Skip to main content

FITNESS

Γυμναστική και απώλεια βάρους: Οι χρυσοί κανόνες για να φτάσεις στο αποτέλεσμα που επιθυμείς

Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν επιδοθείς σε αυστηρές προπονήσεις 



 Έχοντας πάρει την απόφαση να ξεφορτωθείς μερικά παραπανίσια κιλά που σε ταλαιπωρούν, αποφασίζεις αρχικά να προσέξεις λίγο παραπάνω την διατροφή σου, ακολουθώντας ένα πιο ισορροπημένο και υγιεινό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει απαραιτήτως όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργεί ομαλά. Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε με επιτυχία, όμως για να έρθουν πιο άμεσα τα αποτελέσματα, σκέφτεσαι να εντάξεις και την γυμναστική στην καθημερινότητα σου. Η σκέψη σου ασφαλώς και είναι απόλυτα σωστή, αφού η γυμναστική όχι μόνο θα σε βοηθήσει με την απώλεια βάρους αλλά θα συμβάλει θετικά στην γενικότερη υγεία τόσο του σώματος, όσο και πνεύματος. Ωστόσο αν ανήκεις στην κατηγορία των αρχαρίων και δεν έχεις καθόλου εξοικείωση με την γυμναστική, η επόμενη σκέψη σου μοιάζει κάπως έτσι «Από που να ξεκινήσω;». Πριν σε πιάσει πανικός και αφήσεις στην άκρη τα σχέδιά σου, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω χρήσιμα tips που πρέπει να γνωρίζεις πριν αρχίζεις να γυμνάζεσαι με λάθος τακτική.

 

Πρώτα από όλα, ξεκαθάρισε τις σκέψεις σου. Αν πιστεύεις πως ξεκινώντας να γυμνάζεσαι τώρα κιόλας εντατικά, σε μια εβδομάδα θα έχεις το σώμα των ονείρων σου, απλά μην προσπαθήσεις καν. Η γυμναστική απαιτεί υπομονή, επιμονή και ασφαλώς χρόνο προσαρμογής προκειμένου να δεις τα πρώτα αποτελέσματα. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρεις μια ήπια (για αρχή) μορφή άσκησης που θα σε κάνει να αισθάνεσαι καλά.

Ένα στόχο την φορά. Σε συνέχεια της παραπάνω σκέψης, καλό είναι να θέτεις μεγάλους στόχους και στο θέμα της άθλησης, όμως να προσπαθείς συνειδητά να τους πραγματοποιείς. Αυτό σημαίνει πως για να φτάσεις σε ένα μεγάλο στόχο που έχεις θέσει, πρέπει πρώτα να εκπληρώσεις άλλους μικρότερους. Ένα βήμα την φορά είναι αρκετό ώστε να φτάσεις εκεί που επιθυμείς.

 

 

Αντιμετώπισε ως προτεραιότητα τις προπονήσεις σου. Η συστηματική γυμναστική είναι αυτή που θα σε βοηθήσει με την απώλεια βάρους και όχι η μια φορά κάθε τόσο. Αν ξεκινήσεις να αντιμετωπίζεις τις προπονήσεις σου όπως ένα σημαντικό ραντεβού, δεν θα τις παραλείπεις ποτέ, αφού πάντα θα βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες σου στο καθημερινό πρόγραμμα.

 

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε