Skip to main content

FITNESS

Πέντε πολύτιμες συμβουλές για τέλεια κοιλιά με γράμμωση

Τι προτείνουν οι personal trainers για τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα μας;



Αναζητάς αποτελεσματικούς τρόπους ώστε να λεπτύνεις και να τονώσεις την κοιλιά σου, αποκτώντας τη γράμμωση που πάντα ονειρευόσουν; Τότε τι καλύτερο από το να ακολουθήσεις τις συμβουλές των ειδικών προς αυτήν την κατεύθυνση, εφαρμόζοντας μία από αυτές κάθε μέρα που περνά. Οι personal trainers εγκρίνουν τα παρακάτω tips και η τέλεια κοιλιά θα έρθει σε λίγες μόλις εβδομάδες.

Κάψε λίπος με αερόβια άσκηση

Αποκάλυψε τους κοιλιακούς σου μυς χάνοντας το λίπος που τους κρύβει, βάζοντας στην καθημερινότητά σου την αερόβια άσκηση. Προσπάθησε να αυξάνεις τον καρδιακό παλμό σου για 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας (χώρισε το χρόνο στα δύο, αν χρειάζεται). Οι ασκήσεις που αυξάνουν τον καρδιακό παλμό, όπως το γρήγορο περπάτημα, το jogging, το ποδήλατο ή ο χορός, καίνε 145-300 θερμίδες κάθε φορά (η μέτρηση αναφέρεται σε γυναίκα βάρους 65 κιλών). Αν μάλιστα επιλέξεις τη διαλειμματική άσκηση, θα κάψεις ακόμη περισσότερο λίπος και θα δεις πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Βελτίωσε τη στάση σου

Οι ώμοι, οι γοφοί, τα γόνατα και οι αστράγαλοί μας πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένοι ώστε να στεκόμαστε σωστά και να μην πετάει η αντιαισθητική κοιλίτσα. Έχε το πάντα στο νου σου.

simvoules-gia-koilia-me-grammosi-2

Ανάπνευσε ελεύθερα

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως κρατούν την αναπνοή τους όταν εκτελούν κοιλιακούς. Αν όμως αναπνεύσεις ελεύθερα, το οξυγόνο θα κάνει τις ασκήσεις κοιλιακών πιο ασφαλείς και εύκολες.

Κατανάλωσε «καλούς» υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες μπορεί να σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά, αρκεί αυτοί να είναι ολικής αλέσεως. 5 μερίδες την ημέρα (μία μερίδα ισοδυναμεί με μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο καστανό ρύζι) επιτρέπονται στη διατροφή σου, οπότε βάλτους στο πρόγραμμα. Τα προϊόντα ολικής αλέσεως βοηθούν στο να κάψεις περισσότερο λίπος από την κοιλιά σε σχέση με το να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις, τρώγοντας επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Επιτάχυνε το μεταβολισμό σου

Οι μύες καίνε θερμίδες, αλλά το λίπος απλώς κάθεται εκεί. Κάνε λοιπόν βάρη δύο φορές την εβδομάδα, σε μη συνεχείς ημέρες, ώστε να σφίξεις παντού στο σώμα σου, επηρεάζοντας θετικά και την κοιλιά σου. Οι γυναίκες που εκτελούν άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης έχει παρατηρηθεί ότι χάνουν περισσότερο κοιλιακό λίπος από αυτές που απλώς περπατούν γρήγορα για αρκετά χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.