Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αφήστε τους ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους και μάθετε πώς να τους αγαπάτε για αυτό που είναι» Lenny Kravitz

Έκλεισε τα 58 και παραμένει ελεύθερο πνεύμα και πιο δημιουργικός από ποτέ



Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις τραγουδήσει άπειρες φορές το «Ι belong to you» κι ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός, ηθοποιός, παραγωγός ακόμα και διακοσμητής εσωτερικών χώρων και κούκλος σούπερ σέξι που το τραγουδάει συνεχίζει να σε συγκινεί και να κερδίζει την προσοχή σου.

Ο Λέοναρντ Άλμπερτ "Λέννυ" Κράβιτζ (Leonard Albert "Lenny" Kravitz) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 26 Μαΐου 1964 είναι Αμερικανός ροκ τραγουδιστής, μουσικός, συνθέτης, στιχουργός, κιθαρίστας και μουσικός παραγωγός, ο οποίος επίσης είναι ηθοποιός και σχεδιαστής, ακτιβιστής, φωτογράφος, επιχειρηματίας, μπαμπάς της Zoe Kravitz και έχει έντονο φιλανθρωπικό έργο στο βιογραφικό του.

Ξέρει να παίζει περίπου όλα τα όργανα στην ηχογράφηση για τα άλμπουμ του, όπως κιθάρα, μπάσο, πιάνο, πλήκτρα, αρμόνικα, ντραμς, ενώ κάνει και τις δεύτερες φωνές. Έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς στον κόσμο και ένας από τους πιο επιτυχημένους και σημαντικότερους ροκ ερμηνευτές της εποχής του. Όλοι οι δίσκοι του έχουν βραβευτεί ως χρυσοί ή πλατινένιοι. Έχει κερδίσει το Βραβείο Γκράμι για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές από το 1999 μέχρι το 2002 στην κατηγορία του "Καλύτερου Ροκ Τραγουδιστή", κάνοντας ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε αυτή την κατηγορία. Είναι ανάμεσα στους ροκ καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και θεωρείται ο σόλο καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις που έχει προσφέρει στο τραγούδι από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα (σύνολο πάνω από 40 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως).

Το 1985, γνώρισε την ηθοποιό Λίζα Μπονέτ στο Cosby Show σε μια συναυλία της New Edition στην Καλιφόρνια. Ήταν στενοί φίλοι για δύο χρόνια πριν ξεκινήσουν μια σχέση. Το 1987 ο Kravitz μετακόμισε πίσω στη Νέα Υόρκη, όπου δημιουργήθηκε το The Cosby Show για να είναι μαζί με την Bonet. Παντρεύτηκαν σε τελετή του Λας Βέγκας στις 16 Νοεμβρίου 1987, τα 20α γενέθλιά της.  Ο Κράβιτς, ακόμα γνωστός ως Romeo Blue εκείνη την εποχή, ξαφνικά βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ. Αυτός και η Bonet απέκτησαν μια κόρη, την Zoë Isabella Kravitz, την 1η Δεκεμβρίου 1988 που είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια και μοντέλο. Ο Kravitz και η Bonet χώρισαν φιλικά το 1991 και το διαζύγιο βγήκε το 1993.

Ο Κράβιτς είχε σχέση με τη Γαλλίδα τραγουδίστρια και μοντέλο Vanessa Paradis από το 1992 έως το 1996.  Άρχισε να βγαίνει με τη Βραζιλιάνα μοντέλο Adriana Lima το 2001, και έζησαν μαζί πριν αρραβωνιαστούν το 2002. Η σχέση τους διακόπηκε τον Απρίλιο του 2003. Η Λίμα εμφανίστηκε στο μουσικό βίντεο για το σινγκλ του Kravitz το 2002 «Yesterday Is Gone (My Dear Kay)». Στη συνέχεια είχε σύντομο ειδύλλιο με την Αυστραλιανή ηθοποιό Nicole Kidman από το 2003 έως το 2004.

https://www.instagram.com/p/CPWDA_gpyH_/

Το 2017, ο Kravitz πούλησε το σπίτι του στο Miami Beach για 16,5 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα κατέχει ένα σπίτι στο Παρίσι, ένα αγρόκτημα στη Βραζιλία, και ένα τρέιλερ με τη γύρω γη στις Μπαχάμες. Ακολουθεί έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής με μια κυρίως ακατέργαστη διατροφή βίγκαν και χρησιμοποιεί τη γη του στη Βραζιλία και τις Μπαχάμες για να καλλιεργήσει το δικό του φαγητό. Είναι μέλος της καναδικής φιλανθρωπίας Artists Against Racism, με τον οποίο εργάστηκε σε ραδιοφωνικό PSA.

Με αφορμή τα γενέθλιά του στις 26/5 θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Τα τελευταία χρόνια, ήταν τόσο άνετο για όλους να μην είναι καλά. Γιατί αν είσαι ανάμεσα cool ανθρώπους, δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος».

 

«Κάθε βράδυ είναι διαφορετικό, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα είναι. Θυμάμαι κάθε βράδυ. Δεν μου αρέσει να τα συγκρίνω».

 

«Το όνειρό μου είναι να γίνω αγρότης. Απλώς ένας μποέμ άντρας που θα μαζεύει τις δικές του γλυκοπατάτες για το δείπνο».

«Το να σου απαγορεύει ο Θεός να τραγουδάς για την αγάπη, είναι μια ανόητη ιδέα».

 

«Ο Θεός μου έδωσε το δώρο να μπορώ να παίζω μουσικά όργανα και πρέπει να παίζω».

 

«Ο Θεός είναι πάντα στη ζωή μου, και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα».

«Παρακολουθώ ακόμα τους ανθρώπους που άκουγα μέχρι να μεγαλώσω, οπότε θυμάμαι πλήρως τι είναι να είσαι θαυμαστής, δεν έχω αλλάξει».

 

«Δεν θα μπορούσα να σου πω τι θα κάνω στη συνέχεια γιατί δεν έχω ιδέα, αλλά είμαι ανοιχτός σε οτιδήποτε».

 

«Δεν σκέφτομαι τα διάφορα στιλ. Γράφω ό,τι μου βγαίνει και χρησιμοποιώ ό,τι είδους όργανα νιώθω να λειτουργούν για αυτά τα τραγούδια».

«Έκανα το δίσκο που με έκανε η ζωή μου να γράψω. Ο καθένας είναι σαν ένα ημερολόγιο».

 

«Θέλω να πω, υπάρχουν μόνο τόσες λίγες νότες. Αυτό που κάνει κάτι πρωτότυπο είναι πώς τις συνδυάζετε».

 

«Νομίζω ότι θα ήταν πραγματικός εφιάλτης να κάνεις ρεκόρ και να πουλήσεις 20 εκατομμύρια αντίτυπα και να εξαφανιστείς μετά».

«Πάντα σκέφτομαι τι έχω κάνει για να προχωρήσω παρακάτω. Συνήθως πριν κάνω ένα νέο άλμπουμ, θα ακούσω τα προηγούμενα άλμπουμ για να δω πού ήμουν».

 

« Έκανα μουσική όλη μου τη ζωή».

 

«Πάντα ήμουν σε ταινίες. Έχω παίξει σε πολλές ταινίες, αλλά ήταν πάντα αυτοί οι πολύ στερεοτυπικοί ρόλοι. Ήθελαν να παίξω κάποιον γκάνγκστερ ή άντρα του δρόμου, ή να μιλάμε για ναρκομανείς».

«Με έχουν συγκρίνει με εκατοντάδες καλλιτέχνες, κάτι που δείχνει ότι δεν με ξέρουν καθόλου».

 

«Αν έπρεπε να συνδέσω τον εαυτό μου με ένα τραγούδι, θα ήταν μάλλον το Let Love Rule. Είναι τόσο απλό και στο σημείο. Μιλάει από μόνο του».

 

«Η μουσική είναι η ζωή μου, είναι μια αντανάκλαση αυτού που περνάω».

 

«Αφήστε τους ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους και μάθετε πώς να τους αγαπάτε για αυτό που είναι».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.