Γυμναστική και απώλεια βάρους: Οι χρυσοί κανόνες για να φτάσεις στο αποτέλεσμα που επιθυμείς

Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν επιδοθείς σε αυστηρές προπονήσεις 

Allyou Team

 Έχοντας πάρει την απόφαση να ξεφορτωθείς μερικά παραπανίσια κιλά που σε ταλαιπωρούν, αποφασίζεις αρχικά να προσέξεις λίγο παραπάνω την διατροφή σου, ακολουθώντας ένα πιο ισορροπημένο και υγιεινό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει απαραιτήτως όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργεί ομαλά. Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε με επιτυχία, όμως για να έρθουν πιο άμεσα τα αποτελέσματα, σκέφτεσαι να εντάξεις και την γυμναστική στην καθημερινότητα σου. Η σκέψη σου ασφαλώς και είναι απόλυτα σωστή, αφού η γυμναστική όχι μόνο θα σε βοηθήσει με την απώλεια βάρους αλλά θα συμβάλει θετικά στην γενικότερη υγεία τόσο του σώματος, όσο και πνεύματος. Ωστόσο αν ανήκεις στην κατηγορία των αρχαρίων και δεν έχεις καθόλου εξοικείωση με την γυμναστική, η επόμενη σκέψη σου μοιάζει κάπως έτσι «Από που να ξεκινήσω;». Πριν σε πιάσει πανικός και αφήσεις στην άκρη τα σχέδιά σου, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω χρήσιμα tips που πρέπει να γνωρίζεις πριν αρχίζεις να γυμνάζεσαι με λάθος τακτική.

 

Πρώτα από όλα, ξεκαθάρισε τις σκέψεις σου. Αν πιστεύεις πως ξεκινώντας να γυμνάζεσαι τώρα κιόλας εντατικά, σε μια εβδομάδα θα έχεις το σώμα των ονείρων σου, απλά μην προσπαθήσεις καν. Η γυμναστική απαιτεί υπομονή, επιμονή και ασφαλώς χρόνο προσαρμογής προκειμένου να δεις τα πρώτα αποτελέσματα. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρεις μια ήπια (για αρχή) μορφή άσκησης που θα σε κάνει να αισθάνεσαι καλά.

Ένα στόχο την φορά. Σε συνέχεια της παραπάνω σκέψης, καλό είναι να θέτεις μεγάλους στόχους και στο θέμα της άθλησης, όμως να προσπαθείς συνειδητά να τους πραγματοποιείς. Αυτό σημαίνει πως για να φτάσεις σε ένα μεγάλο στόχο που έχεις θέσει, πρέπει πρώτα να εκπληρώσεις άλλους μικρότερους. Ένα βήμα την φορά είναι αρκετό ώστε να φτάσεις εκεί που επιθυμείς.

 

 

Αντιμετώπισε ως προτεραιότητα τις προπονήσεις σου. Η συστηματική γυμναστική είναι αυτή που θα σε βοηθήσει με την απώλεια βάρους και όχι η μια φορά κάθε τόσο. Αν ξεκινήσεις να αντιμετωπίζεις τις προπονήσεις σου όπως ένα σημαντικό ραντεβού, δεν θα τις παραλείπεις ποτέ, αφού πάντα θα βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες σου στο καθημερινό πρόγραμμα.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares