Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Pump up the volume

Athens Music Week: H πόλη plugged in


Ρόμυ Μελάνι

Nαι ναιιι, απ τις 17 Ιουνίου είναι στρωμένα όλα: Η Αθήνα μεταμορφώνεται σ’ ένα μαγικό πάτσγουωρκ μουσικό χαλί.  Ακου, θα στο πω όσο πιο εμφατικά μπορώ: Λοιπόν ταρατατζούμ: Το Athens Music Week προσγειώθηκε στα πεζοδρόμια της πόλης και παρουσιάζει πάνω από 40 μουσικές εκδηλώσεις σε περισσότερα από 30 σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

Πάρε χαρτί και μολύβι και άρχισε να σημειώνεις φανταστικές στοές, υπέροχους πεζόδρομους, πάρκα και ωδεία, χώρους και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ντυμένα με  τα ντεσιμπέλ του Athens Music Week να βάζουν τον μουσικό άξονα της πόλης στο on.. μτφρ πανζουρλισμός. Ο.κ σου το λέω από τώρα για να μην μου λες μετά.
Και την Δευτέρα θα ναι πολύ μετά, αφού αρχίζει και τα εισιτήρια ήδη φυτρώσαν φτερά.

aamusinside.jpg

Το Athens Music Week τιμά πανηγυρικά τη φιλοσοφία του και μπλέκει υπέροχα ονοματάρες με άφθονα φρέσκα acts τα οποία θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Αθήνα. Σ ότι αφορά τις μπάντες δεν ξέρω από πού ν αρχίσω και που να τελειώσω δηλαδή να σου λέω…

Μπάντες κι ονόματα, όχι αστεία θ αντέξει το μουσικό πρόγραμμα του Athens Music Week το οποίο περιλαμβάνει από signe βιρτουόζους της τζαζ (Gilad Atzmon, Attab, Haddad, Αλέκος Βρέτος, Σπύρος Μάνεσης, Απόστολος Σιδέρης, κ.α.), avant-garde σχήματα (Αντώνης Λιβιεράτος, Farwest Mandolinistic Orchestra) και ορχήστρες (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,  Big Band του Δήμου Αθηναίων, Δημοτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ), μέχρι live showcases (Ειρήνη Σκυλακάκη, Mica Eio, Melentini, Marva Von Theo, Lip Forensics, κ.α.), και soundsystems (Irie Action Sound System, Origins Soundsystem) από όλα τα μουσικά είδη και ιδιώματα (De Traces Afrocaribbean in Dub, Bandallusia, Parity, Cinema Paradiso Project, κ.α.) από καλλιτέχνες που βρίσκονται είτε στα πρώτα τους βήματα (Amalia, Anima, Οδυσσέας Τζιρίτας, κ.α.) είτε στο απόγειο της καριέρας τους (Νέγρος του Μοριά, Νικήτας Κλιντ, Γεωργία Νταγάκη, Στάθης Δρογώσης κ.α.)

aamusinsid.jpg

Από το Ηρώδειο, το Αστεροσκοπείο, την Φυλακή του Σωκράτη, το Μέγαρο Μουσικής, το Πολεμικό Μουσείο, το Κέντρο Τεχνών, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και τον Εθνικό Κήπο, μέχρι την Πλατεία Θεάτρου, τη Στοά Εμπόρων, την Πλατεία Βαρνάβα, δρόμους και πεζόδρομους σε Παγκράτι, Ψυρρή, Εξάρχεια και Ομόνοια.

Και από το Athenaeum, το Gazarte, το Impact Hub Athens και το Innovathens powered by Samsung (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων), μέχρι τα γνωστά μουσικά στέκια στο κέντρο της Αθήνας (Ρομάντσο, Six D.o.g.s., Rudu bar, Ex bar Guru bar, Ρινόκερως, Β-Side, Spinster, κ.α.), το Athens Music Week συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα του και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Αθήνα

Θα ναι δύσκολο να σου πούμε πόσους άσους κρύβει μέσα στις γωνίες και τις στροφές της πόλης. Το enfant gate του αυτιού κι όχι μόνο αλλά κι ολόκληρου του σημερινού μουσικού μωσαικού.

Ένα όνομα.. To Athens Music Week θα δώσει ηλεκτρισμό στην Αθήνα. 

Για μία εβδομάδα, από τις 17 έως τις 23 Ιουνίου, 
Δείτε τους καλλιτέχνες του Athens Music Week: https://athensmusicweek.gr/artists/ 
Καθώς το πρόγραμμα ανανεώνεται διαρκώς, μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη ιστοσελίδα και τα social media. 


Πληροφορίες:
www.athensmusicweek.gr
facebook.com/athensmusicweek 
instagram.com/athens.music.week

Διοργάνωση - Επιμέλεια: MESO EVENTS
Συνδιοργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | This is Athens  | Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής – Δίκτυο Αθηνών

Διεθνείς συνεργάτες: 
European Music Day Association (Βρυξέλλες) | Linecheck Festival & Meeting (Μιλάνο) | MamA Festival & Convention (Παρίσι), | Music International Lisboa (Λισσαβόνα), | Nouvelle Prague Showcase Conference (Πράγα) | UN Convention (Μάντσεστερ)

Υπό την Αιγίδα:
Υπουργείου Τουρισμού | Ε.Ο.Τ. | Περιφέρεια Αττικής

Με την υποστήριξη:
Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ)

Χορηγοί Επικοινωνίας: 
Athens Voice | Popaganda.gr | Avopolis.gr | Platform.gr| Debop | Xpat | Pepper 96.6 
En Lefko 87.7 | Best 92.6 | Athens Voice Radio 102.5 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ο αετός της χαράς!

Ένα παραμύθι για τον χαρταετό... Καλή Καθαρά Δευτέρα!

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Το θέατρο είναι σαν την ορειβασία. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα πέσεις ή θα φτάσεις στην κορυφή» Isabelle Huppert

Στα 71 της, η Isabelle Huppert συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα σοφίας, γοητείας και υποκριτικής

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: όλες οι πολύτιμες συμβουλές για να κοιμάσαι καλά

Όλα τα super tips για να κοιμάσαι σαν πουλάκι και να ξυπνάς με ενέργεια

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια