Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Όταν προσπαθώ να εκτιμήσω κάτι, αισθάνομαι ότι τα χέρια μου είναι γύρω από τη στιγμή, προσπαθώντας να την σφίξω» Timothée Chalamet

Όμορφος, ταλαντούχος και επιτυχημένος, έχει γενέθλια και συνεχίζει τη λαμπρή του πορεία



Ο Τιμοτέ Σαλαμέ (γαλλικά: Timothée Hal Chalamet) γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1995 και είναι Γαλλοαμερικανός ηθοποιός. Έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Call Me by Your Name του 2017. Έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, King Henry V, στην ταινία 2019 The King και έπαιξε επίσης εξέχοντες ρόλους στο Lady Bird, Hostiles και Beautiful Boy.

Γεννήθηκε το 1995 στη Νέα Υόρκη από εβραϊκή οικογένεια και έχει γαλλική καταγωγή. To 2012 έπαιξε σε οκτώ επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Homeland και προτάθηκε μαζί με όλο το καστ στα Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών. Στη συνέχεια, εμφανίστηκε στην ταινία Interstellar.

Το 2017 έπαιξε στην ταινία Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, BAFTA και SAG Α' Ανδρικού Ρόλου. Επίσης, για αυτήν την ταινία και το Lady Bird προτάθηκε μαζί με όλο το καστ στα Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών. Το 2021 πρωταγωνιστούσε μεταξύ άλλων στο Dune και το French Dispatch. Για το 2022 ετοιμάζεται η ταινία Bones & Ali ενώ ήδη ανυπομονούμε για τη συμμετοχή του στο Wonka, όπου θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αρκετές δημοσιεύσεις στα μέσα ενημέρωσης θεωρούν τον Chalamet ως έναν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Παρατηρώντας την ερμηνεία του στο Beautiful Boy, ο Kenneth Turan των Los Angeles Times έγραψε ότι «μπορεί να είναι ο άνδρας ηθοποιός της γενιάς του». Το 2018, εμφανίστηκε στη λίστα 30 Under 30 Hollywood & Entertainment του Forbes.

Ο Chalamet έχει περιγραφεί από τα μέσα ενημέρωσης ως σύμβολο του σεξ και fashion icon, με τα μαλλιά, το σαγόνι και την ανδρόγυνη εμφάνισή του να επισημαίνονται ως σήμα κατατεθέν του. Η Vogue τον ανακήρυξε τον άνδρα με τη μεγαλύτερη επιρροή στη μόδα το 2019 και του αποδίδει ότι συνεχίζει «να ξεπερνά τα όρια μεταξύ της παραδοσιακής αρρενωπότητας και της θηλυκότητας» γράφοντας «αυτές οι επιλογές μόδας είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές αν σκεφτεί κανείς ότι ο Chalamet διαμορφώνει τον εαυτό του». Το 2020, το GQ τον κατέταξε ως τον πιο καλοντυμένο άνδρα στον κόσμο. Ο Chalamet υπηρέτησε ως ένας από τους συμπρόεδρους του Met Gala του 2021 μαζί με την τραγουδίστρια Billie Eilish, την επαγγελματία τενίστρια Naomi Osaka και την ποιήτρια Amanda Gorman. Η εκδήλωση ήταν μέρος της έκθεσης του Costume Institute In America: A Lexicon of Fashion. Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Chalamet έγινε πρεσβευτής της μάρκας για την Cartier.

Με αφορμή τα γενέθλιά του, θυμόμαστε μερικές χαρακτηριστικές φράσεις:

«Είμαστε εδώ μόνο για τόσο καιρό. Να είσαι ευτυχισμένος φίλε. Μπορεί να σε χτυπήσει φορτηγό αύριο».

 

«Όταν προσπαθώ να εκτιμήσω κάτι, αισθάνομαι ότι τα χέρια μου είναι γύρω από τη στιγμή, προσπαθώντας να την σφίξω. Είναι όταν πραγματικά απαλλάσσεσαι από την ευθύνη να απολαμβάνεις πράγματα που πραγματικά κάνεις».

 

«Έχω βιώσει το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς αλλά όχι με την κλασική έννοια».

 

«Έχω αυτή την αίσθηση της ανεξάρτητης απογοήτευσης, της ακύρωσης των ρομάντζων προτού πάρουν τα πόδια τους από το έδαφος».

 

«Το ενενήντα οκτώ τοις εκατό όλης της ανθρώπινης επικοινωνίας είναι μη λεκτική».

 

«Έχω μια φυσική νοοτροπία “εγώ ενάντια στον κόσμο” και το παλεύω από τότε που ήμουν 13 ετών. Αισθάνομαι ότι με έχει πάει μόνο σε μοναχικά, θυμωμένα μέρη».

 

«Μερικές φορές, αν είμαι στο μυαλό μου πριν από μια λήψη, θα ήθελα απλώς να φτάσω στο πιο κοντινό μου πράγμα - τον τοίχο ή μια αιχμηρή άκρη - και απλά να σπρώξω μέσα του. Με αυτόν τον τρόπο, η φυσική μου εμπειρία είναι εντελώς γειωμένη και όχι να πετάω στα σύννεφα».

«Με ενθάρρυνε πολύ η φύση των συνομιλιών που είχα και η έλλειψη ερωτήσεων που οραματίζονται με πρόθεση την κατανόηση της σεξουαλικότητας, της ζωής και της αγάπης».

 

«Κάποιος μου είπε, “Θα πρέπει να κρατάς ένα ημερολόγιο αυτής της περιόδου στη ζωή σου και να γράφεις πραγματικά αυτά τα πράγματα”. Αλλά αυτό με κάνει λίγο ανήσυχο».

 

«Θέλω να εξελιχθώ και να ζήσω τη ζωή μου με σθένος, αλλά είμαι στο στάδιο της παρακολούθησης αυτή τη στιγμή. Οι νεότεροι ηθοποιοί αισθάνονται πίεση να φέρουν λάμψη σε κάθε σκηνή. Καθώς οι ρόλοι μεγαλώνουν, διαπιστώνω ότι μπορείτε να προσθέσετε επίπεδα και να κάνετε πιο ουσιαστικά πράγματα από σκηνή σε σκηνή».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!