Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Νεράκι το θαυματουργόν…

Το να είσαι κοντά σε νερό, μπορεί να είναι το κλειδί  της ευτυχίας σου. 


Νανά Χατζή

Ακόμη και το να ονειρεύεσαι ένα ταξίδι σε ένα νησί ή μια καταγάλανη παραλία, μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία αλλά και στην υγεία σου, λένε οι επιστήμονες. Άρα το να είσαι στην πραγματικότητα δίπλα σε μια θάλασσα, σε μια πισίνα ή οποιαδήποτε πηγή και εικόνα νερού, είναι το μεγαλύτερο καλό που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.

Σύμφωνα με θαλάσσιο βιολόγο και συγγραφέα Wallace J. Nichols, το να βρίσκεσαι δίπλα σε θάλασσα, ποτάμι, λίμνη, ή ωκεανό, ευνοεί την ψυχική και πνευματική σου υγεία και χωρίς να το συνειδητοποιείς σε κάνει ευτυχισμένη.

Την θεωρία του αυτή έχει υποστηρίξει επιστημονικά και καταγράψει στο βιβλίο του «Βlue Mind».

O όρος Blue Mind, περιγράφει ακριβώς αυτή την zen κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε όταν είμαστε κοντά σε νερό, που είναι το αντίδοτο σε αυτό που οι ψυχολόγοι αποκαλούν red mind και περιγράφει μια κατάσταση αγχωτική και έντονη που συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε σε υπερβολικό βαθμό την τεχνολογία, ή είμαστε πολύ εκνευρισμένοι ή στρεσαρισμένοι από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

neroin.jpg

Με τον θάλλασσιο βιολόγο και συγγραφέα, συμφωνούν και όλες οι έρευνες στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, που επίσης υποστηρίζουν οτι το νερό μπορεί να μας βοηθήσει να είμαστε διαρκώς ανεβασμένοι και συνεχώς ευτυχισμένοι…

Κι αυτό διότι το νερό διαθέτει αυτή την θαυματουργή ικανότητα να χαλαρώνει και να μειώνει το στρες, βοηθά να μην αυξάνονται η αρτηριακή πίεση και οι παλμοί της καρδιάς, βοηθά το αναπνευστικό και εννοείται  οτι η γυμναστική μέσα στο νερό είναι ότι καλύτερο για τους μυς και τις αρθρώσεις.

Δεν είναι τυχαίο οτι η θεραπεία μέσα στο νερό βοηθά ένα τεράστιο φάσμα παθήσεων, ενώ οι ψυχολόγοι την συστήνουν σε ανθρώπους με εθισμούς, ψυχολογικά προβλήματα, ή για τον αυτισμό.

Όπως δεν είναι καθόλου τυχαίο οτι οι περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται και επιθυμούν ένα εξοχικό σπίτι δίπλα στη θάλασσα, ή πληρώνουν παραπάνω για να έχει το δωμάτιό τους στο ξενοδοχείο see view.

Τέλος, παλαιότερες αλλά και νεότερες έρευνες αποδεικνύουν οτι το νερό και γενικά η επαφή με την φύση, βοηθά για να έχουμε και καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Λογικό, αφού όλες οι συσκευές που υποβοηθούν τον ύπνο, κοπιάρουν τον ήχο του τρεχούμενου νερού, της βροχής, ή του κύματος, ενώ όλες οι αίθουσες μασάζ έχουν ηχογραφημένο ήχο κελαριστού νερού που προφανώς βοηθά στην χαλάρωση.

Να γιατί η θάλασσα, τα ποτάμια και οι ωκεανοί, είναι ένα μοναδικό δώρο που η φύση μας προσφέρει για να μας καθησυχάσει και να μας θεραπεύσει κι εμείς από την μεριά μας οφείλουμε να τα προστατεύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν». Edgar Degas

In art we trust! Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, μέσα από τα λόγια σημαντικών καλλιτεχνών

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Σε έναν γάμο, να μην ασχολείσαι με το ψέμα. Δεν υπάρχει χρόνος για αυτό» Andy Garcia

Γοητευτικός και πετυχημένος, στα 68 του συνεχίζει να μας μαγεύει με τις επιλογές και το ήθος του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους