Skip to main content

FITNESS

Απλές συμβουλές για να κρατηθείς σε φόρμα μετά την εμμηνόπαυση

Tips ώστε να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση σε καλά επίπεδα



Η εμμηνόπαυση έχει συνδεθεί στο μυαλό μας με την επιβράδυνση του μεταβολισμού και τη μικρότερη ανταπόκριση του σώματος στις προπονήσεις, γεγονός που αυτομάτως σημαίνει επιβάρυνση της υγείας μας και φυσική κατάσταση που φθείρεται γρηγορότερα. Τα παραπάνω δεδομένα δεν θα έπρεπε ωστόσο να είναι αποθαρρυντικά από το να φροντίζουμε το σώμα και το πνεύμα μας, γεγονός που μπορεί αναμφίβολα να επιτευχθεί ακολουθώντας έξυπνες συμβουλές στην καθημερινότητά μας.

Ας δούμε λοιπόν τις μικρές κινήσεις που μπορούμε να ακολουθούμε στην καθημερινή μας ζωή για τη διατήρηση της φόρμας μας, πάντα λαμβάνοντας και τις συμβουλές των ειδικών ως προς τη συχνότητα και την ένταση που επιλέγουμε.

Επίλεξε ένα χόμπι με αερόβια προσέγγιση

Οι ασκήσεις cardio είναι αποτελεσματικές αλλά και ευχάριστες για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, γι’ αυτί ένα αερόβιο χόμπι, όπως η ποδηλασία και το κολύμπι, βοηθούν στην άμεση καύση θερμίδων με μια πιο δημιουργική ενασχόληση από την κλασική προπόνηση στο γυμναστήριο. Αν το κάνεις μάλιστα με παρέα, τότε σίγουρα η απόλαυση θα φτάσει στο φουλ και θα το διατηρήσεις στη ρουτίνα σου πολύ πιο εύκολα, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες.

Μην ξεχνάς τις ασκήσεις με βάρη

Οι προπονήσεις ενδυνάμωσης είναι εξίσου σημαντικές σε μεγαλύτερες ηλικίες και θα πρέπει να γίνονται προτεραιότητα, μιας που αυτές βελτιώνουν την πυκνότητα των οστών και εμποδίζουν τους μικροτραυματισμούς τους. Οι λιγότερες επαναλήψεις με περισσότερα βάρη θα αυξήσουν την δύναμη και αντοχή των μυών, ενώ βοηθούν και στην καύση θερμίδων.

Κάνε πολλές βόλτες

Το περπάτημα είναι η ευκολότερη και απλούστερη μορφή σωματικής δραστηριότητας, που μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά τόσο στη σιλουέτα μας σε προχωρημένη ηλικία, όσο και στη συνολικότερη εικόνα της υγείας μας. Η ένταξή του στο πρόγραμμά μας για κάθε ημέρα που περνά είναι άκρως σημαντική και μπορεί να βελτιώσει και την διάθεσή μας ακόμη και εκείνες τις στιγμές που είμαστε down.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 λόγοι για να ξεκινήσεις reform pilates αυτήν την άνοιξη

Μια ιδανική γυμναστική για να «ξυπνήσεις» το σώμα σου από τη χειμερινή ανάπαυση

FITNESS

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το αίσθημα εξάντλησης μετά τη γυμναστική σου

Μην αφήσεις ένα workout session να σου στερήσει την ενέργεια όλης της μέρας

FITNESS

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μετά από ένα workout

Τα don’ts που δεν πρέπει να ξεχνάς μετά τη γυμναστική σου, για τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;