Skip to main content

FITNESS

10 λόγοι για να βάλεις το περπάτημα στην καθημερινότητά σου

Όλα τα οφέλη που προσφέρει το καθημερινό περπάτημα στην φυσική σου κατάσταση και τη συνολική εικόνα της υγείας σου



Το περπάτημα είναι μια από τις σπουδαιότερες μορφές άσκησης για άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, με μηδενικό κόστος και με ευκολία να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε κι αν βρίσκεται κανείς. Μπορείς να το βάλεις στην καθημερινότητά σου, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της φυσικής σου κατάστασης, στη βελτίωση της υγείας σου και στο να ομορφαίνεις τη μέρα σου με διάθεση και ζωντάνια. Κι αν θέλεις ακόμη περισσότερους λόγους για να το δοκιμάσεις, συνέχισε να διαβάζεις!

Τα οφέλη που προσφέρει το καθημερινό περπάτημα:

Βοηθά στην ενδυνάμωση της καρδιάς

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, το περπάτημα τουλάχιστον για 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο κατά 19%. Ο κίνδυνος μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο, όσο αυξάνεται η διάρκεια ή η απόσταση που περπατά κανείς την ημέρα.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στο κάψιμο πολλών θερμίδων, ανάλογα με την ταχύτητα, την απόσταση που καλύπτεις, όπως και με την κλίση που διαθέτει το έδαφος. Κάνε λοιπόν έξυπνες επιλογές ως προς την πορεία που παίρνεις όταν το κάνεις και θα δεις το σώμα σου να μεταμορφώνεται σιγά σιγά.

Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα

Ένας σύντομος περίπατος μετά το φαγητό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα, γι’ αυτό και είναι must που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των αρθρώσεων, συμπεριλαμβανομένων των γόνατων και των γοφών.

Αυξάνει την ενέργεια στο σώμα

Το περπάτημα αυξάνει τη ροή οξυγόνου στο σώμα, όπως και τα επίπεδα κορτιζόλης, επινεφρίνης και νορεπινεφρίνης, ορμονών που βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Αντί λοιπόν για ένα φλιτζάνι καφέ το απόγευμα, δοκίμασε λίγο περπάτημα στη γειτονιά.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το καθημερινό περπάτημα θωρακίζει τον οργανισμό μας απέναντι σε διάφορες ασθένειες, αφού ενισχύει αισθητά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Βελτιώνει τη διάθεση

Το καθημερινό περπάτημα, ακόμη και σε κοντινές αποστάσεις, ενισχύει την ψυχική μας υγεία, βελτιώνοντας τη διάθεσή μας. Πόσο μάλλον όταν το κάνουμε με παρέα!

Επιμηκύνει τη διάρκεια στη ζωή

Το περπάτημα με ταχύτερο ρυθμό θα μπορούσε δυνητικά να παρατείνει τη ζωή μας, αφού συμβάλει στην προστασία απέναντι σε γενικές αιτίες θανάτου, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και οι θάνατοι από καρκίνο.

Βοηθά στη γράμμωση

Το περπάτημα μπορεί να ενισχύσει τους μυς στα πόδια μας, αν αυτό γίνεται με έντονο ρυθμό και όσο μεγαλύτερη κλίση γίνεται.

Ενισχύει τη δημιουργική σκέψη

Το καθημερινό περπάτημα βοηθά στη ενίσχυση της δημιουργικής σκέψης, γι’ αυτό κάθε φορά που νιώθεις ότι έχεις ξεμείνει από ιδέες, βάλε τα αθλητικά σου παπούτσια και ξεκίνα την περιήγησή σου στην πόλη!

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30