Πιασμένη μετά την άσκηση: Πριν σκεφτείς πως δεν θα ξαναπάς ποτέ γυμναστήριο, διάβασε αυτό

Υπάρχει τρόπος να αποφύγεις το πιάσιμο

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Γυρίζεις από το γυμναστήριο (που είχε να σε δει καιρό) και αισθάνεσαι γεμάτη ενέργεια παρόλο που τα έδωσες όλα. Έναν ανεπαίσθητο πόνο νιώθεις προς το παρόν στους γλουτούς, όμως καθησυχάζεσαι γιατί μέσα σου ξέρεις πως δούλεψες σκληρά. Και καθώς φτάνει η επόμενη μέρα, το σώμα σου είναι απίστευτα πιασμένο και καταπονημένο. Δυσκολεύεσαι να καθίσεις, να κατέβεις τις σκάλες, να τεντώσεις τα χέρια σου, ένας γενικότερος πόνος και μια δυσκαμψία στους μυς είναι το real feel μετά την έντονη άσκηση. Πριν όμως σκεφτείς πως δεν θα ξαναπάς ποτέ γυμναστήριο, σου υπενθυμίζω πως είναι φυσιολογικό το πιάσιμο και συμβαίνει στους περισσότερους. Αυτό ίσως να οφείλεται στην μεγάλη αποχή από την καθημερινή προπόνηση ή στο ότι ξεπέρασες τα όρια σου κάνοντας περισσότερα από αυτά που αντέχει το σώμα σου σε μια πρώτη φάση. Ότι και να ισχύει, μπορείς να αποφύγεις το πιάσιμο μετά την γυμναστική με την κατάλληλη πρόληψη. Και ποια είναι αυτή; Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω χρήσιμα tips και σύντομα θα καταλάβεις.

 

Μην παραλείπεις ποτέ την προθέρμανση και την αποθεραπεία. Ο προφανής λόγος που πρέπει να ξεκινάς την γυμναστική σου με ασκήσεις μικρότερης έντασης, ανεβάζοντας σιγά σιγά την δυσκολία, είναι για να μπορέσει να «ζεσταθεί» το σώμα σου κατάλληλα  και να προετοιμαστεί το μυοσκελετικό σου σύστημα για τις επιβαρύνσεις που θα δεχτεί στη συνέχεια. Επιπλέον, κατά την προθέρμανση δοκίμασε να κάνεις και διατάσεις που βοηθούν τους μύες και τους τένοντες να αποκτούν μεγαλύτερη ελαστικότητα και ευλυγισία. Αντίστοιχα, όταν τελειώνεις την έντονη άσκηση, χαλάρωσε το σώμα σου με μερικές ασκήσεις αποθεραπείας, ώστε να αποφύγεις τραυματισμούς και πιασίματα.

Η σταδιακή πρόοδος έχει σίγουρα αποτελέσματα. Αν δεν έχει γυμναστεί ποτέ πριν, είναι λογικό να πιαστείς όταν πας στο γυμναστήριο και σηκώσεις με την μια 10 κιλά, επειδή θέλεις να δεις αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό. Το μόνο που θα πετύχεις έτσι, είναι να πονάς σε όλο σου το σώμα και τελικά να τα παρατήσεις. Αντί αυτού, εστίασε σε μια σταδιακή πρόοδο που ναι μεν θα σου χαρίσει σίγουρα το αποτέλεσμα που θέλεις αλλά και δεν θα σε τραυματίσει σωματικά.

 

 

Stay Hydrated. Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι να πίνεις περισσότερο νερό και υγρά καθημερινά. Ακόμη ένας είναι να αποφύγεις τα πιασίματα στην γυμναστική, αφού η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού σου βοηθάει στην πρόληψη του μυϊκού πόνου. Είναι σημαντικό επομένως να πίνεις αρκετό νερό μέσα στην μέρα αλλά και κατά την διάρκεια την προπόνησης σου.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares