Skip to main content

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Moon power: Πώς να αξιοποιήσεις τη δύναμη των φάσεων του φεγγαριού στη ζωή σου

Για να μην είσαι μόνο με τα φεγγάρια σου αλλά για να ξέρεις πώς σε επηρεάζουν



Αν συντονίσεις ή ευθυγραμμίσεις την καθημερινότητά σου με τον κύκλο της σελήνης, θα μπορούσε κυριολεκτικά να αλλάξει τη ζωή σου. Μάθε όσα χρειάζεται για τις φάσεις του φεγγαριού για να υιοθετήσεις ένα διαφορετικό είδος ρουτίνας.

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στον ουρανό με την ελπίδα να βρουν έναν πιο ολιστικό τρόπο ζωής, αλλά τα οφέλη του συγχρονισμού με τον κύκλο της σελήνης έχουν εδώ και αιώνες αναδειχθεί από ειδικούς και πνευματικούς λαούς.

Θα σου είναι εύκολο να κατανοήσεις γιατί η αποκωδικοποίηση των ενεργειών που συνδέονται με κάθε φάση του φεγγαριού μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειρίζεσαι την ψυχική και σωματική σου ενέργεια, εάν πιστεύεις ήδη ότι το φεγγάρι μας επηρεάζει.

Άλλωστε θα έχεις προσέξει πώς αλλάζουν οι διαθέσεις, οι δικές σου και των γύρω σου, όταν πλησιάζουμε στην πανσέληνο;

Η ιδέα ότι το φεγγάρι μπορεί να μας επηρεάσει δεν είναι καινούργια, αλλά κερδίζει ένα νέο είδος ορμής χάρη στο TikTok και το Instagram, μεταξύ άλλων τρόπων επικοινωνίας. Οι ειδικοί που υποστηρίζουν τη νέα δημοφιλή τάση ισχυρίζονται πως όσο περισσότερο μαθαίνουμε πώς να προσαρμοζόμαστε στον κύκλο της σελήνης, τόσο καλύτερα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις διάφορες ενέργειες που δημιουργεί και να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας.

Τι είναι ο Κύκλος της Σελήνης και ποιες είναι οι φάσεις του;

Ο Κύκλος της Σελήνης είναι όταν το φεγγάρι περιστρέφεται γύρω από τη Γη, και συνήθως διαρκεί 29,5 ημέρες. Η Σελήνη εμφανίζει οκτώ διαδοχικές φάσεις, καθώς κινείται στον κύκλο της κάθε μήνα, η οποία περιλαμβάνει μια Νέα Σελήνη και μια Πανσέληνο. Κάθε φάση έχει διαφορετική επίδραση στα συναισθήματά μας, γι' αυτό είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου κάθε φάση κατά τη διάρκεια του μήνα.

https://www.instagram.com/p/COyFL6WBMhQ/

Νέα Σελήνη ή Νουμηνία (new moon) 

Η Νέα Σελήνη είναι όταν ο ήλιος και το φεγγάρι βρίσκονται στην ίδια πλευρά της Γης. Η Νέα Σελήνη δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια νέα αρχή, αλλά και μια περίοδο υποχώρησης - μια εποχή που μπορείτε να επανακτήσεις τη δύναμή σου για να ξεκινήσεις ξανά. Τα πνευματικά θέματα που περιβάλλουν το νέο φεγγάρι είναι νέες αρχές, νέες εκκινήσεις και καθαρές πλάκες.

Το κλειδί για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη Νέα Σελήνη είναι να εξασκηθείς στην αυτο-φροντίδα και να δώσεις στον εαυτό σου λίγο χρόνο. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αγκαλιάζοντας τα συναισθήματα της απομόνωσης, θα είσαι σε θέση να επανασυνδεθείς με τον εαυτό σου.

Αύξων Μηνίσκος (waxing crescent) (12-18 Μαΐου)

Καθώς ο ήλιος κινείται πιο κοντά στη Νέα Σελήνη, φωτίζει το φεγγάρι και παρουσιάζει μια ημισέληνο, εξ ου και το όνομα Waxing Crescent. Αυτή η εβδομάδα αντιπροσωπεύει την πρόθεση, τις ελπίδες και τις επιθυμίες, και αυτή είναι η στιγμή που θα πρέπει να αρχίσεις να αναπτύσσετε τις επιθυμίες σου για τον επόμενο μήνα και να καθορίζεις την ψυχική βάση.

https://www.instagram.com/p/COS7RHfHM_l/

Πρώτο τέταρτο (first quarter) της Σελήνης (19 Μαΐου)

Το πρώτο τέταρτο σημαίνει απλώς το σημείο όπου το φεγγάρι φτάνει στο πρώτο τέταρτο, δηλαδή μία εβδομάδα μετά τη Νέα Σελήνη. Συνήθως, γύρω από αυτό το σημείο του κύκλου, έχουμε την τάση να αρχίσουμε να αισθανόμαστε αντίσταση με τις προθέσεις μας.

Το πρώτο τέταρτο μας προκαλεί καθώς συνήθως τότε αρχίζουμε να βλέπουμε εμπόδια και εμπόδια στους στόχους μας. Είναι σημαντικό για εμάς να λαμβάνουμε αποφάσεις και να δημιουργούμε σχέδια δράσης για να αναχαιτίσουμε και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Αύξων Αμφίκυρτος (waxing gibbous) (20 Μαΐου - 25 Μαΐου)

Επιστημονικά, το Waxing Gibbous είναι η φάση που οδηγεί στην πανσέληνο. Το φεγγάρι φαίνεται εύκολα καθώς ένα μεγάλο μέρος φωτίζεται από τον ήλιο. Ομοίως, στο πρώτο τέταρτο, κατά τη διάρκεια του Waxing Gibbous θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσουμε, να βελτιώσουμε και να επεξεργαστούμε τους στόχους μας.

Οι άνθρωποι είμαστε πλάσματα της άνεσης και η έξοδος από τη ζώνη άνεσής μας είναι κάτι που μπορεί να μας απασχολεί. Ωστόσο, είναι σημαντικό σε αυτό το στάδιο του φεγγαριού να μην αντισταθούμε στο συναίσθημα της αλλαγής αλλά πρέπει να προσαρμόσουμε τη νοοτροπία μας για να μας βοηθήσουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας.

https://www.instagram.com/p/COYL9qfH7Yf/

Πανσέληνος (26 Μαΐου)

Μια πανσέληνος εμφανίζεται όταν ο ήλιος και το φεγγάρι βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές της Γης, πράγμα που σημαίνει ότι ο ήλιος φωτίζει εντελώς το φεγγάρι. Καθώς ο ήλιος και το φεγγάρι είναι επίσης απέναντι από τα ζώδια, αυτό θα δημιουργήσει συναισθήματα έντασης και ανησυχίας, καθώς καταπολεμάμε την ισορροπία μεταξύ των δύο άκρων.

Τα συναισθήματα είναι υψηλά κατά τη διάρκεια της πανσελήνου, και το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι να μην κατακλύζεσαι κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Θα πρέπει επίσης να αρχίσεις να βλέπεις τα οφέλη των προθέσεων σου που έχουν τεθεί κατά τη διάρκεια της Νέας Σελήνης, οπότε προσπάθησε να μην αφήνεις τα συναισθήματά σου να σε κυβερνούν και να είστε ανοιχτή στην κατανόηση αυτών.

Φθίνων Αμφίκυρτος (waning gibbous) (27 Μαΐου - 1 Ιουνίου)

Λίγο μετά την Πανσέληνο, το φεγγάρι αρχίζει να φωτίζεται ξανά. Σε αυτό το στάδιο, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου, θα πρέπει να συνεχίσεις να αισθάνεσαι τα οφέλη και τις ανταμοιβές της δουλειάς σου τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Θα αισθανθείς ευγνωμοσύνη και θα θέλεις να μοιραστείς αυτό το συναίσθημα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

https://www.instagram.com/p/COnqQeTncZq/

Τελευταίο τέταρτο (2 Ιουνίου)

Καθώς το φεγγάρι μειώνεται σταδιακά σε μέγεθος, και εσύ θα αρχίσεις να αισθάνεσαι ότι θέλεις να αφήσεις πίσω σου ό,τι σε βαραίνει και να απελευθερωθείς. Καθώς ο κύκλος πλησιάζει αργά, είναι σημαντικό να αφήσεις τον εαυτό σου να εγκαταλείψει τυχόν μνησικακίες ή αισθήματα δυσαρέσκειας, ειδικά από τα πιο δύσκολα σημεία του μήνα. Ένας καλός τρόπος να απαλλαχθείς από την αρνητικότητα είναι με τον καθαρισμό. Είτε καθαρίζεις φυσικά το σπίτι ή τον χώρο εργασίας σου, είτε καθαρίζεις τον εαυτό σου συναισθηματικά και απελευθερώνεσαι από τοξικές φιλίες, θα νιώθεις το κίνητρο να κάνεις μια θετική αλλαγή στη ζωή σου.

https://www.instagram.com/p/CO0yD7KH4fr/

Φθίνων Μηνίσκος (waning crescent) (3 Ιουνίου - 9 Ιουνίου)

Καθώς το τελικό φωτισμένο κλάσμα του φεγγαριού αρχίζει σιγά σιγά να εξαφανίζεται, γίνεται η Νέα Σελήνη, θα βρεις τα συναισθήματά σου να το αντικατοπτρίζουν. Να είσαι προειδοποιημένη: Μπορεί να αισθανθείς άδεια και ακόμη κι εξαντλημένη, καθώς καταλήγουμε και μπαίνουμε στον επόμενο κύκλο της σελήνης. Σε αυτό το στάδιο, είναι σημαντικό να χαλαρώσεις και να παραδοθείς στο σύμπαν. Μπορεί να αναλογιστείς τον μήνα που μόλις πέρασε και να αρχίσεις να σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά, αλλά σε αυτό το στάδιο είναι πιο ικανοποιητικό να αφήσεις τον εαυτό σου να χαλαρώσει και να αγκαλιάσει το τέλος του κύκλου.

Τελετουργίες

Υπάρχουν πολλά είδη τελετών εκεί έξω ανάλογα με το τι θέλεις να επιτύχεις και να αποκομίσεις από τα νέα φεγγάρια ή την πανσέληνο. Τα τελετουργικά γίνονται πιο δημοφιλή, καθώς τα δεδομένα δείχνουν τον τελευταίο μήνα υπήρξε αύξηση 9700% στις διαδικτυακές αναζητήσεις τους. Ένας τρόπος για να μπεις στο mood είναι κρατώντας ημερολόγιο και παρατηρώντας συνειδητά τις φάσεις του φεγγαριού στην καθημερινότητά σου. Το ημερολόγιο είναι έτσι κι αλλιώς καλό για την ψυχική σου υγεία, καθώς σου επιτρέπει να αντικατοπτρίζεις, να απελευθερώνεις συναισθήματα και να σκέφτεσαι τι προθέσεις σου.

Κάνε ένα μηνιαίο check in για να δεις τι έχεις επιτύχει και πού είναι οι στόχοι σου για τον επόμενο κύκλο σελήνης. Επιπλέον, μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να παρακολουθείς την πρόοδο και τις επιθυμίες σου.

Διαβάστε επίσης

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 28 Μαρτίου

Δείξτε τη δυναμικότητά σας τολμώντας μικρές αλλαγές για αρχή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα επηρεαστεί το ζώδιό σας από την εποχή του Κριού

Είναι μια εποχή νέων ξεκινημάτων.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά