Το φρούτο που μπλοκάρει την αντιβίωση

Ξέχνα το όσο την παίρνεις.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Θα ξεκινούσα λέγοντας τι ξέρεις για την αντιβίωση. Χωρίς να θέλω να φανώ εριστική, συγγνώμη αλλά δεν ξέρεις τίποτα για την αντιβίωση.

Σε έχω δει να την παίρνεις από το φαρμακείο με την παραμικρή ενόχληση. Σε έχω δει να τη συστήνεις σε φίλες σου, ενώ, όχι, δεν είσαι γιατρός και δεν έχεις κάνει διάγνωση.

Μήπως θα ήταν καλύτερα κάθε φορά που σου περνά η σκέψη της αντιβίωσης από το μυαλό, να πήγαινες στον γιατρό σου; 

Μήπως ακόμα κι αν εκείνος δεν σου πει τι να προσέξεις με τη διατροφή σου, που οφείλει να στο πει, πρέπει να τον ρωτήσεις; 

Εγώ θα σου πω κάτι που διάβασα και βρήκα ενδιαφέρον. Έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην αποτελεσματικότητα μιας αντιβίωσης και άλλες που την μπλοκάρουν. Θα μπορούσες όμως ποτέ να φανταστείς ότι ένα φρούτο μπορεί να εμποδίσει τον οργανισμό σου να απορροφήσει σωστά ένα φάρμακο;

Αυτό ακριβώς κάνει το γκρέιπφρουτ. Οι ειδικοί λένε ότι το τόσο ωφέλιμο αυτό φρούτο διασπάται στον οργανισμό από ένα ένζυμο που ονομάζεται κυτόχρωμα P450, το οποίο όμως διασπά και φάρμακα όπως τα αντιβιοτικά.

Και έτσι ενώ εσύ παίρνεις αντιβίωση και περιμένεις να δεις αποτελέσματα και να βρεις επιτέλους την υγειά σου, συνεχίζεις να είσαι άρρωστη. 

Όπως είπαμε, σε κάθε περίπτωση ρωτάμε τον γιατρό μας. Μην την βγάλουμε και όλες τις γιορτές κρεβατωμένες, δεν λέει. 


 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!