Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Έχω έναν ευτυχισμένο γάμο» Javier Baredm

Ένας άντρας που όλες έχουμε κάποιες στιγμές ονειρευτεί, ο Javier Bardem, συνεχίζει να μας γοητεύει με τη ζωή και την καριέρα του



Εκτός από ταλέντο και καλλιτεχνικές δεξιότητες, έχει έντονη ακτιβιστική δράση και ισχυρή οικολογική συνείδηση. Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ (Javier Ángel Encinas Bardem), γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1969 και είναι Ισπανός ηθοποιός. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές σημαντικές ταινίες όπως τις Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους και Η Θάλασσα Μέσα Μου.

Έχει κερδίσει, μεταξύ άλλων, ένα Όσκαρ, μια Χρυσή Σφαίρα Β' Ανδρικού Ρόλου, ένα βραβείο στα Screen Actors Guild Awards, ένα βραβείο BAFTA και τέσσερα Βραβεία Γκόγια. Είναι, επίσης, παντρεμένος από το 2010 με τη διάσημη Ισπανίδα ηθοποιό Πενέλοπε Κρουζ.

Γοητευτικός, ταλαντούχος, πετυχημένος, λαμπερός χωρίς να κυνηγά τα φώτα της δημοσιότητας, με διακρίσεις και προσεχτικά βήματα σε μια αξιόλογη και διεθνή καριέρα που την έχει συνδυάσει με έναν λαμπερό γάμο που όμως προσπαθεί να κρατήσει την οικογένειά του μακριά από τους παπαράτσι.

Με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

«Αλλά μη με λέτε ηθοποιό. Είμαι απλώς ένας εργάτης. Είμαι διασκεδαστής. Μην πείτε ότι αυτό που κάνω είναι τέχνη».

 

«Θα συνεργαστώ με έναν σκηνοθέτη που έχει καλό υλικό γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό μετράει».

 

«Ζω στην Ισπανία. Τα Όσκαρ είναι κάτι που παίζονται στην τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής. Βασικά, πολύ αργά το βράδυ. Δεν τα βλέπεις, απλώς διαβάζεις τις ειδήσεις μετά το ποιος κέρδισε ή ποιος έχασε».

 

«Τα κακά νέα είναι ότι μόνο οι κακοί άνθρωποι φτάνουν τις ειδήσεις επειδή είναι πιο θορυβώδεις».

 

«Αυτός ο μεγάλος ιμπεριαλιστικός κόσμος που λέγεται Ηνωμένες Πολιτείες μας έκανε να πιστέψουμε ότι ένα Όσκαρ είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο για έναν ηθοποιό. Αλλά αν το σκεφτείς για πέντε λεπτά, συνειδητοποιείς ότι δεν μπορεί να είναι».

 

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να υποδύομαι, αλλά δεν είναι κάτι που νιώθω άνετα να κάνω. Μου κοστίζει πολύ, γιατί είμαι ντροπαλός άνθρωπος, ακόμα κι αν δεν το δείχνω.

 

«Μερικές φορές λέω στον εαυτό μου, τι κάνεις σε αυτή την παράλογη δουλειά; Γιατί δεν πας στην Αφρική και δεν βοηθάς τους ανθρώπους; Αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους, γιατί είμαι υποχόνδριος».

«Το βραβείο είναι σημαντικό για να φέρει κόσμο στον κινηματογράφο. Αυτό είναι το μόνο βασικό νόημα οποιουδήποτε βραβείου».

 

«Εμείς οι ηθοποιοί λέμε πάντα πόσο δύσκολος και σωματικά απαιτητικός ήταν ένας ρόλος. Αλλά ας μην γελιόμαστε, είναι μόνο μια ταινία».

 

«Απολαμβάνω τη δουλειά μου όσο μπορώ να δημιουργήσω έναν χαρακτήρα, αλλιώς είναι βαρετό».

 

«Ένα βραβείο δεν σε κάνει απαραίτητα καλύτερο ηθοποιό».

 

«Κάθε φορά που ξυπνάω, βλέπω τον εαυτό μου σαν κάποιος που με χτυπάει».

 

«Θυμάμαι όμως τη στιγμή που πέθανε ο πατέρας μου. Δεν ήμουν πολύ αφοσιωμένος Καθολικός εκ των προτέρων, αλλά όταν συνέβη αυτό, ξαφνικά όλα φάνηκαν τόσο προφανή: τώρα πιστεύω ότι η θρησκεία είναι η προσπάθειά μας να βρούμε μια εξήγηση, για να νιώθουμε πιο προστατευμένοι».

«Όταν ξέρεις ότι οι άνθρωποι είναι πραγματικά ήσυχοι με το ποιοι είναι και τι κάνουν, συνεργάζονται και θέλουν να σε βοηθήσουν να βελτιωθείς».

 

«Η αλήθεια μου - αυτό που πιστεύω - είναι ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις εδώ και, αν ψάχνετε για απαντήσεις, καλύτερα να επιλέξετε την ερώτηση προσεκτικά».

 

«Ευχαριστώ ειλικρινά όποιον είναι εκεί πάνω που μου έδωσε την ευκαιρία να αγαπηθώ».

 

«Έχω έναν ευτυχισμένο γάμο».

 

«Κάνω μια δουλειά και έχω την τύχη να κάνω μια δουλειά που αγαπώ, αλλά είναι δύσκολη. Δεν λέω ότι είναι τόσο δύσκολο όσο να δουλεύεις σε ανθρακωρυχείο, αλλά εξακολουθεί να είναι δύσκολο με διαφορετικό τρόπο. Μερικές φορές πρέπει να περάσετε από πολύ δυνατά συναισθηματικά ταξίδια και μετά να επιστρέψετε στον εαυτό σας. Και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να ελεγχθεί».

«Σέβομαι την πίστη των ανθρώπων, αλλά δεν σέβομαι τη χειραγώγηση αυτής της πίστης από μέρους τους για να δημιουργήσουν φόβο και έλεγχο».

 

«Δεν πιστεύω στα στερεότυπα. Τις περισσότερες φορές, τα στερεότυπα είναι ακριβώς αυτό».

 

«Ζούμε σε έναν κόσμο άρνησης και δεν ξέρουμε πια ποια είναι η αλήθεια».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.