6 ασκήσεις γιόγκα για χαλάρωση μετά την Πρωτοχρονιά

Ασκήσεις γιόγκα για να υποδεχτείς το 2020 με ευεξία και καλή διάθεση

Ζωή Γκόρου

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι! Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ξενύχτι να σε έχει βγάλει εκτός προγράμματος και να νιώθεις κουρασμένη, χωρίς ενέργεια. Αν νιώθεις ότι ξεκίνησες το 2020 με hangover, τότε οι παρακάτω ασκήσεις γιόγκα είναι ένας πρώτης τάξεως αντίδοτο και ο πιο εύκολος τρόπος να γεμίσεις το σώμα και το νου σου με αισιόδοξες σκέψεις.

Σήκω κάνε την ρουτίνα ομορφιάς σου, απόλαυσε ένα χλιαρό μπάνιο, βάλε κάτι άνετο, άναψε αρωματικά κεριά καλωσόρισε τη νεά χρονιά με γιόγκα.

6 ασκήσεις ιδανικές για ενέργεια και θετική σκέψη.

1. 'Ορθια Θέση

Στάσου όρθια στο ματ σου με τα πόδια κλειστά και τα χέρια σου χαλαρά κάτω. Μην ασκείς πουθενά πίεση και τοποθέτησε τον κόκκυγά σου προς τα κάτω. Πάμε με κλειστά μάτια μερικές, βαθιές ανάσες.

 

 

 

2. Θέση Αετός

Στέκεσαι όρθια. Τώρα μπλέκεις π.χ το δεξί σου πόδι πίσω από το αριστερό που σε στηρίζει καλά στο έδαφος. Μπλέκεις και το αριστερό χέρι μέσα από το δεξί. Βρίσκεις τις παλάμες και τις ενώνεις. Προσπαθείς να πάρεις ανάσες και να βρεις ισορροπία. Η θέση αυτή βοηθά πολύ την κυκλοφορία του αίματος! Σ.σ μπορείς να μην πλέξεις και τα πόδια σου εάν αυτό σου φαίνεται δύσκολο. 

  

 

3. Θέση Πολεμιστής ΙΙ

Τοποθετείς το δεξί σου πόδι λυγισμένο και μπροστά και το πίσω (αριστερό) με το πέλμα παράλληλο. Απλώνεις τα χέρια σου σε μία ευθεία και κοιτάς στο δεξί σου χέρι και μακριά. Επαναλαμβάνεις το ίδιο και με το αριστερό πόδι. Η θέση αυτή δίνει αίσθημα υπεροχής και ενέργειας για να ξεκινήσει καλά η χρονιά.


 

4. Θέση δίπλωσης

Κάθεσαι στο ματ σου με τα πόδια μπροστά και ενωμένα και διπλώνεις όσο μπορείς προς τα δάχτυλα. Η θέση αυτή θα σε στρετσάρει και θα σε χαλαρώσει πολύ.

   

5. Θέση με πόδια στο τοίχο

Ξαπλώνεις κοντά στο τοίχο (η λεκάνη σου να ακουμπά στον τοίχο) και τοποθετείς τα πόδια σου τεντωμένα και κάθετα στον τοίχο. Αυτή η θέση θα ξεκουράσει πολύ τα πόδια σου μετά το χορό και τα πάρτυ και θα σε βοηθήσει να νιώσεις ανακουφισμένη από την κορυφή ως τα νύχια.


  

6. Savasana

H γνωστή θέση χαλάρωσης της γιόγκα θα σε φέρει γρήγορα σε ένα διαλογισμό. Ξάπλωσε, κλείσε τα μάτια, άνοιξε τα πόδια όσο σου επιτρέπει το ματ σου και τα χέρια με τις παλάμες προς τα επάνω. Πάρε, βαθιές, ήρεμες αναπνοές και άφησε τις σκέψεις να έρχονται και να φεύγουν.


    

Η νέα χρονιά ξεκινά με ευεξία και θετικές σκέψεις. Namaste!

 

Photos via: doyouryoga.comAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares