Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι μια συνεχής αναζήτηση, είναι το ταξίδι που κάνεις» Richard Gere

Έχει γενέθλια και συνεχίζει να ονειρεύεται και να μεγαλώνει πανέμορφα



Ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες και πιο ταλαντούχους ηθοποιός έχει σήμερα γενέθλια. Ο Ρίτσαρντ Γκιρ (Richard Tiffany Gere), γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1949 και είναι διάσημος Αμερικανός ηθοποιός. Ξεκίνησε την υποκριτική τη δεκαετία του '70, παίζοντας ένα β' ρόλο στην ταινία Αναζητώντας τον Kύριο Γκούντμπαρ (Looking for Mr. Goodbar, 1977) και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Μέρες Ευτυχίας (Days of Heaven, 1978). Ήρθε στο προσκήνιο το 1980 με το ρόλο του στην ταινία Επάγγελμα: Ζιγκολό (American Gigolo) που τον καθιέρωσε ως πρωταγωνιστή και σύμβολο του σεξ. Συνέχισε την καριέρα του πρωταγωνιστώντας σε πολλές επιτυχημένες ταινίες όπως Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν (An Officer and a Gentleman, 1982), Pretty Woman (1990) και Σικάγο (Chicago, 2002) για την οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού ρόλου καθώς και Screen Actors Guild Award συνολικής ερμηνείας από το καστ.

 Ξεκίνησε να παίζει σε χολιγουντιανές ταινίες στα μέσα της δεκαετίας του '70, με την ταινία Αναζητώντας τον Kύριο Γκούντμπαρ (Looking for Mr. Goodbar, 1977) και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Μέρες Ευτυχίας (Days of Heaven, 1978). Γνωστός έγινε το 1980 με την ταινία Επάγγελμα: Ζιγκολό (American Gigolo) και ακολούθησε το 1982 το αισθηματικό δράμα Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν (An Officer and a Gentleman), το οποίο απέφερε 130 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office.

Ωστόσο, μετά το 1982, η καριέρα του ακολούθησε αρκετές εισπρακτικές αποτυχίες. Η καριέρα του κάπως αναστήθηκε το 1990 με την κυκλοφορία των ταινιών Εσωτερικές Υποθέσεις (Internal Affairs) και Pretty Woman. Ακολούθησαν και άλλες επιτυχημένες ταινίες όπως Sommersby (1993), Φόβος Ενστίκτου (Primal Fear, 1996) και Η Νύφη το 'Σκασε (Runaway Bride, 1999) όπου ξανασυνεργάστηκε με την Τζούλια Ρόμπερτς.

Το 1999 το περιοδικό People ονόμασε τον Γκιρ "Το Πιο Σέξι Άντρα". Το 2002 πρωταγωνίστησε στις ταινίες Ο Χρησμός της Πεταλούδας (The Mothman Prophecies), Άπιστη (Unfaithful) και το βραβευμένο με Όσκαρ Σικάγο (Chicago). Για την ερμηνεία του στο Σικάγο κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού ρόλου στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ. Το 2004 εμφανίστηκε μαζί με τις Σούζαν Σαράντον και Τζένιφερ Λόπεζ στην αισθηματική κομεντί Χορεύετε; (Shall We Dance?). Η ταινία έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με 170 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως. Η επόμενη ταινία του όμως, το 2005, Συλλαβίζοντας την Ευτυχία (Bee Season) είχε απογοητευτική πορεία στο box office, με μόλις 6,8 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως.

Το 2007, πρωταγωνίστησε μαζί με τον Τζέσι Άιζενμπεργκ στο κωμικό θρίλερ Εγκληματίας Πολέμου (The Hunting Party). Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε μαζί με τους Κρίστιαν Μπέιλ, Χιθ Λέτζερ και Κέιτ Μπλάνσετ στη βιογραφική ταινία για τη ζωή του Μπομπ Ντίλαν I'm Not There, σε σκηνοθεσία του Τοντ Χέινς.

https://www.instagram.com/p/COvP753hABG/

Ο Γκιρ συνεργάστηκε για δεύτερη φορά με την Νταϊάν Λέιν, μετά την ταινία Άπιστη, στο αισθηματικό δράμα Νύχτες στη Ροδάνθη (Nights in Rodanthe), το 2008. Η ταινία έλαβε αρνητικά σχόλια από τους κριτικούς αλλά απέφερε πάνω από 84 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Το 2009 πρωταγωνίστησε μαζί με την Χίλαρι Σουάνκ στο Αμέλια (Amelia), μια ταινία βασισμένη στη ζωή της Αμερικανίδας πρωτοπόρου της αεροπορίας Αμέλια Έρχαρτ. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στην περιπέτεια Η Σκοτεινή Πλευρά του Νόμου (Brooklyn's Finest).

Ο Γκιρ ήταν παντρεμένος με το διάσημο μοντέλο Σίντι Κρόφορντ από το 1991 μέχρι το 1995. Το 2002, παντρεύτηκε το μοντέλο και ηθοποιό Κάρεϊ Λόουελ. Απέκτησαν ένα γιο, τον Χόμερ Τζέιμς Τζίγκμε Γκιρ.

 https://www.instagram.com/p/CS1IKVeMY62/

Τιμώντας σήμερα τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Σίγουρα υπήρχαν καλύτεροι ηθοποιοί από εμένα που δεν έκαναν καριέρα. Γιατί; Δεν γνωρίζω».

 

«Ακόμα και στις κωμωδίες, πρέπει να αισθάνεστε ασφαλείς για τα πράγματα ώστε να συμβαίνουν με τρόπο που να σε παρουσιάζουν ως φυσικό και ελεύθερο και αναγνωρίσιμο ως άνθρωπος».

 

«Όλοι ανταποκρίνονται στην καλοσύνη».

 

«Δεν ξέρω κανέναν από εμάς που να είναι απόλυτα ειλικρινής - δεν υπάρχει τέτοιο άτομο».

 https://www.instagram.com/p/CTKTNMrMj2c/

«Πιστεύω ότι οι καλοί ηθοποιοί μπορούν να παίξουν οποιονδήποτε ρόλο. Δεν σημαίνει ωστόσο ότι είναι οι καλύτεροι για κάθε ρόλο».

 

«Δεν μπορώ να πω ότι έχω τον έλεγχο των συναισθημάτων μου. Δεν ξέρω το μυαλό μου. Είμαι χαμένος όπως όλοι οι άλλοι. Σίγουρα δεν είμαι ηγέτης».

 

«Δεν είμαι τόσο δύσκολος. Δεν είμαι τόσο έξυπνος. Χρειάζομαι τη ζωή να μου λέει ποιος είμαι, να μου δείχνει συνεχώς το μυαλό μου».

 

«Εάν η δουλειά πηγαίνει καλά και είναι κάτι που έχει αξία με κάποιο νόημα σε αυτό, προσφέρω πολλά και εισπράττω ό,τι δίνω».

 https://www.instagram.com/p/CTOnbE3Ilhf/

«Νιώθω όλο και  λιγότερο την ανάγκη να εκφραστώ μέσω της υποκριτικής. Έχω πολλές διαφορετικές ζωές έξω από αυτό, οι οποίες είναι εξαιρετικά ικανοποιητικές».

 

«Πρέπει να είστε τολμηροί, γενναίοι και θαρραλέοι και να βρείτε έναν δρόμο ... για να μπείτε στον δρόμο σας».

 

«Ίσως ο Δαλάι Λάμα είναι το μόνο άτομο που είναι απόλυτα ειλικρινές, και ακόμη και μαζί του, είναι ικανός να μην βλάψει κανέναν. Το έχει πετύχει αυτό».

  

«Ο διαλογισμός είναι μια πιο ουσιαστική πραγματικότητα από ό,τι συνήθως θεωρούμε πραγματικότητα».

 

«Υπάρχει πραγματικά ένας χαρακτήρας για κάθε ηθοποιό. Το ταξίδι είναι να βρείτε αυτόν τον χαρακτήρα».

 

«Αυτό που έχουμε όλοι κοινό είναι η εκτίμηση της καλοσύνης και της συμπόνιας. Όλες οι θρησκείες το έχουν αυτό. Όλοι κλίνουμε προς την αγάπη».

 

«Είμαι νεότερος από ό,τι κάποτε. Εσωτερικώς. Λιγότερο αυτοσυνείδητος. Λιγότερο ανασφαλής».

 

«Έχω μείνει καλός φίλος με τις περισσότερες από τις σχέσεις μου».

 

«Η ζωή μου είναι πολύ απλή και φυσιολογική».

  https://www.instagram.com/p/CTOltapqDuE/

 «Η ώθηση για ευτυχία είναι ζωτικής σημασίας. Είναι αυτό που μας κρατά σε κίνηση».

 

«Θα προτιμούσα να έχω αγάπη παρά να έχω χρήματα και όλα αυτά τα άλλα πράγματα».

   

 «Νομίζω ότι η ζωή είναι μια συνεχής αναζήτηση. Σίγουρα το ταξίδι που κάνει κανείς».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM