαβα πώς είναι να οδηγείς πραγματικά μοτοσικλέτα.» δηλώνει η Πολυτίμη, για την οποία, όπως για κάθε άνθρωπο που θέλει να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Η Πολυτίμη είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών με όποια υποχρέωση συνεπάγεται αυτό. Σήμερα, η μεγάλη της κόρη είναι 32 ετών και η μικρότερη 23.  Η ίδια, αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που είχε ανάγκη η ψυχή της, τη στιγμή που η μικρότερη της κόρη «πάτησε» τα 18. Τότε και μόνο τότε!

mixanidio.jpg

 

Βέβαια, ακόμα και σήμερα, ο φόβος και η αγωνία είναι τα πρώτα συναισθήματα που κυριαρχούν στις κόρες της, αφού κάθε τραυματισμός της μητέρας τους φαντάζει μικρός θάνατος.

«Να ξέρετε, όμως, ότι το να οδηγείς στην Αθήνα είναι πολύ πιο επικίνδυνο από αυτό που κάνω. Στο χώμα δύσκολα θα χτυπήσεις. Στην Αθήνα είσαι πιο εκτεθειμένος, δεν φοράς επιγονατίδες, θώρακες και μπότες και οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι από τα λάθη των άλλων.» λέει κάθε φορά στις κόρες της, στην προσπάθεια της να της καθησυχάσει. Και, να πω ότι έχει άδικο;

kranos.jpg

 

Η Πολυτίμη έχει και κάτι άλλο που την κάνει μοναδική: είναι η μόνη γυναίκα που κατεβαίνει σε αγώνες ράλι στην Ελλάδα. Η ίδια, μάλιστα, λέει ότι το πολύ να υπάρχουν άλλες δύο-τρεις γυναίκες που ασχολούνται σε αγωνιστικό επίπεδο με το συγκεκριμένο sport. Μήπως, να γίνεις η επόμενη;

Μετά από πολλή προσπάθεια και αρκετές επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο (κατάφερε να τερματίσει το δύσκολο «Thuareg Rally 2018»), η Πολυτίμη είναι έτοιμη να πατήσει το γκάζι και αυτό τον μήνα.

 

metallia.jpg

 

Ήδη, από χθες, η αγαπημένη driver βρίσκεται στο Μαρόκο, αφού το «Merzouga Rally» ξεκίνησε και το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα περάσει απαρατήρητη. Όμως, η μεγαλύτερη πρόκληση για την ίδια ξεκινά στις 11 του μηνός και ακούει στο όνομα «Morocco Desert Challenge». Ο διασημότερος και σκληρότερος αγώνας μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο – σου λέω. Όπως καταλαβαίνεις η Πολυτίμη θα χρειαστεί να «δαμάσει»… την έρημο – και σε καλό χρόνο – για να πραγματοποίησει έναν ακόμα παιδικό της στόχο.

 

unnamed.jpg

 

«Στην έρημο είναι όλα πολύ πιο δύσκολα, δεν μπορείς να οδηγήσεις σε μία ευθεία στους αμμόλοφους. Αλλά είναι πολύ ωραία αίσθηση, είναι σαν να κάνεις σκι σε χιονισμένες κορφές» λέει η ίδια. Και μη φοβάσαι. Θα τα καταφέρει. Όπως τα καταφέρνει κάθε «μαχητής» της ζωής. Μόνο έτσι εμπνέεις τους άλλους. Όπως η Πολυτίμη ενέμπνευσε την κόρη της, να αγοράσει την πρώτη της μηχανή!

Κυνήγα τα όνειρα σου! Σαν την Πολυτίμη. Ξεπέρασε κάθε εμπόδιο (κόστος, χρόνος), πάρε μία βαθιά ανάσα και θα τα κατάφέρεις!

Καλή επιτυχία, Πολυτίμη!

P.S: Ίσως την Πολυτίμη να την είχες ξαναδεί εδώ

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!