Skip to main content

FITNESS

5 συμβουλές για να επιστρέψετε εύκολα στο πρόγραμμα γυμναστικής σας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Η επιστροφή στο fitness routine μας είναι πιο εύκολη από όσο φαίνεται!



Η επιστροφή στις συνήθειες της γυμναστικής μας έπειτα από ένα καλοκαίρι χαλάρωσης και απομάκρυνσης από τη ρουτίνα μας, φαντάζει όπως είναι αναμενόμενο σαν ένας μεγάλος άθλος. Κι όμως, υπάρχουν μερικά έξυπνα tips που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, βοηθώντας μας δραστικά στην επάνοδό μας. Να ποια είναι αυτά, για να επιστρέψετε άμεσα σε φόρμα.

Ξεκινήστε από τα λίγα και σταδιακά αυξήστε την ένταση

Μην προσπαθήσετε να ξαναμπείτε στη ρουτίνα άσκησης που διατηρούσατε πριν από τις διακοπές. Ξεκινήστε με μικρότερες προπονήσεις ή δραστηριότητες χαμηλότερης έντασης και αυξήστε σταδιακά, καθώς βελτιώνεται το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή τραυματισμών και θα διευκολύνει την τήρηση της ρουτίνας σας.

Θέστε συγκεκριμένους και ρεαλιστικούς στόχους

Αντί να λέτε απλώς «θέλω να ασκούμαι περισσότερο», θέστε συγκεκριμένους στόχους όπως «θέλω να ασκούμαι για 30 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα». Το να έχετε ξεκάθαρους στόχους θα σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένες και συγκεντρωμένες.

Βρείτε μια φίλη για άσκηση ή εγγραφείτε σε μια ομάδα

Η άσκηση με μια φίλη σας ή η συμμετοχή σε μια ομάδα μπορεί να προσφέρει υπευθυνότητα και να κάνει τις προπονήσεις πιο ευχάριστες. Το να έχετε κάποιον άλλον για να ασκηθείτε παρέα μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένες και αφοσιωμένες στη ρουτίνα σας.

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα και τηρήστε το

Αντιμετωπίστε τις προπονήσεις σας σαν σημαντικά ραντεβού και προγραμματίστε τις στο ημερολόγιό σας. Επιλέξτε μια ώρα που σας ταιριάζει καλύτερα και κάντε την ένα αδιαπραγμάτευτο μέρος της ημέρας σας. Η συνέπεια είναι το κλειδί όταν πρόκειται να επιστρέψετε σε καλό δρόμο με την άσκηση.

Δοκιμάστε κάτι νέο

Μετά από ένα διάλειμμα από την άσκηση, μπορεί να είναι χρήσιμο να δοκιμάσετε νέες δραστηριότητες για να αναζωπυρώσετε το κίνητρό σας. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε ένα νέο άθλημα, να εξερευνήσετε διαφορετικές υπαίθριες δραστηριότητες ή ακόμα και να προσλάβετε έναν προσωπικό γυμναστή για να σας βοηθήσει να συνδυάσετε τη ρουτίνα σας και να παραμείνετε ενθουσιασμένες με την άσκηση.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της