Να τι ανεκτίμητο σου προσφέρει η αεροβική

Εκτός φυσικά από σφιχτό κορμί

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Στα χρόνια τα δικά μου, εκεί στα 90s τα τιμημένα, ήταν μεγάλη τάση η αεροβική. Έλεγες δηλαδή, κάνω aerobics, και ήσουν πολύ προχώ.

Μετά ήρθαν άλλες μόδες, πιο ζεν, πιο εναλλακτικές, και λίγο την αεροβική τη θεωρήσαμε παλιακή. Νάτην όμως που ξαναγυρνάει μαζί με τα ψιλόμεσα τζιν, τις κονκάρδες και τις ντίσκο επιρροές. Κάπως σαν εμείς οι μεγαλύτερες να παίρνουμε την εκδίκησή μας για όσα αρνητικά έχουμε ακούσει για τη δεκαετία της νιότης μας. 

Και έχεις πια έναν πολύ σοβαρό λόγο πια για να επιλέξεις την αεροβική άσκηση αφού οι ειδικοί μας ενημερώνουν ότι έχει μεγάλο όφελος σε όσους πάσχουν από κατάθλιψη. 

Οκ, εσύ μπορεί να μην έχεις, δεν θέλεις όμως και να πάθεις, σωστά;

Η έρευνα μάλιστα αυτή έγινε από Έλληνες επιστήμονες, από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα, και πρόκειται ουσιαστικά για αξιολόγηση 11 ερευνών.

Τα συμπεράσματα έδειξαν ότι όσοι έκαναν αεροβική άσκηση, με την επίβλεψη ειδικού, ωφελήθηκαν τόσο πολύ όσο ωφελούνται με τα αντικαταθλιπτικά και τις ψυχοθεραπείες. 

Θα ενταχθεί άραγε αυτού του είδους άσκησης μέσα στη συνιστώμενη θεραπεία της κατάθλιψης, αναρωτιέμαι.

Επειδή όμως δεν χρειάζεται να την πάθουμε για να μάθουμε, ας βγούμε από το σπίτι, ας βάλουμε τις γκέτες μας (κάπου τις έχεις, δεν μπορεί) και ας χαρούμε τη ζωή σε μια αίθουσα γυμναστικής. 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares