Υιοθέτησε σωστή στάση σώματος για να μην έχεις ''τραβήγματα'' με τη πλάτη σου

Ασκήσεις και μερικά tips που θα σε σώσουν από βέβαιο αυχενικό

Κατερίνα Ανδρομιδά

Περίπου 8 ώρες στο γραφείο μπροστά στον υπολογιστή, άλλες 3 σκυμμένη πάνω από το κινητό και τις υπόλοιπες χυμένη στο καναπέ με το πηγούνι σου να ακουμπάει στο θώρακα. Θα πρέπει να σου είναι γνώριμες όλες αυτές οι στάσεις σώματος...

Η αιτία του κακού, (δηλαδή των ζαλάδων, των πόνων στην πλάτη και τα χέρια αλλά και της ναυτίας) δεν είναι  μάτι αλλά αποτέλεσμα του τρόπου που στέκεσαι (κυριολεκτικά) στη καθημερινότητά σου. Κι επειδή βρισκόμαστε έτσι κι αλλιώς σε μια εποχή που ευνοείται περισσότερο από ποτέ σε προσωπικό επίπεδο τουλάχιστον η περισσότερη φροντίδα του εαυτού μας, μην αμελείς τον κορμό σου γιατί χάρη σε αυτόν στέκεσαι όρθια.

Σίγουρα οι παράξενες θέσεις που παίρνουμε στο καναπέ και στο κρεβάτι μας λιώνοντας τις αγαπημένες μας σειρές είναι βάλσαμο ψυχής αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για το μυοσκελετικό μας σύστημα. Κι επειδή, είναι κρίμα να καλωσορίσεις ένα τόσο κουραστικό σύνδρομο στη ζωή σου, όπως το αυχενικό, ρίξε μία ματιά στις παρακάτω ασκήσεις αλλά και στάσεις που προτείνονται ως σωτήριες για την υγεία των νεύρων σου αλλά και των μυών σου...

Ασκήσεις:

1. Γίνε ο σούπερμαν του εαυτού σου..

Η γνωστή άσκηση με την εναλλαγή αριστερού ποδιού-δεξί χεριού (και το αντίστροφο) στον αέρα μπορεί να αποδειχθεί ιδανική για την ενδυνάμωση των κοιλιακών σου και τη βελτίωση της στάσης σου. Και αυτό γιατί η κοιλιά σου σφίγγει, άρα δυναμώνει ο κορμός. Άρα, καλύτερη στάση σώματος για περισσότερες ώρες.

2. Τραβηγμένοι μυς, όχι πια...

Το μονόζυγο είναι από τις πιο παραδοσιακές και δυνατές λύσεις. Μπορείς να το συνδυάσεις με ένα λάστιχο αντίστασης. Θα γίνουν θαύματα στους ώμους σου...

3. Σανίδα, η παντός καιρού

Όποιο τύπο σανίδας κι αν επιλέξεις, το αποτέλεσμα είναι ένα: ενεργοποιείται και το τελευταίο νεύρο του σώματός σου, μα φυσικά κι η πλάτη σου. Ο κλασικός τύπος με τα πόδια να ακουμπάνε στις μύτες στηρίζοντας τον κορμό στους αγκώνες σου είναι το φάρμακο. Ποιές θερμαντικές κρέμες;

4. Το YouTube απεφάνθη

Πάρε μερικές ιδέες για ασκήσεις ακόμη πιο προχώ από την επιστήμη των youtubers:


Μερικά tips για όταν καίγεσαι μπροστά στην οθόνη:

1. Σωστή καρέκλα = ανώδυνη ζωή

Η καρέκλα είναι το Α και το Ω για όσους περνάνε τη μισή μέρα μπροστά σε ένα γραφείο. Το ύψος της καρέκλας πρέπει να είναι ίδιο με αυτό του γραφείου έτσι ώστε οι αγκώνες να βρίσκονται σε οριζόντια κατεύθυνση (πάρα πολύ sos).

2. Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας...

Οπωσδήποτε θα πρέπει να παίρνεις εκείνη τη στάση κατά την οποία τα μάτια σου θα βρίσκονται στην ίδια ευθεία με αυτή του υπολογιστή, ιδανικά σε απόσταση 60 με 70 εκατοστά. 

3. Καρποί: Αlert...

Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι θα πρέπει επίσης να βρίσκονται ακριβώς μπροστά σου. Η έμφαση εδώ πρέπει να δίνεται στους καρπούς των χεριών σου (εκτός αν θες να πάθεις σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, πολύ high τάση σε φοιτητές) οι οποίοι πρέπει να υποστηρίζονται με μαξιλαράκια τοποθετημένα στο ύψος του πληκτρολογίου.

4. Κοιμήσου, δε θα στείλει

Περίπου 4 φορές τη μέρα τσεκάρεις τα μέιλ σου, πάνω από 10 το messenger και ξεπερνάς τις 20 στο instagram και την αρχική. Προσπάθησε να κρατάς το κινητό σου στο ύψος των ματιών σου φέρνοντας τους αγκώνες κοντά στο σώμα σου. Μπορεί να σε ρωτήσουν αν έχεις πρεσβυωπία, αλλά εσύ απτόητη!

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares