Απλές συμβουλές για να κρατηθείς σε φόρμα μετά την εμμηνόπαυση

Tips ώστε να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση σε καλά επίπεδα

Ναταλία Πετρίτη

Η εμμηνόπαυση έχει συνδεθεί στο μυαλό μας με την επιβράδυνση του μεταβολισμού και τη μικρότερη ανταπόκριση του σώματος στις προπονήσεις, γεγονός που αυτομάτως σημαίνει επιβάρυνση της υγείας μας και φυσική κατάσταση που φθείρεται γρηγορότερα. Τα παραπάνω δεδομένα δεν θα έπρεπε ωστόσο να είναι αποθαρρυντικά από το να φροντίζουμε το σώμα και το πνεύμα μας, γεγονός που μπορεί αναμφίβολα να επιτευχθεί ακολουθώντας έξυπνες συμβουλές στην καθημερινότητά μας.

Ας δούμε λοιπόν τις μικρές κινήσεις που μπορούμε να ακολουθούμε στην καθημερινή μας ζωή για τη διατήρηση της φόρμας μας, πάντα λαμβάνοντας και τις συμβουλές των ειδικών ως προς τη συχνότητα και την ένταση που επιλέγουμε.

Επίλεξε ένα χόμπι με αερόβια προσέγγιση

Οι ασκήσεις cardio είναι αποτελεσματικές αλλά και ευχάριστες για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, γι’ αυτί ένα αερόβιο χόμπι, όπως η ποδηλασία και το κολύμπι, βοηθούν στην άμεση καύση θερμίδων με μια πιο δημιουργική ενασχόληση από την κλασική προπόνηση στο γυμναστήριο. Αν το κάνεις μάλιστα με παρέα, τότε σίγουρα η απόλαυση θα φτάσει στο φουλ και θα το διατηρήσεις στη ρουτίνα σου πολύ πιο εύκολα, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες.

Μην ξεχνάς τις ασκήσεις με βάρη

Οι προπονήσεις ενδυνάμωσης είναι εξίσου σημαντικές σε μεγαλύτερες ηλικίες και θα πρέπει να γίνονται προτεραιότητα, μιας που αυτές βελτιώνουν την πυκνότητα των οστών και εμποδίζουν τους μικροτραυματισμούς τους. Οι λιγότερες επαναλήψεις με περισσότερα βάρη θα αυξήσουν την δύναμη και αντοχή των μυών, ενώ βοηθούν και στην καύση θερμίδων.

Κάνε πολλές βόλτες

Το περπάτημα είναι η ευκολότερη και απλούστερη μορφή σωματικής δραστηριότητας, που μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά τόσο στη σιλουέτα μας σε προχωρημένη ηλικία, όσο και στη συνολικότερη εικόνα της υγείας μας. Η ένταξή του στο πρόγραμμά μας για κάθε ημέρα που περνά είναι άκρως σημαντική και μπορεί να βελτιώσει και την διάθεσή μας ακόμη και εκείνες τις στιγμές που είμαστε down. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares