Skip to main content

FITNESS

Απλές συμβουλές για να κρατηθείς σε φόρμα μετά την εμμηνόπαυση

Tips ώστε να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση σε καλά επίπεδα


Ναταλία Πετρίτη

Η εμμηνόπαυση έχει συνδεθεί στο μυαλό μας με την επιβράδυνση του μεταβολισμού και τη μικρότερη ανταπόκριση του σώματος στις προπονήσεις, γεγονός που αυτομάτως σημαίνει επιβάρυνση της υγείας μας και φυσική κατάσταση που φθείρεται γρηγορότερα. Τα παραπάνω δεδομένα δεν θα έπρεπε ωστόσο να είναι αποθαρρυντικά από το να φροντίζουμε το σώμα και το πνεύμα μας, γεγονός που μπορεί αναμφίβολα να επιτευχθεί ακολουθώντας έξυπνες συμβουλές στην καθημερινότητά μας.

Ας δούμε λοιπόν τις μικρές κινήσεις που μπορούμε να ακολουθούμε στην καθημερινή μας ζωή για τη διατήρηση της φόρμας μας, πάντα λαμβάνοντας και τις συμβουλές των ειδικών ως προς τη συχνότητα και την ένταση που επιλέγουμε.

Επίλεξε ένα χόμπι με αερόβια προσέγγιση

Οι ασκήσεις cardio είναι αποτελεσματικές αλλά και ευχάριστες για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, γι’ αυτί ένα αερόβιο χόμπι, όπως η ποδηλασία και το κολύμπι, βοηθούν στην άμεση καύση θερμίδων με μια πιο δημιουργική ενασχόληση από την κλασική προπόνηση στο γυμναστήριο. Αν το κάνεις μάλιστα με παρέα, τότε σίγουρα η απόλαυση θα φτάσει στο φουλ και θα το διατηρήσεις στη ρουτίνα σου πολύ πιο εύκολα, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες.

Μην ξεχνάς τις ασκήσεις με βάρη

Οι προπονήσεις ενδυνάμωσης είναι εξίσου σημαντικές σε μεγαλύτερες ηλικίες και θα πρέπει να γίνονται προτεραιότητα, μιας που αυτές βελτιώνουν την πυκνότητα των οστών και εμποδίζουν τους μικροτραυματισμούς τους. Οι λιγότερες επαναλήψεις με περισσότερα βάρη θα αυξήσουν την δύναμη και αντοχή των μυών, ενώ βοηθούν και στην καύση θερμίδων.

Κάνε πολλές βόλτες

Το περπάτημα είναι η ευκολότερη και απλούστερη μορφή σωματικής δραστηριότητας, που μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά τόσο στη σιλουέτα μας σε προχωρημένη ηλικία, όσο και στη συνολικότερη εικόνα της υγείας μας. Η ένταξή του στο πρόγραμμά μας για κάθε ημέρα που περνά είναι άκρως σημαντική και μπορεί να βελτιώσει και την διάθεσή μας ακόμη και εκείνες τις στιγμές που είμαστε down.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

Γιατί τα μαθήματα spinning είναι η καλύτερη επιλογή για ανθρώπους με μεγάλο φόρτο εργασίας

Αν κάνεις κι εσύ υπερωρίες στο γραφείο, να γιατί θα σου έκανε καλό να επενδύσεις σε αυτά για τη γυμναστική σου.

FITNESS

Brain workout: ήξερες ότι η γυμναστική ωφελεί και το μυαλό σου;

Μάθε ποια είδη ασκήσεων κάνουν και τον εγκέφαλό σου να είναι fit

FITNESS

Γιατί η άσκηση είναι το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου αν πάσχεις από χρόνιο στρες

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να τη βάλεις στη ζωή σου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου

Φροντίστε μέχρι το τέλος του μήνα να μην γίνετε εγωκεντρικοί και ζηλιάρηδες

ΣΙΝΕΜΑ

Vinyl: Όταν ο Jagger συνάντησε τον Scorsese στην τηλεοπτική οθόνη

Με αφορμή την επιστροφή των Rolling Stones στη δισκογραφία και του Martin Scorsese στη μεγάλη οθόνη, μια ωδή σε μια τηλεοπτική σειρά που κόπηκε πολύ νωρίς.

SINGLES

Μερικές συνήθειες που δείχνουν ότι δεν το έχετε με την πειθαρχία

Η έλλειψη πειθαρχίας εμφανίζεται με πολλούς τρόπους, δείτε τους σημαντικότερους