Γυμναστική στο σπίτι με vintage διάθεση

Κάντο όπως η Cindy Crawford, η Jane Fonda, ο Billy Blanks

Κωνσταντίνα Κύρκου

Κλειστά τα μαγαζιά, το γραφείο, τα πάρκα, κλειστά όμως και τα γυμναστήρια, που συνήθιζες να περνάς μια με δύο ώρες την μέρα ή έστω κάποιες φoρές την εβδομάδα. Βέβαια από την άλλη, μπορεί να ανήκεις και στην κατηγορία ανθρώπων που λένε «έλα μωρέ έχουμε ακόμα 3 μήνες για να χτίσουμε σώμα για την παραλία» (ανάμεσα σας και εγώ). Όμως έτσι όπως τα κατάφερε ο COVID-19, μας χάλασε τα σχέδια και εμείς που τρέχαμε τελευταία στιγμή στα κροσφιτάδικα, τα studio yoga-pilates και ούτω καθεξής, τώρα έχουμε μείνει σπίτι με την απορία τι θα γίνει με το καλοκαιρινό μας κορμί.

https://www.youtube.com/watch?v=wtn9KJSaoiQ&t=516s

Όπως και να’χει, γυμναστική μπορείς να κάνεις και στο σπίτι. Και επειδή όλη την ημέρα μέσα, οι ώρες δεν περνάνε, αποφάσισα να ακολουθήσω την παραπάνω προτροπή. Κάνοντας μια πολύωρη ερεύνα στο YouTube ώστε να βρω κάτι που ταιριάζει στα μέτρα μου, από άποψη ασκήσεων αλλά και μουσικής έφτασα να κοιτάζω βίντεο με προπονήσεις την δεκαετία του ’90. Έντονη χορευτική μουσική με επιτυχίες της εποχής, αθλητικά σορτς και μια αίθουσα γεμάτη από γυναίκες και άντρες που σε παρασύρουν να σηκωθείς τώρα από τον καναπέ και να γίνεις ένα με αυτούς. Ο δε Billy Blanks, ο εφευρέτης του Tae Bo (δυναμική αερόβια γυμναστική που περιλαμβάνει κινήσεις αυτοάμυνας), θα γίνει ο αγαπημένος σου προπονητής στο σπίτι, μόλις δεις τα καλογυμνασμένα κορμιά που έχει χτίσει ο ίδιος και τον ακολουθούν στα προγράμματα του. Η ενεργεία του πραγματικά δεν παίζεται!

https://www.youtube.com/watch?v=zLolE5Zb_WM&t=2280s

Συνεχίζοντας την αναζήτηση βρήκα προγράμματα εξάσκησης με καθοδηγητή την απίθανη Jane Fonda. Δεν μπορεί να μην λειτουργεί η γυμναστική της, αφού η ίδια έχει φτάσει αισίως τα 82 και συνεχίζει να έχει κορμί λαμπάδα. Ο ρυθμός, η ακούραστη ενέργεια της μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ με γυναίκες που φορούν κορμάκια και γκέτες, σε κάνει να ξεχνάς την απομόνωση των ημέρων στην οποία βρισκόμαστε όλοι. Και φυσικά ποια δεν θα ήθελε να έχει το κορμί της Cindy Crawford, της πολυσυζητημένης ηθοποιού και μοντέλου την δεκαετία των nineties. Επειδή εγώ σίγουρα το θέλω, αποφάσισα να γυμνάζομαι μαζί της κάνοντας την personal προπόνησή της με τίτλο «Shape Your Body workout» του 1992. Ασκήσεις απλές, δυναμικές, χωρίς να χρειάζεσαι έναν ολόκληρο εξοπλισμό γυμναστηρίου στο σπίτι. Βάλε τέρμα στα ηχεία να παίζει το βίντεο και εμπρός σήκω, έλα να προπονηθούμε μαζί από το σπίτι μας!

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares