Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Είναι αλήθεια, δεν έγινα διάσημος μέχρι που έβγαλα τα ρούχα μου» Jude Law

Παραμένει ο πιο γοητευτικός πρίγκιπας αλλά τα παραμύθια του Jude Law είναι σαφώς πιο ενδιαφέροντα και με πιο έντονη πλοκή



Όμορφος, γοητευτικός, οξυδερκής, πετυχημένος. Σε μαγνητίζει, σε γοητεύει, σε κατακτά, σε κερδίζει. Ο Τζούντ Λο (David Jude Heyworth Law) γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1972 και είναι Άγγλος ηθοποιός. Το 2007 τιμήθηκε με τιμητικό βραβείο Σεζάρ.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λονδίνο, ξεκίνησε την υποκριτική στο θέατρο. Με την συμμετοχή του σε μικρούς ρόλους σε ταινίες μεγάλης διάρκειας, έγινε γνωστός για τον ρόλο του στην ταινία του σκηνοθέτη Άντονι Μινγκέλα 'Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ (1999), για την οποία κέρδισε το βραβείο BAFTA καλύτερου ηθοποιού σε δεύτερο αντρικό ρόλο και ήταν υποψήφιος για Όσκαρ. Οι ταινίες Εχθρός προ των πυλών' (2001), Α.Ι Τεχνητή Νοημοσύνη (2001) και Ο δρόμος της απώλειας (2002) είχαν εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία. Συμμετείχε ακόμη στην πολεμική ταινία Επιστροφή στο Cold Mountain (2003), στο δράμα Εξ επαφής (2004) και στη ρομαντική κωμωδία The Holiday (2006) κερδίζοντας υποψηφιότητες Academy Award και BAFTA για την συμμετοχή του στην πρώτη

Έπαιξε τον Dr. Watson στο Sherlock Holmes (2009) και στο Sherlock Holmes: A Game Of Shadows (2011), την νεότερη μορφή του Albus Dumbledore στο Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ (2018) και τον Yon-Rogg στο Captain Marvel (2019), όλες από τις οποίες θεωρούνται από τις πιο καταφανείς κυκλοφορίες του. Άλλες αξιοσημείωτες ερμηνείες του είναι στο Contagion (2011), Hugo (2011), στις Παρενέργειες (2013), στο The Grand Budapest Hotel (2014), Spy (2015), Genius (2016) και στις τηλεοπτικές σειρές The Young Pope (2016) και The New Pope.

Ο Λο έχει ακόμα μια επιτυχημένη καριέρα στο θέατρο, ερμηνεύοντας σε διάφορες παραγωγές του Γουέστ Εντ και του Μπροντγουέι, όπως το Les Parents terribles (1995), Άμλετ (2010) και Άννα Κρίστι (2011). Έλαβε υποψηφιότητα Tony Award για την πρώτη και την δεύτερη από αυτές.

Ο Law γνώρισε την ηθοποιό Sadie Frost ενώ δούλευε στο Shopping. Οι δυο τους παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 1997 και χώρισαν στις 29 Οκτωβρίου 2003. Έχουν τρία παιδιά. Ενώ γύριζε το Alfie (2004) στα τέλη του 2003, ο Law και η συμπρωταγωνίστριά του Sienna Miller ξεκίνησαν μια σχέση και αρραβωνιάστηκαν το 2004. Στις 8 Ιουλίου 2005, ο Λο απηύθυνε δημόσια συγγνώμη στον Μίλερ επειδή είχε σχέση με την νταντά των παιδιών του. Η Μίλερ και ο Λο τελείωσαν τη σχέση τους τον Νοέμβριο του 2006.

Ο Λο ήταν σε σύντομη σχέση με τη Σαμάνθα Μπερκ το 2008. Η Μπερκ γέννησε την κόρη τους τον Σεπτέμβριο του 2009. Το πέμπτο του παιδί, ένα κορίτσι, γεννήθηκε το 2015 από την Κάθριν Χάρντινγκ. Παντρεύτηκε την κοπέλα του Phillipa Coan την 1η Μαΐου 2019. Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Law ανακοίνωσε τη γέννηση του πρώτου παιδιού του ζευγαριού, το οποίο είναι και το έκτο του.

Από το 2005, εκπροσωπεί την Dunhill ως «πρεσβευτής ένδυσης» στην Ασία. Το 2008, έγινε το διεθνές πρόσωπο της Dunhill και άρχισε να εμφανίζεται στις παγκόσμιες διαφημιστικές εκστρατείες. Το 2008, ο Law έγινε το πρόσωπο ενός ανδρικού αρώματος, του Dior Homme Sport.

Με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Δεν υπάρχει καμία λύπη. Δεν μπορείς να μετανιώσεις. Θέλω να πω, έχω νιώσει τύψεις, αλλά αρνήθηκα επίσης να επιτρέψω στη λύπη να σπείρει έναν σπόρο και να ζήσει μέσα μου γιατί δεν το πιστεύω. Το νιώθεις, είναι σαν ενοχές, είναι σαν ζήλια, είναι σαν όλα αυτά τα φρικτά πράγματα. Απλώς πρέπει να τα κόψεις και να τα βγάλεις, γιατί δεν είναι καλά».

 

«Η μόνη μου υποχρέωση είναι να κάνω τον εαυτό μου και τους άλλους να μαντεύουν.

 

«Πάντα πίστευα ότι ο πρίγκιπας στα παραμύθια ήταν ο πιο βαρετός ρόλος. Θα προτιμούσα να είμαι η κακιά μάγισσα».

 

«Μερικές φορές αποφεύγω να προβληθώ γιατί δεν θέλω να είμαι πολύ “επιδεικτικός”, αλλά όσο μεγαλώνω σκέφτομαι: “Έχεις ένα μαντήλι, βάλτο στην τσέπη σου”».

 

«Δεν είμαι ο Τομ Κρουζ. Πολύ λίγοι Βρετανοί ηθοποιοί είναι. Αν κοιτάξετε το σύνολο της δουλειάς που έχω κάνει, είναι αρκετά προφανές ότι δεν πρόκειται να κάνω μια ταινία τύπου Mission Impossible».

«Ποτέ δεν ήμουν οπαδός του να κάνω κάτι έτσι απλά. Μου αρέσει να κάνω πράγματα για κάποιο λόγο».

 

«Είναι αλήθεια, δεν έγινα διάσημος μέχρι που έβγαλα τα ρούχα μου».

 

«Ήμουν αισιόδοξος, μεγάλος πρωταθλητής του ανθρώπινου πνεύματος. Και το έχασα για λίγο. Νιώθω ότι το έχω ξαναβρεί τα τελευταία χρόνια, αλλά υπήρξε μια περίοδος της ζωής μου κατά την οποία είχα πολύ χαμηλή γνώμη για τους ανθρώπους γενικά».

 

«Το να κάνετε μια προσπάθεια είναι ευγενικό και το να προετοιμαστείτε και να φροντίσετε τον εαυτό σας κάνει μια κατάσταση πιο διασκεδαστική».

 

«Υποθέτω ότι με ιντριγκάρουν τα κακά χαρακτηριστικά της κοινωνίας, επειδή είμαι μέρος της κοινωνίας, και τα κακά χαρακτηριστικά θέτουν τα επικίνδυνα ερωτήματα για το μέλλον μας».

 

«Η επιτυχία, ακόμα και η ίδια η ζωή, δεν θα άξιζε τίποτα αν δεν είχα τη γυναίκα και τα παιδιά μου δίπλα μου. Σημαίνουν τα πάντα για μένα».

 

«Με θέλουν οι σκηνοθέτες μόνο για την εικόνα που βγάζω και αυτό με θυμώνει. Πάντα ήθελα να γίνω ηθοποιός και όχι νικητής καλλιστείων».

 

«Αν ρίξω μια ματιά τριγύρω αυτή τη στιγμή νιώθω μεγάλη ανακούφιση γιατί επιτέλους άλλοι μπαίνουν στο προσκήνιο. Άντρες σαν τον Ρόμπερτ Πάτινσον πρέπει τώρα να παίξουν τον Άδωνι. Για μένα ήταν πάντα ένας περιορισμός, ένας περιορισμός».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός